Ważne ! Andepin - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 06:30   #1
kimka89
Przyczajenie

Question

Ważne ! Andepin

Czy można kupic andepin bez recepty przez internet ?
kimka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-24, 08:24   #2
felcik
BAN stały

Dot.: Ważne ! Andepin

andepin jest tylko na receptę!
myślę iż zaraz zamkną ten watek!
jeśli mogę zapytać, po co Ci ten lek? to przeciw depresyjny , a jesli masz taki problem - lekarz powinien przepisać
mi zostało cos tam
felcik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-24, 09:09   #3
kimka89
Przyczajenie

Od 2 lat cierpię na bulimie , wydaje mi śię że to pogłębia śię bardziej . Do tego depresja . U lekarza nie byłam i jak dla mnie to cięzko się przełamac i iśc do niego .
Słyszałam że tylko psychiatra może przepiszac recepte .
kimka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-24, 13:55   #4
hrabinadesroutoutou
Raczkowanie

tak, tylko psychiatra. poza tym: skąd wiesz, że ten lek będzie dla Ciebie odpowiedni? Tabletki to nie cukierki, a możesz sobie nimi jeszcze bardziej zaszkodzić.
Jeżeli boisz się iść sama do lekarza - wybierz się z mamą, tatą, siostrą... Z kimś bliskim. To naprawdę nie jest straszne. I naprawdę - z takich rzeczy sama się nie wyleczysz. Nie bierz jakichś tabletek, które nie wiadomo, jak na Ciebie zadziałają. Do lekarza psychiatry nie musisz też mieć skierowania. Więcej! Nie musisz nawet czekać bóg wie ile na wizytę. Jeżeli naprawdę tak źle się czujesz, że nie dajesz sobie z tym rady, możesz sama (bądź z rodzicami/opiekunami gdy jesteś niepełnoletnia) zgłosić się do każdej poradni zdrowia psychicznego, czy też izby przyjęć szpitala. Nie bój się, nie ma czego
hrabinadesroutoutou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-24, 16:35   #5
felcik
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kimka89 Pokaż wiadomość
Od 2 lat cierpię na bulimie , wydaje mi śię że to pogłębia śię bardziej . Do tego depresja . U lekarza nie byłam i jak dla mnie to cięzko się przełamac i iśc do niego .
Słyszałam że tylko psychiatra może przepiszac recepte .
Więc leczenie powinno się zacząc od leczenia bulimi , a bulimia to nic innego jak leczenie pod kontrolą psychologa i jak trzeba psychiatry. Więc leki bedą przepisane jak bedzie taka konieczność
i jest nie prawdą że tylko PSYCHIATRA przepisuje te leki, skąd taka wiadomość? Wszystko zależy od problemu jaki mamy.
Cytat:
Napisane przez hrabinadesroutoutou Pokaż wiadomość
tak, tylko psychiatra. poza tym: skąd wiesz, że ten lek będzie dla Ciebie odpowiedni? Tabletki to nie cukierki, a możesz sobie nimi jeszcze bardziej zaszkodzić.
Jeżeli boisz się iść sama do lekarza - wybierz się z mamą, tatą, siostrą... Z kimś bliskim. To naprawdę nie jest straszne. I naprawdę - z takich rzeczy sama się nie wyleczysz. Nie bierz jakichś tabletek, które nie wiadomo, jak na Ciebie zadziałają. Do lekarza psychiatry nie musisz też mieć skierowania. Więcej! Nie musisz nawet czekać bóg wie ile na wizytę. Jeżeli naprawdę tak źle się czujesz, że nie dajesz sobie z tym rady, możesz sama (bądź z rodzicami/opiekunami gdy jesteś niepełnoletnia) zgłosić się do każdej poradni zdrowia psychicznego, czy też izby przyjęć szpitala. Nie bój się, nie ma czego
tu znów się nie zgodze- nie musi być to psychiatra żeby przepisać leki , internista równiez to zrobi. Na wizytę czeka sie długo i nie ma możliwości dostania sie w przeciągu tyg., dwóch , a nawet miesiąca. Często trwa to 3 miesiące . Na izbie przyjęć przyjmują przypadki trudne, więc nie liczyłabym na cud. Tak działa nasz system zdrowia
ot takie pocieszenie

Edytowane przez felcik
Czas edycji: 2012-10-08 o 14:55
felcik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości