![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Krotka fryzurka z dlugich wlosow-jaka?
Witam
Chcialabym prosic o pomoc w doborze fryzury. Mam długie włosy za łopatki, za tydzien ide do fryzjera je sciać. Tylko nie wiem jak. Naturalnie wlosy są grube,geste, falowane (tzn bez prostowania jest sztywna szopa na glowie ![]() Fryzurka ma byc: -ładna ![]() -łatwa do ukladania tzn moge rano przejechac prostownicą grzywke,ulozyc na paste/zel reszte ale napewno nie bede pol godziny wlosow ukladac -koloru raczej nie zmieniam,ale mozna podac sugestie (choc napewno nie zmienie na blondy itp) Reszta dowolna, moze byc odwaznie i mocno krotko ![]() Najlepiej by bylo jako zwizualizowac swoje wyobrazenia, bo opisowo obawiam sie że mozemy sie nie zrozumiec. Tak wiec zalaczam zdjecie (na zdjeciu wlosy sa mokre,zwiazane i przed farbowaniem, takze sie prosze raczej nie sugerowac..bardziej daje zeby dopasowac do twarzy fryz). Z gory dzieki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krotka fryzurka z dlugich wlosow-jaka?
nikt,nic? Prosze pomozcie,nigdy w zyciu nie mialam krotkich wlosow,nie wiem co mam robic... Boba?Bedzie duzo ukladania tj bardziej prostowania..Moglabym takie zupelnie krotkie zeby fale dobrze wygladaly,jakas guma,wosk itp. Tylko zeby to bylo kobiece,nie na chlopaka.Moze dlugą grzywke zostawic jakas na bok czy cos,zeby nie bylo zbyt mesko?
Nie chce tylko takich prostych za ramiona, bo moim zdaniem bez sensu,jak scinac to jakis fajny fryz a jak i tak mam miec dluzsze i proste to juz chyba lepiej takie jak mam kilkanascie cm wiecej.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
A mogłabyś wstawić zdjęcie z rozpuszczonymi włosami? jestem ciekawa jak wyglądasz z nimi. W sumie to jestem ciekawa dlaczego zdecydowałaś się tak radykalnie zmienić fryzurę. Ja miałam takie mniej więcej do ramion włosy, obcięłam na krótko, i teraz znów wracam (a właściwie chciałabym wrócić) do dłuższych włosów. Nie mówię oczywiście, że krótkie włosy są "be"-absolutnie nie. pozdrawiam
![]()
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
to tak na szybko zrobione,bez makijazu,swiatla i w ogole.Poglądowe
![]() A czemu? Dlatego ze cale zycie mam "dlugie",dlatego ze to niewygodne,niepraktyczne, nudne...ze musze je albo prostowac albo chodzic ze zwiazanymi jakos glupio wiec albo je niszcze albo brzydko wygladam.Pozatym nudno.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem nie powinnas ich ścinać. Mam podobną strukturę włosów do Ciebie i najgorsza rzecza jaka zrobiłam było ich skrócenie i ścieniowanie mocne (możesz sobie zerknac na moj watek). Teraz zapuszczam bo marzą mi sie z powrotem długie, przy których miałam 3 razy mniej roboty. Krótsze włosy przy takiej strukturze to męczarnia-u mnie schodzi 40 min na jako takim ułożeniu. Najpierw szczotka duża potem prostownica bo inaczej wyglądają beznadziejnie (mam krotsze niz do ramion).
Masz sliczne włoski-ewentualnie bym je lekko ścieniowała u dobrej fryzjerki i zaczela intensywnie dbać a napewno beda efekty (gdybym mogła cofnąc czas w swoim przypadku to właśnie tak bym zrobiła!!! ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- a własnie, zapomoniałabym: szczerze polecam tez keratynowe prostowanie włosków-ostatnio sobie zrobiłam daje genialne efekty! Już sobie marzę jak powtórze zabieg na dłuższych włosach. U Ciebie tez mi się wydaje, że wyszło by extra. Zestaw można dostać na allegro za ok 70 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlosy mam mocno pocieniowane,a w zasadzie przerzedzone,dostawalam szału jak widzialam ile ich jest,ze zwiaze kucyk/koczek i jest ich TYLE...marzylam o b mocnym cieniowaniu,zeby miec kilka dlugich ladnych kosmykow idealnie prostych ![]() ![]() Prawda jest taka ze dlugie wlosy zlapane w kucyk,a raczej najczesniej w niby koczek (tzn zapetlenie ich kilka razy gumką) plus wsuwki - to nie jest atrakcyjna fryzura..A prostowac nie bede za kazdym razem - troche to zajmuje to raz,dwa ze niszczy wlosy,trzy ze mi sie nie chce wiecznie wszedzie zabierac prostownicy i martwic sie co to bedzie jak popada deszcz itp. Mysle ze krotka modna fryzura atrakcyjniej wyglada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Szkoda że keratyna nie przyniosła u Ciebie takich fajnych efektów, wiadać na każdego działa inaczej.
Mi, jako że żaluję ścięcia włosków szkoda po prostu jak patrzę jakie Twoje są długie ![]() Nie wiem jak z podatnością twoich włosów na ukladnie-u mnie po obcieciu na boba było ciężko-ale suszenie na okrągłej szczotce i dobre nawilżajace odzywki jakoś dawały rade-chociaż nie raz się porzadnie wkurzałam bo zawsze brakuje mi czasu na zabawe z układaniem. Po keratynie było lepiej. Napisz jak znajdziesz jakas fryzurke dla siebie bo jestem ciekawa na co sie ostatecznie zdecydujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 1) NIE!!! nienawidze takich fryzur,nie wyglada naturalnie i nie lubie tak podniesionych,"chełmowaty ch" fryzur 2) do przemyslenia, aczkolwiek widze tu potrzebe prostowania koniecznie wlosow co jest ewidentnym minusem 3) podobnie jak 2..wlasciwie troche połączenie 1 i 2 ![]() 4) hmm chyba fajnie? zastanawiam sie czy bez prostowania to by nie wygladalo zbyt niedbale? ale do przemyslenia calkiem calkiem Podatne na ukladanie nie wiem w sumie czy są..prostownica daje rade oczywiscie, na szczotke nigdy nie ukladalam i nigdy nie bede - nie jestem w stanie sie nauczyc synchronizowac tak ruchów a pozatym nie lubie takich fryzur Moze pokaze co mi sie podoba,zeby nie bylo ze wszystko beee. Tylko nie wiem czy to ma szanse do mnie pasowac, mam specyficzną twarz,nie chce jej jeszcze "pogrubiac" uczesaniem http://fryzury24.com/hairstyles/krotkie/314.jpg http://www.fryzury.net.pl/img/short_5.jpg http://www.superiorpics.com/hs/meg_ryan/main1.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
mhm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Twarzy duzej nie mam,natomiast nie mam tez brody i policzkow, nieco "chomicze" rysy ![]() Te co wkleilam wygladaja wlasnie na latwe do ulozenia,nie sa takie sztuczne.. Chcialabym cos swieżego,modnego,moze byc odwaznie ale nie mocne wygolenie/asymetria/irokezy itd nie mam już 20 lat i chce w miare powaznie sie prezentowac ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- tzn glupio napisalam,policzki wlasnie mam,raczej nie widac KOSCI policzkowych stad twarz jest pucułowata |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Jesli krotkie wlosy do pelnych policzkow to tylko pazurki! Cos w stylu tego, co wysylam Ci w zalaczniku. Kilka kosmykow powinno zaslaniac policzki, jesli fryzjerka wytnie Ci tam za duzo wlosow to uwidoczni ta wade.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
a ja mysle ze tak całkiem na krótko nie bedzie ci pasowało , raczej cos w stylu tej czwartej fryzurki którą pokazała kacha , albo w tym drugim zestawie ta ruda , a co do koloru to zdecydowanie za ciemny masz , nie pasuje do karnacji i do koloru oczu , wczesniej przed malowaniem bylo ci duuuzo lepiej , pogodniejsza bylas, zastanow sie nad takim wlasnie calkiem rudym wiewiórkowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Hmm z kolorem to jest tak..w tym kasztanowo-rudym bylam taka niewyrazna..koncowki prawie czarne a przy glowie "wyblakle",wygladalam na troche zaniedbaną;p Nie moge teraz spacjalnie za wiele zmienic, jedyne co to czekac na odrosty i farbowac ale reszta pozostanie ciemna (kiedys farbowalam na czarno). Teraz mam ciemny czekoladowy braz. Myslalam ze do niebieskich oczu pasuje.. Wrzucam kilka fot bo jak wiadomo na kazdym zupelnie cos nowego mozna przyuwazyc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
a ja ci mowie zebys pomyslala nad kolorem albo chociaz refleksami zeby ozywic ten braz , wiem co mowie bo sama mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Jak na moj gust kolorystycznie pasuja do Ciebie popielate brazy. Rudosci, czerwienie i kolory z zoltawym polyskiem raczej zostaw w spokoju
![]() Dziewczyny, moze umialybyscie zrobic dla kolezanki symulacje jakichs krotkich fryzurek zeby zrobic rozeznanie? Ja niestety nie potrafie bo kopiowanie obrazka jest zabronione a nie wiem jak inaczej dobrac sie do zdjecia ![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
rudosci z takiego koloru oczu jeszcze bardziej wydobywaja glebie i kolor moim zdaniem, ja bym zrobila ale nawet nie mam programu do zrobienia takiej symulacji :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
programu do symulacji też nie mam ale podsyłam jeszcze kilka fryzurek które mi się podobają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
doczytałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za zainteresowanie
![]() Odpowiem zbiorowo ![]() KOLOR--> Poki co na pewno zostaje,chocby ze wzgledu ze jestem umowiona tylko na ciecie i juz nie ma mozliwosci zmiany (wiecej czasu).Aby zmiana byla widoczna musialabym farbowac u fryzjera i prawdopodobnie sciagac ten kolor wczesniej. Mialam na glowie : czerwien,oberzyne,rudawe kasztany,granatową czerń i zimne brazy. Te ostatnie wypadają najlepiej moim zdaniem. Nienaturalne kolory jak fiolet czy czerwien chyba nie są juz modne i raczej fajnie nie wygladaly. Czarny byl za mocny i tez nienaturalny,dodatkowo podkreslal niedoskonalosci cery.Ciemny braz podkresla oczy i jest naturalny,nie ma problemu z brzydkimi odrostami i "wyplowiałą" fryzurą. Pomysle nad zmianą ale z wyzej wymienionych wzgledow na tą chwilę kolor zostaje taki jaki jest. FRYZURA--> z tych od kachy: 1) wydaje mi sie ze robi "wielką głowę" a tego nienawidze,nie lubie postawionych wlosow ukladanych na szczotkę.Do okraglej twarzy chyba to nie pasuje bo zamiast maskowac to podkresla? 2) to troche "dluzsza" fryzura tej rudej od Konwalii.Podoba mi sie. Zastanawiam sie czy ta grzywa nie bedzie ciagle wchodzic do oczu.Ale chyba mozna by to zmodyfikowac i wystrzepic ją na tyle wysoko zeby nie wchodzila? 3) chyba nie chce...Tu by trzeba podgalac dosc krotko jeden bok.. 4)faaajna...Tylko czy bedzie pasowac w sensie nie pogrubi twarzy..? Chociaz wyglada na szybka do ulozenia i naturalną. I mozna wypazurkowac boki Te najfajniejsze mają zaczesaną całą grzywke na jedną stronę,ja mam przedzialek blizej srodka glowy,nie wiem czy bedzie sie dalo je tak ukladac..? ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Jak to jedyny problem że zabronione to ja udzielam oficjalnej zgody..A jak bardzo nie chcesz łamać prawa to wysle na maila:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dodaję symulację jak wyglądasz w różnych fryzurach i kolorach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
3 Propozycje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Super!
Mnie podoba sie zdjecie nr. 6!
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Super dzięki mi też najbardziej się podoba nr 6!a od kaminki 2 fryzura super, tej 1 i 3 bym nie chciała mieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
juz wrocilam siedze i płacze ...zdjecia moze jutro jak sie przemoge.przepraszam ze was fatygowalam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Jak to siedzisz i płaczesz?! Przestań, na pewno nie jest tak źle!
Po prostu to pewnie szok zwiazany ze zmianą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze nie dostalas sie w rece jakiegos partacza. Wpadnij do nas, moze jakos pomozemy... ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
przepraszam ze dopiero dzis ale nie mialam czasu wczesniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
No wiesz nie ma co płakać, baaardzo mi się podobasz w nowej fryzurce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.