Proszę o radę, wsparcie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 18:56   #1
kongobongo
Raczkowanie

Proszę o radę, wsparcie

kochane wizażanki piszę tutaj ponieważ nie mam się komu wygadać... zacznę od początku. Byłam z chłopakiem 5 lat. Niestety czasami nie układało nam się za dobrze, szczególnie jak wchodzili w grę jego nowi koledzy... mój chłopak w te wakacje się mi oświadczył, było to dla mnie niesamowite ponieważ bardzo go kochałam i chodziłam od tego czasu mega szczęśliwa. jednak pewnego dnia wszystko padło.. sytuacja wyglądała tak, że jak zawsze w niedzielę pojechał na mecz z tymi kumplami ( i jak to gdy jesteśmy umówieni) czekałam na niego po meczu. Przygotowana na maska jak zawsze kiedy skończył grać zadzwoniłam do niego o której się dokładnie widzimy on powiedział ,,nie widzimy się bo teraz idę z chłopakami oglądać kolejny mecz" wbiło mnie to w fotel...przecież się umawialiśmy a cały tydzień następny nie mieliśmy się możliwości spotkania( on miał pracę na 2 zmianę a ja na 1 zmianę praktyki, w dodatku po tym tygodniu mam jechać na studia więc w sumie to 2 tygodnie rozłąki). Zapytałam go czy jednak nie mógłby się ze mną spotkać, bo ja w sumie to czekałam i będę tęsknić cały tydzień, jak nie dwa...on nawet nie odpisał. Napisa nastpnego dnia, że chce się widywać z kumplami beze mnie co byłabym tylko jego cytuję ,,kulą u nogi", następnie powiedział, że ,, chcę jeszcze coś osiagnąć bez ciebie na karku" a kolejno,,jeśli ci się nie podobają moje zasady to wal się". Po tych słowach uznałam że nie ma się co oszukiwać i powinnam odejść od niego, bo jego kumple są ważniejsi niż ja..kolejnego dnia kazał mi oddać jego rzeczy a jak mu oddawałam to na koniec dodał ,,wypierdalaj". Powiem szczerze że ja sama chciałam załagodzić tą sytuacje, dogadać się jakoś...ale to nie pierwszy raz. Po paru dniach napisał że jestem miłością jego życia, że jak był ze mną to chciał tylko uciekać a teraz jak dałam mu wolność to nie tylko chciałby być na zawsze ze mną.

Jestem załamana...nie wiem czy dobrze zrobiłam kocham go nadal, ale chyba nie powinnam się tak dawać krzywdzić...pomocy
kongobongo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 19:03   #2
Classic
Zakorzenienie

Dot.: Proszę o radę, wsparcie

Zrobiłaś bardzo dobrze. Chłopak Cię w ogóle nie szanuje. Co to za odzywki do swojej dziewczyny? Niedotrzymywanie słowa? Stawianie oglądania meczu ponad spotkanie z dziewczyną, z którą czeka 2 tygodniowa rozłąka? Podziękowałaś mu i bardzo dobrze. Teraz bądź konsekwentna w swojej decyzji i najlepiej w ogóle nie odzywaj się do niego. Życzę wytrwałości
Classic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 19:06   #3
kongobongo
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Stary 2012-09-28, 19:08   #4
TheKey
Wtajemniczenie

Przecież on to celowo napisał, żeby Cię jeszcze zdołować, bo Cię zna i wie, że zaczną Cię męczyć wyrzuty sumienia. Wstrętny manipulator. I do tego taki cham, coś strasznego.
Naprawdę nie było żadnych sygnałów wcześniej, że to burak do n-tej potęgi?

