Wasze największe kosmetyczne rozczarowanie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-15, 21:14   #1
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Wasze największe kosmetyczne rozczarowanie?

Tak jak w tytule. Jakie było Wasze największe kosmetyczne rozczarowanie?
W jakich kosmetykach pokładałyście ogromne nadzieje a okazały się zwykłymi bublami?Ja przyznam szczerze, że zawiodłam się na poczwórnych cieniach Chanel - myślałam ,że w końcu natrafię na "cieniową"rewelację ale w praktyce okazały się przeciętnymi cieniami za nieprzeciętną cenę Podobnie mam z kulkami Meteorites klasycznymi Obiecywane przez producenta przepiękne rozświetlenie i ożywienie jest ledwie widoczne

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 09:17   #2
Joey
Zakorzenienie

Dot.: Wasze największe kosmetyczne rozczarowanie?

Bourjois, potrójne cienie. wydalam na nie 52 złote (u mnie to naprawdę duzo) a okazaly się zupelnie nie takie jak chcialam i teraz w ogole ich nie uzywam, chyba ze maluje kogos innego
Joey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 09:43   #3
śliweńka
Zakorzenienie

żel pod prysznic z oliwką Lirene miałam dalej sucha skórę nie było zadnego efektu po tej oliwce i jeszcze krem z avonu naturals miód i mleko tak śmierdział że pózniej smarowałam nim stopy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 10:15   #4
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez madziarra
Tak jak w tytule. Jakie było Wasze największe kosmetyczne rozczarowanie?
W jakich kosmetykach pokładałyście ogromne nadzieje a okazały się zwykłymi bublami?Ja przyznam szczerze, że zawiodłam się na poczwórnych cieniach Chanel - myślałam ,że w końcu natrafię na "cieniową"rewelację ale w praktyce okazały się przeciętnymi cieniami za nieprzeciętną cenę Podobnie mam z kulkami Meteorites klasycznymi Obiecywane przez producenta przepiękne rozświetlenie i ożywienie jest ledwie widoczne
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ne+niewypa%B3y
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...rsze+kosmetyki

Mnie nic nie przybyło

A na pocieszenie powiem Ci, że efekt rozświetlenia, który dają Meteoryty jest zwykle lepiej widoczny "z pozycji ogladającego makijaż", niż właścicielki makijażu (nie wiem dlaczego, ale tak się dzieje).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyszukiwarka.jpg (19,9 KB, 62 załadowań)

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 10:16   #5
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Wiele... peeling Chanel, bibułki matujące Chanel, żelowa maseczka nawilżająca Lancome (co za paskud!), samoopalacz do twarzy Heleny Rubinstein z drobinkami (podrażnił gębę tak, że skończyło się na wizycie u lekarza i smarowaniu się sterydami), krem pod oczy Biodermy z filtrem, perfumy Christiana Lacroix - muszla - wąchalam je przed laty i miałam zupełnie inne wyobrażenie temat istoty zapachu maseczka oczyszczająca Daxa w saszetce z glinką (podobno), samoopalacz do nóg z drobinkami Clarinsa (b. ciężko się go aplikuje).
Długo by wyliczać

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 10:31   #6
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Napisane przez Noor
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ne+niewypa%B3y
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...rsze+kosmetyki

Mnie nic nie przybyło

A na pocieszenie powiem Ci, że efekt rozświetlenia, który dają Meteoryty jest zwykle lepiej widoczny "z pozycji ogladającego makijaż", niż właścicielki makijażu (nie wiem dlaczego, ale tak się dzieje).
Noor Moją intencją nie było powielanie wątku i pytanie o buble, bo tych jest mnóstwo Chodzi mi bardziej, aby wypisywać kosmetyki, w których pokładałyśmy duże nadzieje, na które liczyłyśmy najbardziej, że poprawią stan naszej cery/wygląd a skończyło się to woielkim rozczarowaniem
Mam nadzieję, że w miarę jasno napisałąm o co mi chodzi
Pozdrawiam

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 10:31   #7
201607150859
Konto usunięte

