![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Odpowiedzi do natrętnych na temat ciąży/dzieci
Jak w temacie. Problem najczęściej zaczyna się po ślubie
![]() nie chce mi się tłumaczyć każdemu co i jak, najczęściej wkurzają mnie natrętne dopytywania ![]() ![]() jakie odpowiedzi, najlepiej żartobliwe ![]() swoją drogą odważna jestem zakładając wątek na MzK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpowiedzi do natrętnych na temat ciąży/dzieci
powiedz że nie możesz mieć dzieci
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Odpowiadając żartobliwie nie unikniesz raczej pytań, szczególnie od tych nie mających taktu
![]() Ja zaszłam w ciąże od razu po ślubie, co też generowało dużo beznadziejnych pytań i było dla wielu osób problemem. Nawet spotkałam się z pytaniem '' dlaczego się nie zabezpieczałam ? '' ![]() Ja przyjęłam taktykę udawania po prostu, że tego nie słyszę i nie odpowiadania w żaden sposób. Ale ja raczej nie z tych osób o ciętym języku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
może po prostu powiedz, że chcesz się Mężem nacieszyć :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Brutalnie: nie twoja/wasza sprawa
![]() Kulturalnie - sugerujesz, że jestem stara? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie wiem w jakim wieku jesteś. ja mówię "przed 30 nie planuję".
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
No przecież napisała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzeniona
|
Moim zdaniem na ludzi, którzy nie mają taktu (a za takie uważam osoby, które pytają: "a kiedy zaręczyny/ślub/dziecko?" przy każdej możliwej okazji) nie ma innej rady, jak zwyczajnie odpowiadać: "To nasza sprawa". To nie Ty powinnaś się krępować tylko oni - swojego wścibstwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
A ja bym tu rozróżniła - sama nieraz w rozmowie z koleżanką (nie jakąś obcą znajomą) zadałam pytanie, czy chcą jeszcze jedno dziecko na przykład. Ale to po prostu trzeba wiedzieć, CZY wypada, no i jak słyszę "tak, ale gdzieś za 2 lata" to nie pytam przy każdym spotkaniu kiedy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
chamska ciut odpowiedź ,ale myślę, ze usta zamknie:,,a jak tam seks z mężem/żoną, jakie pozycje preferujecie"-takie samo wnikanie w intymność
![]() Oczywiście dziadkom, czy rodzicom tak nie odpowiemy, bo to jednak niegrzeczne, dla nich może być wersja:,,jak będzie dziecko, to się o tym na pewno dowiecie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A ja bym odwrocila kota ogonem i zadala pytanie "A dlaczego pytasz ? Czy ta informacja jest Ci do czegos potrzebna ? Albo po prostu "Jak bede gotowa"
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Po staropolsku, tradycyjnie - gówno Cię to obchodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Albo- Jak mi zasponsorujesz wyprawkę, pokazać ci jaki chcę wózek?
Edytowane przez houseofcolours Czas edycji: 2012-09-20 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Stary tekst "a co książkę piszesz?? "
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
ja tam nie wiem czy to po staropolsku a tym bardziej czy tradycyjnie, taką odpowiedzią sama się zniżasz do "pewnego poziomu" a myślę że autorce wątku jednak chodzi o jakąś klasę wypowiedzi
![]() Ja na dzieciątko czekałam baaardzo długo i często słyszałam 'na co wy czekacie' techniką zdartej płyty odpowiadałam że wszystko w swoim czasie albo że zbieramy kapitał początkowy ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A mnie takie pytania nie denerwowaly zwyczajnie, więc odpowiadalam zgodnie z prawda. Albo, ze musimy rozkręcić biznes, a wcześniej, ze jeszcze za wcześnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi
![]() w sumie każda ma jakiś sens ![]() ![]() nie chcę odpowiadać zgodnie z prawdą bo nei każdy musi wiedzieć, poza tym łamie mi się wtedy głos ![]() zależy też od tego kto, kiedy, jak często i w jaki sposób pyta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
się odpowiada........... im mniej wiesz człowieku tym krócej będziesz przesłuchiwany........... .....
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
zwykle:
"cały czas z mężem/żoną trenujemy ![]() albo "przynajmiej/najwcześniej za9 miesięcy ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-09-20 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Kiedys tutaj na wizazu przeczytalam odpowiedz "jak pojedziemy do Radomia, ale na razie sie nie wybieramy" u nas dzialalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36638451]A ja bym tu rozróżniła - sama nieraz w rozmowie z koleżanką (nie jakąś obcą znajomą) zadałam pytanie, czy chcą jeszcze jedno dziecko na przykład. Ale to po prostu trzeba wiedzieć, CZY wypada, no i jak słyszę "tak, ale gdzieś za 2 lata" to nie pytam przy każdym spotkaniu kiedy
![]() ![]() przydać to się może nowy mop do podłogi moim zdaniem a nie dziecko, ludzie to mają sformułowania ![]() co do pytania głównego to ja zawsze odpowiadałam- jak przyjdzie czas i pora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż mówił, że cały czas produkujemy i czekam na efekt
![]() Ale mnie np. denerwują takie pytanie i mam zwyczajnie ochotę odpowiedź cytując vixen - po staropolsku ![]() ![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Gang Iren
|
Ja o pierwsze nie bylam pytana,bo bylo wczesnie i przed slubem
![]() Za to kiedy bedzie rodzenstwo dla corki.I odpowiadalam,ze jak wygram w totka ![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie dobijało (mam tak zwaną parkę nie znoszę tego określenia) "o udało Wam się - parka" wryyy (chciałam chłopców 2 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Mąż podobnie odpowiadał tzn zazwyczaj mówił "Staram się jak mogę ![]() Za to mnie czasami brakowało cierpilwości,zazwyczaj kulturalne odpowiedzi są złe bo rodzą za sobą serie kolejnych niepotrzebych pytań i wywodów(zazwyczaj u starszych osób). Np po mojej odpowiedzi na pytanie "Kiedy?" ja odpowaiadałam "Przed 30 nie planuje", "Jak znajde lepszą prace" lub inne odp zaraz zaczynały się wywody typu "Na co Wy czekacie-dzieci to szczęście ![]() Co najśmieszniejsze teraz kiedy jestem w ciąży(jeszcze nawet nie urodziłam) już słysze pytania kiedy następne dziecko ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I już czuję, jak mnie Patrilla wirtualnym młotkiem po głowie wali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzeniona
|
Ja mam wrażenie, że dla niektórych zawsze będzie źle i zawsze będą o coś pytać.
- Kiedy zaręczyny? - Kiedy ślub? - Kiedy dziecko? - Kiedy masz zamiar wrócić do pracy? - Kiedy drugie? - Kiedy wreszcie wrócisz do pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36638451]A ja bym tu rozróżniła - sama nieraz w rozmowie z koleżanką (nie jakąś obcą znajomą) zadałam pytanie, czy chcą jeszcze jedno dziecko na przykład. Ale to po prostu trzeba wiedzieć, CZY wypada, no i jak słyszę "tak, ale gdzieś za 2 lata" to nie pytam przy każdym spotkaniu kiedy
![]() ![]() u mnie jeszcze dobrze nie urodzilam,a juz bylo ze nastepne ma byc chlopiec,bo tak dziadek chce ![]() Cytat:
![]() a tak na serio to niestety od takich pytan sie ucieknie ![]() ja jak mnie ktos zapyta o to znowu,zamierzam odpowiedziec-jak pigulki zawioda(chociaz nie zazywam ale nikt nie musi o tym wiedziec ![]()
Nigdy nie zobaczysz,tego co ja widzę Są chwile które kocham,i których nienawidzę ... Wymianka Edytowane przez wariateczka88 Czas edycji: 2012-09-21 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
maz jest z innej kultury i tam wszyscy niemal rodza dzieci tak z rok po slubie ![]() ![]() ![]() ![]() wiec jak raz zapodalam szopke ze nie moge i jestem na tym punkcie bardzo wrazliwa- az sie poplakalam- to sie porobilo ludzim glupio i mialam spokoj ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- o albo odpowiedz bardzo konkretna, przyblizona data ale odlegla np w listopadzie 2014 ![]() aaaa no i tekst ze pozne macierzynstwo jest teraz w modzie, wiele gwiazd i celebryte k innych sie na to decyduje i w ogole ze nic tak nie odmladza kobiety jak niemowle po 50tce ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- dobra metoda to tez odwrocenie uwagi rozmowcy np - o sufit sie wali ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-09-21 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.