|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zrywanie nici górnej
Witajcie
![]() Po wymianie igły (na oryginalną) maszyna (Łucznik Ewa 2014) zrywa mi nić górną. Próbowałam już różnych rzeczy - wymieniałam na kolejną igłę, stosowałam różne nici (fachowe), zmieniałam naprężenie nici górnej (w całej skali) i dolnej, regulowałam "wysokość" igły, czyściłam i oliwiłam maszynę i nic nie pomogło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zrywanie nici górnej
Zobacz założenie górnej nitki, mi eż sie tak robiło i okazało się że źle zakładałam górną nitkę, nie sądzę żeby wina była po stronie igły
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję
![]() nic nie pomagało, więc maszynę zawiozłam do fachowca, tj. mojej teściowej. Wymieniłyśmy igły na nowe - ale nie te, które były dołączone do maszyny, tylko kupione w pasmanterii, naoliwiłyśmy kompleksowo wszystkie ruszające się elementy i wczoraj nie zrywała nici. Mam nadzieję, że tak już zostanie ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedys myslalam ze mam cos z maszyna, bo mi caly czas zrywala nic, tez probowalam roznych ustawien... ostatecznie juz nie pamietam po co na chwile zmienilam nitke i o dziwo sie wszystko naprawilo ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Rwała wszystkie nici jakie jej zakładałam. Wczoraj skracam i podszywałam spodnie i szyła jak rakieta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.