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 19:16   #5
velara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kongobongo Pokaż wiadomość
kochane wizażanki piszę tutaj ponieważ nie mam się komu wygadać... zacznę od początku. Byłam z chłopakiem 5 lat. Niestety czasami nie układało nam się za dobrze, szczególnie jak wchodzili w grę jego nowi koledzy... mój chłopak w te wakacje się mi oświadczył, było to dla mnie niesamowite ponieważ bardzo go kochałam i chodziłam od tego czasu mega szczęśliwa. jednak pewnego dnia wszystko padło.. sytuacja wyglądała tak, że jak zawsze w niedzielę pojechał na mecz z tymi kumplami ( i jak to gdy jesteśmy umówieni) czekałam na niego po meczu. Przygotowana na maska jak zawsze kiedy skończył grać zadzwoniłam do niego o której się dokładnie widzimy on powiedział ,,nie widzimy się bo teraz idę z chłopakami oglądać kolejny mecz" wbiło mnie to w fotel...przecież się umawialiśmy a cały tydzień następny nie mieliśmy się możliwości spotkania( on miał pracę na 2 zmianę a ja na 1 zmianę praktyki, w dodatku po tym tygodniu mam jechać na studia więc w sumie to 2 tygodnie rozłąki). Zapytałam go czy jednak nie mógłby się ze mną spotkać, bo ja w sumie to czekałam i będę tęsknić cały tydzień, jak nie dwa...on nawet nie odpisał. Napisa nastpnego dnia, że chce się widywać z kumplami beze mnie co byłabym tylko jego cytuję ,,kulą u nogi", następnie powiedział, że ,, chcę jeszcze coś osiagnąć bez ciebie na karku" a kolejno,,jeśli ci się nie podobają moje zasady to wal się". Po tych słowach uznałam że nie ma się co oszukiwać i powinnam odejść od niego, bo jego kumple są ważniejsi niż ja..kolejnego dnia kazał mi oddać jego rzeczy a jak mu oddawałam to na koniec dodał ,,wypierdalaj". Powiem szczerze że ja sama chciałam załagodzić tą sytuacje, dogadać się jakoś...ale to nie pierwszy raz. Po paru dniach napisał że jestem miłością jego życia, że jak był ze mną to chciał tylko uciekać a teraz jak dałam mu wolność to nie tylko chciałby być na zawsze ze mną.

Jestem załamana...nie wiem czy dobrze zrobiłam kocham go nadal, ale chyba nie powinnam się tak dawać krzywdzić...pomocy
I bardzo dobrze zrobiłaś, że wzięłaś sobie jego słowa do serca. Ja bym na Twoim miejscu nie wróciła.

velara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 19:17   #6
mellisse
Raczkowanie

Boże...umarłam. Zaczynam doceniać mojego Tż ... chociaż też daleko mu do ideału, skąd się takie osoby biorą...
Stary 2012-09-28, 19:17   #7
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Jezu, wiałabym gdzie pieprz rośnie.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 19:33   #8
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem szczerze że ja sama chciałam załagodzić tą sytuacje, dogadać się jakoś...ale to nie pierwszy raz.
- ale CO ty chcesz załagodzić? Facet wali ci prosto w twarz teksty: "wal się" i "spier.dalaj" , a ty piszesz, ze kochasz i chcesz to załagodzić? Jak następny raz z liścia ci przywali , by wzmocnić słowa "wal się". to też wybaczysz? Dlaczego sama siebie nie szanujesz? To jak facet ma cię szanować.
I tak, raz w życiu zdarzyło mi się, że facet wyskoczył do mnie z "spied.alaj"- dla mnie to był koniec , nie wybaczyłam, mimo że kajał się bardzo. I wiesz, nigdy nie żałowałam tego.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 19:34   #9
kongobongo
Raczkowanie

a jeszcze jedno dodał że oświadczył mi się dla spokoju. tzn, żeby móc robić co chce bo przecież już jesteśmy zaręczeni...
Stary 2012-09-28, 19:36   #10
madana
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze jedno dodał że oświadczył mi się dla spokoju. tzn, żeby móc robić co chce bo przecież już jesteśmy zaręczeni...
- i jakiego jeszcze dowodu pragniesz??? Przecież ty jakiegoś przemocowego kretyna tu opisujesz?
Ponawiam pytanie: dlaczego masz tak mały szacunek do samej siebie i uważasz, ze facet może cię gnoić?

Podpowiem ci: chcesz znaleźć się w czarnej d.upie, wybacz mu i wyjdź za niego za mąż, nawinie sobie projektując "on na pewno zmieni się po ślubie".
Ręce opadają, jak to się czyta.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2012-09-28 o 19:37
Stary 2012-09-28, 19:38   #11
kongobongo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- ale CO ty chcesz załagodzić? Facet wali ci prosto w twarz teksty: "wal się" i "spier.dalaj" , a ty piszesz, ze kochasz i chcesz to załagodzić? Jak następny raz z liścia ci przywali , by wzmocnić słowa "wal się". to też wybaczysz? Dlaczego sama siebie nie szanujesz? To jak facet ma cię szanować.
I tak, raz w życiu zdarzyło mi się, że facet wyskoczył do mnie z "spied.alaj"- dla mnie to był koniec , nie wybaczyłam, mimo że kajał się bardzo. I wiesz, nigdy nie żałowałam tego.
masz racje. Po prostu byłam maksymalnie zaangażowana w związek, nie wyobrażałam sobie tego że ktoś inny mógłby mnie zechcieć...mimo że wiele słyszę komplementów to od niego od paru miesięcy nie usłyszałam nic bo jak to tłumaczył,,, to nie w mojej naturze żeby mówić komplementy"

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
- i jakiego jeszcze dowodu pragniesz??? Przecież ty jakiegoś przemocowego kretyna tu opisujesz?
Ponawiam pytanie: dlaczego masz tak mały szacunek do samej siebie i uważasz, ze facet może cię gnoić?

Najbardziej czuję się upokorzona przed innymi...bo wszyscy się dowiedzieli o naszych zaręczynach, nawet były oficjalne w domu moich rodziców...a teraz...eh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-28, 19:38   #12
pawciania
Raczkowanie

no masakra, ale pewnie bardzo cierpisz, ze 5 lat i takie cos, ale moim zdaniem musialo byc miedzy wami cos wiecej, chyba tak mu sie nie odwidzialo jednego wieczoru? moim zdaniem moze powinniscie pogadac, ale nie wiem czy jest sens, nie jestem toba, mi jakby facet powiedzial wypierdalaj to bym mu walnela w twarz, a za kilka dni jakby przychodzil na kolanach to tez bym mu powiedziala wypierdalaj,

skoro cie nie szanuje i dla niego wazniejsi sa koledzy, to chyba lepiej sie pozegnac
pawciania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 19:40   #13
madana
Zakorzenienie

Cytat:
masz racje. Po prostu byłam maksymalnie zaangażowana w związek, nie wyobrażałam sobie tego że ktoś inny mógłby mnie zechcieć...mimo że wiele słyszę komplementów to od niego od paru miesięcy nie usłyszałam nic bo jak to tłumaczył,,, to nie w mojej naturze żeby mówić komplementy"
- i TO jest twój główny błąd. Po nieudanym małżeństwie moich rodziców , zawsze sobie powtarzałam: zasługuję na porządnego faceta i takiego szukałam, a nie byle były męskie gacie w domu.

I ty nie czuj się upokorzona, że inni wiedzą, ty się z tego ciesz, że wiedzą, bo dzięki temu może nie będziesz naiwną gęsią, która wyjdzie za takie barachło za mąż. Ty się ciesz, ze to wszystko wyszło PRZED ślubem. Chociaż były tu już wątki, że dziewczyna wiedziała, że jest facet beznadziejny, a mimo to za mąż wychodziła.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2012-09-28 o 19:41
Stary 2012-09-28, 19:46   #14
kongobongo
Raczkowanie

Cytat:
- i TO jest twój główny błąd. Po nieudanym małżeństwie moich rodziców , zawsze sobie powtarzałam: zasługuję na porządnego faceta i takiego szukałam, a nie byle były męskie gacie w domu.

dziękuje Ci bardzo boje się jedynie że zacznie mnie nachodzić w mieszkaniu...dla mnie on był bardzo ważny.. i te zaręczyny to było dla mnie wyjątkowe wydarzenie. teraz mam wrażenie że wszystko co było do spotkania mnie to już to minęło.
Stary 2012-09-28, 19:50   #15
madana
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje Ci bardzo boje się jedynie że zacznie mnie nachodzić w mieszkaniu...dla mnie on był bardzo ważny.. i te zaręczyny to było dla mnie wyjątkowe wydarzenie. teraz mam wrażenie że wszystko co było do spotkania mnie to już to minęło.
- czy jest ci trudno? Myślę, że bardzo, bo to życie, a nie zabieg lobotomii, gdzie wytną ci te uczucia i będzie spokój. ALE właśnie dlatego, by życia nie marnować, nie gódź się nigdy na takie zachowanie faceta. Bądź twarda, bo w sumie walczysz o jakość swojego przyszłego życia: bardzo łatwo zmarnować jest całe lata na byle jakiego faceta, na byle jaką dziewczynę. A szkoda życia, bo masz je jedno.
Nie otwieraj, nie odbieraj- a na dodatek nie ukrywaj przed bliskimi, dlaczego nie chcesz, dlaczego zrywasz. Bo nie wierzę, że normalna matka/ojciec zgodzi się, by ich córka za kogoś takiego wyszła za mąż.
Stary 2012-09-28, 19:56   #16
kongobongo
Raczkowanie

