![]() |
#1 |
BAN stały
|
Mizoginia
Mizoginia - Mizoginia lub mizoginizm (grec. misos - nienawiść, gyne - kobieta) - nienawiść albo silne uprzedzenie w stosunku do płci żeńskiej.Mizoginia u mężczyzn wyraża się w tendencjach odrzucenia kobiet oraz irytacji z powodu ich obecności.Generalnie jest uważany za stosunek mężczyzny wobec kobiet, ale niewykluczona jest sytuacja, w której również kobieta może cechować się postawą mizoginistyczną.
Mizantrop-mizoginista - tak skorym się określić - gdyż odczuwając oczywistą(systematycznie wzrastającą) niechęć do homo sapiens, jako gatunku w ujęciu całościowym - kobiety mają u mnie pod tym względem zdecydowane pierwszeństwo. I było tak od zawsze. Nawet w tych niewinnych czasach, gdy wraz ze mną raczkowała moja świadomość seksualna, w czasach przedszkolnych, podświadomie unikałem kontaktu z dziewczynkami, co zresztą wtedy nie było niczym nadzwyczaj niepowszechnym. Nie było to także przejawem większej ekstrawagancji i zbytniego zdziczenia, w szkole podstawowej, czy gimnazjum, gdzie jak wiadomo chłopcy trzymają ze sobą, bardziej niż w piczkach, lubując się w chuligańskich wybrykach...Mocno przejrzysty i klarowny układ. Natomiast czasy liceum niosły wichry nagłych zmian, które zdmuchnęły ten pozornie stabilny konstrukt, niczym domek z kart. Czułem się jakbym przebywał w nieco innym teatrze, w zgoła odmiennym charakterze, z aktora - widzem się stawszy. Oczyma obserwatora pochłaniając rozgrywający się, patetyczny i *****sko przydługi spektakl, pod tytułem "Ali****a i czterdziestu rozc***ników", dogłębnie analizowałem każdy element owego, w poszukiwaniu wyższego estetyzmu, którego koniec końców nie dostrzegłem. A kiedy już opadła kurtyna poczułem obrzydzenie i wściekłość. Lichy banał, ot co. A grają to codziennie, w tym *******onym teatrze. Kiedy zaś obróciłem głowę na boki, rychło zdałem sobie sprawę, iż mam dość odmienne zdanie od reszty publiczności, albowiem ci klaskali i mlaskali w żywym podnieceniu, jakby sami chcieli spróbować swych sił na scenie. Zmieszany wybiegłem na zewnątrz... Moja mizoginia nie stanowi wyrazu przelotnego młodzieńczego buntu, stanowi natomiast pewien element ogólnej filozofii życiowej. Element mało istotny(tak jak i same kobiety), ale jednak obecny i w pewnym sensie ją kształtujący... To niemal kliniczna, wbudowana w umysłowość (nie związana bynajmniej z odmienną orientacją seksualną)odraza do przebywania w towarzystwie tzw "płci pięknej", kontaktu na poziomie wzrokowym i werbalnym, a także odrzucenie archetypu kobiety jako rodzicielki(nienawiść do matki) i naturalnego celu osobnika męskiego, związanego z przekazaniem dalej materiału genetycznego. Nie występuje zatem potrzeba budowania jakichkolwiek bliższych(psychologicznyc h) relacji z kobietami, a często wręcz drażliwy staje się kontekst takich relacji(tzw związków) u osób trzecich. Możliwe(a nawet pewne) zachowania agresywne. IN THE MEMORY OF ALL WOMAN HATERS THE MISSION HAS TO BE DONE CRUSH KILL DESTROY!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mizoginia
I co w związku z tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja tam Cię zgłaszam, i polecam dobrego psychiatrę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Forum hejterów kobiet, gdzie indziej.
To jest forum KOBIECE, gościu ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
W piątek?? No coś Ty, aż taki wzorowy uczeń?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
A jak się biedaczek postarał! Styl jaki wzniosły! I co teraz biedny mizogynik o podniosłym stylu wypowiedzi uczyni, widząc znikomy odzew lekseważących go przedmiotów jego nienawiści? Będzie nienawidził jeszcze bardziej. I pewnie nie pogodzi się z tym łatwo, że nam jego nienawiść zgoła zwisa i powiewa i jest tu tylko śmieszny...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
I oglądanie zdjęć z wdziękami dziewcząt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Czekam na Ragnarok
|
Poogląda na monitorze nagie panienki i pobawi się z samym sobą zachwycając pięknem kobiet (to odnośnie drugiego wątku, którzy stworzył), niszcząc swój wizerunek, który stworzył na tym wątku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
No spoko, a teraz sio do psychiatry i to dobrego.
I poczytaj chłopie coś więcej niż Wikipedię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
a teraz kolego zajmij się czymś, bo pewnie ferie masz i nuda, nuuuda!
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
![]() A tak poza tym wszyscy zdrowi?
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]() Taki wpis istnieje już tu: http://www.insomnia.pl/MIZOGINIA-t647461.html Pochodzi z 2010. Chyba ma niedosyt komentarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Zawsze takie wątki powstają w deszczową pogodę, myślałam, że przy tak pięknej zimie dzieci się nie nudzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo My jestesmy WSZEDZIE ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
hehehe mizogin... albo pedziu
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ależ dojrzały post.
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Smieszny g...niarz i tyle. I ten ton napuszony! Parsknięcia śmiechu toto nie warte.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję,że w swoim destrukcyjnym świecie jest ci dobrze,bo świat jest pełen kobiet,które rządzą tobą i mają wpływ na ciebie. tego nie zmnienisz,choćbyś tupał swoimi męskimi nóżkami i zaciskał swoje piąstki to i tak bedziesz zależny od kobiet,nawet tu na wizażu to kobiety będą decydowac o twoim istnienu ![]() edit-kobiety bsą wszędzie,wokół ciebie pełno jest żeńskich istot,nawet przedmioty otaczające ciebie mają żeńskie nazwy. myjesz się w wannie,jesz zupę,i s**** w ubikacji Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-02-18 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Dobrze powiedziane, TmargoT, tylko nie wiem, czy warto podejmować dyskusję z kimś, kto wymyślił (lub, co bardziej prawdopodobne ściągnął od kogoś mądrzejszego) jedną wypowiedź i wklepuje ją, gdzie się da...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
jestę wieszczę
|
Dość słabo to pamiętam, gdyż jako osobniki młodociane w wieku wiosen około dwóch nie pamiętamy zbyt wiele z naszego żywota wiedzionego beztrosko na przebywaniu w ramionach kochającej rodzicielki i czcigodnego ojca. Mimo wszystko coś wbiło mi się w pamięć i trwało, trwało, pobrzmiewając doniosłym echem w konkretnych życiowych sytuacjach. Pamiętam, gdy ktoś robił dziwne miny, byle mnie rozśmieszyć. Mówiono do mnie zdrobniale i infantylnie. Już wtedy czułam to "coś", lecz zidentyfikowanie tego cóż to może być, zajęło mi kilka lat.
Imaginujcie sobie, że podobne echo pobrzmiewało w mej jaźni za każdym razem, gdy rówieśnicy szkolni zażywali beztrosko uciechy gnębiąc się wzajemnie i doprowadzając do rozpaczy szacownego nauczyciela. Doszło do tego, że potężne echo dudniło w mej głowie, wprawiając moje synapsy w spazmatyczne drganie, gdy z telewizji napływały informacje o pijanych kierowcach i psach przywiązywanych do drzew. Straszne! Wkrótce okazało się, że owo "echo" jest stanem immanentnym w pewnych sytuacjach. Jakich? Tego nie wiedziałam, lecz zagłębiwszy się w swoją psychikę, zaczynałam rozumieć. Empiryczne badania trwały i trwały, a efektu jak nie było, tak nie było nadal! Rozpaczliwie łkając z obłędem w oczach weszłam na wizaż w poszukiwaniu choć cienia wskazówki. Trafiłam na Twój post. Echo w mej duszy zabrzmiało potężnie jak Dzwon Zygmunta, jak jerychońskie trąby! To sztorm, to wybuch, to szaleństwo piekielne! I wtedy zrozumiałam... Zrozumiałam dobitnie i w lot... Ja po prostu... Nienawidzę głupoty.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.