|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Szampon, którym najlepiej zmyć naftę kosmetyczną
Witam!
Zasadnicze pytanie: Jaki szampon używacie do zmycia nafty?- chodzi tu o konkretną firmę, nazwę szamponu. Jaki jest, Waszym zdaniem, najlepszy sposób na pozbycie się jej z włosów, najbardziej skuteczny i szybki, bezpieczny, zdrowy dla włosów? Dzisiaj po bardzo długim czasie wróciłam do kuracji naftowej. Marzy mi się bujna czupryna, jaką miałam za czasów jej stosowania ![]() Moje dzisiejsze działania wyglądały tak: -wtarłam w suche włosy naftę, pozostawiłam na 15 min -na sucho, bez dodatku wody wklepałam szampon (dla przetestowania użyłam Rossman, Alterra "Granat i aloes") [czytałam dobrze zmywa oleje z włosów] -umyłam ponownie głowę 2 razy Nie suszę włosów suszarką, więc na efekty czekam do rana. Mam nadzieję, że rano nie zauważę na swojej głowie ani resztki tłustej mazi. P.S. Jestem tu nowa, tzn. zalogowałam się pierwszy raz od roku? (Wiem, że na niektórych forach administratorzy pieczołowicie pilnują tego by wątki się nie zostały powielane. Więc jeżeli taki wątek już istnieje- sory, mój błąd, nie przeglądałam forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szampon, którym najlepiej zmyć naftę kosmetyczną
To nie kwestia szamponu, tylko techniki mycia. Swojego czasu naftę z włosów zmywałam nawet po jednym myciu odżywką, wystarczy się przyłożyć
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Jakoś jest mi trudno wyobrazić sobie zmywania nafty odżywką O.O
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Nie do końca zgodzę się z tą techniką mycia. Jestem zdania, że z niektórych włosów nafta po prostu nie schodzi.
Ja próbowałam wszystkiego. Szampony z sls, sles, bez sles, odżywki. Techniki wszystkie. Długie masowanie, metoda kubeczkowa, mycie pod rząd trzema różnymi szamponami itp. Nic nie pomagało i zawsze ostatecznie miałam tłuste włosy i schodziło to przez kilka następnych myć. Nafta nie jest dla wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36946042]Nie do końca zgodzę się z tą techniką mycia. Jestem zdania, że z niektórych włosów nafta po prostu nie schodzi.
Ja próbowałam wszystkiego. Szampony z sls, sles, bez sles, odżywki. Techniki wszystkie. Długie masowanie, metoda kubeczkowa, mycie pod rząd trzema różnymi szamponami itp. Nic nie pomagało i zawsze ostatecznie miałam tłuste włosy i schodziło to przez kilka następnych myć. Nafta nie jest dla wszystkich.[/QUOTE] Faktycznie, sporo tego i skoro miałaś takie doświadczenia to może coś w tym jest. Mam nadzieję, że mam inny rodzaj włosów od Ciebie ![]() Hmmm, przypomniała mi się taka sytuacja, że kiedyś (jednorazowa sprawa) też zostały mi tłuste włosy po nafcie, ale tylko dlatego, że po prostu wtedy mocno przesadziłam z ilością, a zmywałam tak jak przedtem. Sęk w tym, że teraz nie pamiętam w jaki sposób zmywałam. Whatever, szukam innych, szybkich, skutecznych sposobów. Edytowane przez __Naomi__ Czas edycji: 2012-10-06 o 22:43 Powód: Uzupełnienie wypowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zalezy od ilosci....tu rowniez nalezy zachowywac umiar. Polecam przelac nafte do pojemnika ze sprayem-szybciej, wygodniej
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja spokojnie zmywam naftę szamponem Babydream
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Szampon firmy barwa (mocno oczyszcza włosy) lub delikatniejszy babydream
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
do zmywanie nafty używam szamponu jajecznego barwa naturalna lubRossmann, Isana Hair, Seidenglanz Shampoo (Szampon do włosów suchych `Połysk jedwabiu`). Oczywiście wpierw wcieram we włosy a później myję drugi raz.
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Familijny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.