Cytat:
- czy jest ci trudno? Myślę, że bardzo, bo to życie, a nie zabieg lobotomii, gdzie wytną ci te uczucia i będzie spokój. ALE właśnie dlatego, by życia nie marnować, nie gódź się nigdy na takie zachowanie faceta. Bądź twarda, bo w sumie walczysz o jakość swojego przyszłego życia: bardzo łatwo zmarnować jest całe lata na byle jakiego faceta, na byle jaką dziewczynę. A szkoda życia, bo masz je jedno.
Nie otwieraj, nie odbieraj- a na dodatek nie ukrywaj przed bliskimi, dlaczego nie chcesz, dlaczego zrywasz. Bo nie wierzę, że normalna matka/ojciec zgodzi się, by ich córka za kogoś takiego wyszła za mąż.

mam nadzieję, że po prostu też mi jakoś te uczucia do niego szybko przejdą. Bardzo dziękuję za rady
Stary 2012-09-28, 20:00   #17
ulicznica
Zakorzenienie

Gdyby mój facet powiedział do mnie, żebym spier...ała, spełniłabym jego życzenie w podskokach, i to na zawsze.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-09-28, 20:53   #18
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:

facet uzył dyplomacji .
na twoim miejscu spełniłabym prośbę.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
nie zapomnij odddac mu pierścionka,bo będzie cię nachodzi twierdząc,że go okradłaś
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 21:00   #19
maly_siwek
Raczkowanie

Zerwij całkowicie kontakt i wyjdź z tego z godnością, ja nie chciałabym nawet znać faceta, który potrafi się zwrócić tak do kobiety, a co dopiero do "miłości swojego życia". Kumpla takiego bym nie chciała znać, a co dopiero narzeczonego. A fuj, paskudny człowiek, paskudny charakter, współczuje jego przyszłej żonie jeśli znajdzie się taka głupia. Brzydze się samą myślą o kimś takim, kijem bym nie tkła i Tobie radzę to samo.
maly_siwek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 21:23   #20
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Classic Pokaż wiadomość
Zrobiłaś bardzo dobrze. Chłopak Cię w ogóle nie szanuje. Co to za odzywki do swojej dziewczyny? Niedotrzymywanie słowa? Stawianie oglądania meczu ponad spotkanie z dziewczyną, z którą czeka 2 tygodniowa rozłąka? Podziękowałaś mu i bardzo dobrze. Teraz bądź konsekwentna w swojej decyzji i najlepiej w ogóle nie odzywaj się do niego. Życzę wytrwałości
Wypierd ? no szok!!!!!
Zero szacunku po prostu.A powiem więcej,faceci to by chcieli mieć dziewczynę na 5 minut a potem oddać się kumplom hobby i innym tego typu sprawom :/

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 04:55   #21
Corvette
Zadomowienie

Cytat:
,, chcę jeszcze coś osiagnąć bez ciebie na karku" a kolejno,,jeśli ci się nie podobają moje zasady to wal się". Po tych słowach uznałam że nie ma się co oszukiwać i powinnam odejść od niego, bo jego kumple są ważniejsi niż ja..kolejnego dnia kazał mi oddać jego rzeczy a jak mu oddawałam to na koniec dodał ,,wypierdalaj".
DOBRZE zrobiłaś (podkreślone)
A jak by coś od Ciebie jeszcze chciał, to powiedz mu to samo co on Tobie (pogrubione)
Corvette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 08:38   #22
kongobongo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Corvette Pokaż wiadomość
DOBRZE zrobiłaś (podkreślone)
A jak by coś od Ciebie jeszcze chciał, to powiedz mu to samo co on Tobie (pogrubione)

dziękuje kochane
Stary 2012-09-29, 08:47   #23
kalincia
BAN stały

Dopiero przeczytałam. Dziewczyno, facet zrobił ci przysługę, że pokazał swoje prawdziwe oblicze przed ślubem. Rozwody więcej kosztują i nie są tyo już tylko koszty emocjonalne. Podziękuj mu za to, oddając pierścionek z ironicznym uśmieszkiem. Nic go tak nie zaboli, jak prześmiewczy uśmieszek.
Mały gnojek i tyle.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 09:11   #24
leniwca
Zakorzenienie

Jak tylko najdą cię miłe wspomnienia, wyrzuty czy wątpliwości- przypomnij sobie jego słowa.
Wypłacz się tutaj, u przyjaciółki, mamy- ale przy nim bądź silna, pokaż mu, że jesteś silną, wartościową dziewczyną i taki śmieć o niczego ci nie jest potrzebny.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 09:43   #25
Kattie7
Wtajemniczenie

Cytat:
(...) Napisa nastpnego dnia, że chce się widywać z kumplami beze mnie co byłabym tylko jego cytuję ,,kulą u nogi", następnie powiedział, że ,, chcę jeszcze coś osiagnąć bez ciebie na karku" a kolejno,,jeśli ci się nie podobają moje zasady to wal się". Po tych słowach uznałam że nie ma się co oszukiwać i powinnam odejść od niego, bo jego kumple są ważniejsi niż ja..kolejnego dnia kazał mi oddać jego rzeczy a jak mu oddawałam to na koniec dodał ,,wypierdalaj".

na te słowa jest tylko jedna odpowiedż: i vice versa

Cytat:
BARDZO dobrze zrobilaś
Ten facet nie jest wart jednej pchły.
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 15:38   #26
kongobongo
Raczkowanie

jedno co zauważyłam i nie wiem czy to ,,normalne" po rozstaniu z nim mam większe poczucie wartości oddałam mu pierścionek, prezenty od niego. W jego oczach widziałam takie zdziwienie jakby nie wiedział o co mi chodzi. Paranoja, Mam nadzieję, że teraz mi się ułoży chociaż nie powiem że mnie to mało boli,.
Stary 2012-09-29, 15:43   #27
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
jedno co zauważyłam i nie wiem czy to ,,normalne" po rozstaniu z nim mam większe poczucie wartości oddałam mu pierścionek, prezenty od niego. W jego oczach widziałam takie zdziwienie jakby nie wiedział o co mi chodzi. Paranoja, Mam nadzieję, że teraz mi się ułoży chociaż nie powiem że mnie to mało boli,.
Kochana, tak to jest. Najpierw dziewczyna tkwi w beznadziejnym związku z kimś, kto jej nie szanuje i zastanawia się "co ze mną jest nie tak, że on mnie tak źle traktuje?", a potem podejmuje dobrą decyzję i po rozstaniu zauważa "ej, to nie ze mną jest coś nie tak, tylko z nim" I mimo, że boli to wie, że popełniła dobrą decyzję. Życzę Ci dużo dobrego i obyś trafiała już tylko na takich facetów, którzy Cię docenią i będą traktować Cię jak skarb
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 15:51   #28
_ema_
Zakorzenienie

Wyjaśnijcie mi, bo ja sama chyba tego nie ogarnę - po jaką cholerę taki burak się oświadcza, skoro chwilę potem potrafi potraktować dziewczyne jak śmiecia?
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 15:58   #29
ulicznica
Zakorzenienie

Cytat:
Super, dobrze zrobiłaś, przygotuj się teraz tylko psychicznie na to, że ten Twój chłopak - wrzód na pewno wróci - z kwiatami i taką ilością słodkich słówek, że w życiu tylu pewnie nie słyszałaś za jednym razem.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-09-29, 16:03   #30
JanePanzram
Zakorzenienie

ja sądzę, że to jest chłopak bez charakteru

mianowicie sądzę, że koleżkowie pewnie się z niego naśmiewali, że on 'pantofel', bądź też ogólnie robili z niego żarty - on natomiast z tego strachu przed uznaniem za pantofla, zaczął być opryskliwy dla ciebie, postanowił "pokazać kto tu rządzi"

w moim mniemaniu, po tym co czytam: taki bez-charakterny on jeszcze jest

zgaduję, że ma lat koło 21, ogólnie sądzę, że jesteście związkiem od podstawówki/gimnazjum

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2012-09-29 o 16:11
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości