![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proszę o radę, wsparcie
kochane wizażanki piszę tutaj ponieważ nie mam się komu wygadać... zacznę od początku. Byłam z chłopakiem 5 lat. Niestety czasami nie układało nam się za dobrze, szczególnie jak wchodzili w grę jego nowi koledzy... mój chłopak w te wakacje się mi oświadczył, było to dla mnie niesamowite ponieważ bardzo go kochałam i chodziłam od tego czasu mega szczęśliwa. jednak pewnego dnia wszystko padło.. sytuacja wyglądała tak, że jak zawsze w niedzielę pojechał na mecz z tymi kumplami ( i jak to gdy jesteśmy umówieni) czekałam na niego po meczu. Przygotowana na maska jak zawsze
![]() Jestem załamana...nie wiem czy dobrze zrobiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o radę, wsparcie
Zrobiłaś bardzo dobrze. Chłopak Cię w ogóle nie szanuje. Co to za odzywki do swojej dziewczyny? Niedotrzymywanie słowa? Stawianie oglądania meczu ponad spotkanie z dziewczyną, z którą czeka 2 tygodniowa rozłąka? Podziękowałaś mu i bardzo dobrze. Teraz bądź konsekwentna w swojej decyzji i najlepiej w ogóle nie odzywaj się do niego. Życzę wytrwałości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Przecież on to celowo napisał, żeby Cię jeszcze zdołować, bo Cię zna i wie, że zaczną Cię męczyć wyrzuty sumienia. Wstrętny manipulator. I do tego taki cham, coś strasznego.
Naprawdę nie było żadnych sygnałów wcześniej, że to burak do n-tej potęgi?
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Boże...umarłam. Zaczynam doceniać mojego Tż
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak, raz w życiu zdarzyło mi się, że facet wyskoczył do mnie z "spied.alaj"- dla mnie to był koniec , nie wybaczyłam, mimo że kajał się bardzo. I wiesz, nigdy nie żałowałam tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a jeszcze jedno dodał że oświadczył mi się dla spokoju. tzn, żeby móc robić co chce bo przecież już jesteśmy zaręczeni...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponawiam pytanie: dlaczego masz tak mały szacunek do samej siebie i uważasz, ze facet może cię gnoić? Podpowiem ci: chcesz znaleźć się w czarnej d.upie, wybacz mu i wyjdź za niego za mąż, nawinie sobie projektując "on na pewno zmieni się po ślubie". Ręce opadają, jak to się czyta. Edytowane przez madana Czas edycji: 2012-09-28 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Najbardziej czuję się upokorzona przed innymi...bo wszyscy się dowiedzieli o naszych zaręczynach, nawet były oficjalne w domu moich rodziców...a teraz...eh |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
no masakra, ale pewnie bardzo cierpisz, ze 5 lat i takie cos, ale moim zdaniem musialo byc miedzy wami cos wiecej, chyba tak mu sie nie odwidzialo jednego wieczoru? moim zdaniem moze powinniscie pogadac, ale nie wiem czy jest sens, nie jestem toba, mi jakby facet powiedzial wypierdalaj to bym mu walnela w twarz, a za kilka dni jakby przychodzil na kolanach to tez bym mu powiedziala wypierdalaj,
skoro cie nie szanuje i dla niego wazniejsi sa koledzy, to chyba lepiej sie pozegnac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ty nie czuj się upokorzona, że inni wiedzą, ty się z tego ciesz, że wiedzą, bo dzięki temu może nie będziesz naiwną gęsią, która wyjdzie za takie barachło za mąż. Ty się ciesz, ze to wszystko wyszło PRZED ślubem. Chociaż były tu już wątki, że dziewczyna wiedziała, że jest facet beznadziejny, a mimo to za mąż wychodziła. Edytowane przez madana Czas edycji: 2012-09-28 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje Ci bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie otwieraj, nie odbieraj- a na dodatek nie ukrywaj przed bliskimi, dlaczego nie chcesz, dlaczego zrywasz. Bo nie wierzę, że normalna matka/ojciec zgodzi się, by ich córka za kogoś takiego wyszła za mąż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że po prostu też mi jakoś te uczucia do niego szybko przejdą. Bardzo dziękuję za rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Gdyby mój facet powiedział do mnie, żebym spier...ała, spełniłabym jego życzenie w podskokach, i to na zawsze.
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() facet uzył dyplomacji . na twoim miejscu spełniłabym prośbę. ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- nie zapomnij odddac mu pierścionka,bo będzie cię nachodzi twierdząc,że go okradłaś |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Zerwij całkowicie kontakt i wyjdź z tego z godnością, ja nie chciałabym nawet znać faceta, który potrafi się zwrócić tak do kobiety, a co dopiero do "miłości swojego życia". Kumpla takiego bym nie chciała znać, a co dopiero narzeczonego. A fuj, paskudny człowiek, paskudny charakter, współczuje jego przyszłej żonie jeśli znajdzie się taka głupia. Brzydze się samą myślą o kimś takim, kijem bym nie tkła i Tobie radzę to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zero szacunku po prostu.A powiem więcej,faceci to by chcieli mieć dziewczynę na 5 minut a potem oddać się kumplom hobby i innym tego typu sprawom :/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak by coś od Ciebie jeszcze chciał, to powiedz mu to samo co on Tobie (pogrubione) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Dopiero przeczytałam. Dziewczyno, facet zrobił ci przysługę, że pokazał swoje prawdziwe oblicze przed ślubem. Rozwody więcej kosztują i nie są tyo już tylko koszty emocjonalne. Podziękuj mu za to, oddając pierścionek z ironicznym uśmieszkiem. Nic go tak nie zaboli, jak prześmiewczy uśmieszek.
Mały gnojek i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jak tylko najdą cię miłe wspomnienia, wyrzuty czy wątpliwości- przypomnij sobie jego słowa.
Wypłacz się tutaj, u przyjaciółki, mamy- ale przy nim bądź silna, pokaż mu, że jesteś silną, wartościową dziewczyną i taki śmieć o niczego ci nie jest potrzebny.
![]() |
#25 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na te słowa jest tylko jedna odpowiedż: i vice versa Cytat:
![]() Ten facet nie jest wart jednej pchły. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
jedno co zauważyłam i nie wiem czy to ,,normalne" po rozstaniu z nim mam większe poczucie wartości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Wyjaśnijcie mi, bo ja sama chyba tego nie ogarnę - po jaką cholerę taki burak się oświadcza, skoro chwilę potem potrafi potraktować dziewczyne jak śmiecia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
ja sądzę, że to jest chłopak bez charakteru
mianowicie sądzę, że koleżkowie pewnie się z niego naśmiewali, że on 'pantofel', bądź też ogólnie robili z niego żarty - on natomiast z tego strachu przed uznaniem za pantofla, zaczął być opryskliwy dla ciebie, postanowił "pokazać kto tu rządzi" w moim mniemaniu, po tym co czytam: taki bez-charakterny on jeszcze jest zgaduję, że ma lat koło 21, ogólnie sądzę, że jesteście związkiem od podstawówki/gimnazjum Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-09-29 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.