Najbardziej rozczarowały mnie kosmetyki z The Body Shop'u, a w szczególności masełka do ciała i do ust. Cena kosmiczna, a jakoś o wiele gorsza niż naszych rodzimych produktów. Wcale sięw moim przypadku nie wchłaniały, tylko zostawiały tłustą i paradoksalnie wysuszającą powłokę. Miałam ich kilka (prezenty) i nie mogę się do nich przekonać, a i zapachy takie sobie...
201607150859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-16, 10:36   #8
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez madziarra
Noor Moją intencją nie było powielanie wątku i pytanie o buble, bo tych jest mnóstwo Chodzi mi bardziej, aby wypisywać kosmetyki, w których pokładałyśmy duże nadzieje, na które liczyłyśmy najbardziej, że poprawią stan naszej cery/wygląd a skończyło się to woielkim rozczarowaniem
Mam nadzieję, że w miarę jasno napisałąm o co mi chodzi
Pozdrawiam
We wszystkich kosmetykach, które kupuję pokładam duże nadzieje i liczę, ze poprawią stan mojej cery/skóry, a przynajmniej doraźnie jej wygląd (kolorówka). Nie ma innego motywu, dla którego ja wydaję na nie niemałe pieniądze. Może dlatego wielkich rozczarowań u mnie tak mało?

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 10:43   #9
bellissa
Zadomowienie

GG do bellissa

A dla mnie kremy dermiki i to wszystkie. Zawsze taki piękny opis na opakowaniu, obietnice co to one nie robią a dla mnie są okropne. Najpierw używałam dermika spa krem nawilżający i nie nawilżał mi skóry wogóle, była strasznie ściągnięta aż piekła, potem dermika rosarium, zapach piękny ale efekt ten sam co u góry. No i niedawno znowu skusiłam się pięknym opakowaniem i opisem (chociaż wiem że zawsze to był niewypał) i kupiłam dermika noblesse i niestety również okazał się dla mnie okropny
bellissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 10:44   #10
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

a ja sobie zafundowałam Clinical Laser Avonu.... niby oceny takie sobie na KWC, ale zaryzykowałam... używam od trzech tygodni i co - pojawiła się nowiutka naczynkowa mega plamka na środku nosa, przebarwienia jak były tak są - wiem, że walka z nimi trwa miesiącami, ale obok przebarwień - w okolicach oczu pojawiły się okropne zmarchy z przesuszenia - pomimo stosowania maseczki z pod oczy oceanica, kremu dermiki (Bellisa chyba masz rację) i tego cudownego kremu-balsamu na noc z YR.
Może jeszcze za wcześnie żeby ocenić to serum na KWC więc tu mogę przestrzec.... stan mojej cery pogarsza się z dnia na dzień ..
Yola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-17, 13:28   #11
SandraBullock
Wtajemniczenie

Seria Avene do cery z trądzikeim-zupełnie zniszczyło mi skórę.To był ogromny wysyp pryszczy.A to przecież taka porządna firma...
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-17, 13:35   #12
justyna_t
Zadomowienie

No niestety szampony i odżywki Gliss Kur - dlatego teraż przeszłam na welle profesjonal
Stary 2005-10-17, 13:38   #13
michał.kat
Przyczajenie

GG do michał.kat

ja nie znam sie na kosmetykach ale mam pytanie czy facet moze uzywac tych samych kosmetykow co kobieta chodzi mi o wlosy
michał.kat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-17, 13:49   #14
justa79
Zakorzenienie

GG do justa79

Cytat:
Napisane przez michał.kat
ja nie znam sie na kosmetykach ale mam pytanie czy facet moze uzywac tych samych kosmetykow co kobieta chodzi mi o wlosy
tak, nie ma żadnych przeciwwskazań.

Klikaj codziennie:
http://www.zmilosciserc.pl/donate.php
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

Nie udzielam indywidualnych porad poza forum!
justa79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-17, 13:56   #15
misioczat
Wtajemniczenie

Moim najwiekszym rozczarowaniem byly 3 kroki Clinique dla cery tlustej i tusz Architect L'Oreala
misioczat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-17, 14:02   #16
niunia623
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Wasze największe kosmetyczne rozczarowanie?

Mnie najbardziej rozczarował szampon gliss kur z jedwabiem. dostałam po nim takiego łupieżu że o matko !! do tej pory z nim walczę a szmpon wywaliłam na śmietnik

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości