|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Mindmap - czyli mapa myśli. Skuteczna pomoc w nauce.
Witam
![]() Nie chce tutaj powielać informacji na temat mindmapingu, więc jeśli kogoś zainteresował temat, a jeszcze nie wie o czym mówię odsyłam do googli. Chciałabym porozmawiać z osobami z jakimś doświadczeniem, mniejszym lub wiekszym, nie ważne. Samej udało mi się do tej pory zrobić takich map stosunkowo nie wiele, bo z 5 , ale bardzo chcę robić to dalej i polepszać moje mapy. Uważam, że ta technika powtarzania wiedzy jest świetna, tylko trzeba spróbować i po pierwszej pewnej porażce nie poddawać. Moje pierwsze pytanie to jak dużą ilość materiału można/powinno się umieścić na jednej mapie? Jestem uczennicą 3 klasy liceum, a więc czeka mnie matura - HISTORIA !Czy zawarcie na jednej mapie a4 całego średniowieczza to dobry pomysł? Wiadomo, że do matury potrzebuje szeroki zakres wiedzy, a zeby ująć to na jednej stronie należałoby to bardzo okroić, a jednak niektórzy tak chyba robią. Jak uważacie ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mindmap - czyli mapa myśli. Skuteczna pomoc w nauce.
Witaj, często używam mind mappingu. Lubię jednak robić kilka mniejszych map, bardziej przejrzystych, niż wszystkiego na jednej kartce. Ale to chyba kwestia osobistych preferencji
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.

, ale bardzo chcę robić to dalej i polepszać moje mapy. Uważam, że ta technika powtarzania wiedzy jest świetna, tylko trzeba spróbować i po pierwszej pewnej porażce nie poddawać. Moje pierwsze pytanie to jak dużą ilość materiału można/powinno się umieścić na jednej mapie? Jestem uczennicą 3 klasy liceum, a więc czeka mnie matura - HISTORIA !