![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
jak lepiej?
Kochane Dziewczyny i Chlopaki
![]() Zwracam sie do Was wszystkich z prosba o przegladniecie moich zdjec ![]() ![]() Bede wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam cieplo ![]() ![]() ![]() ![]() Na poczatek wklejam zdjecia w dlugich wlosach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: jak lepiej?
Teraz na krotko
![]() Zdjecie, na ktorym jestem przebrana za poczszole najbardziej oddaje moj terazniejszy wyglad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
[b] Mówisz Latem?
![]() Widziałabym Cię raczej w stonowanych kolorach, np. khaki, piaskowy, jasne kolory ziemi. Co do włosów to coś trzeba zrobić - można zostawić długość, ale jakieś cięcie nadające lekkości - może wystopniować przy twarzy. (Wszystkim radzę wystopniować przy twarzy hihi, ale to bardzo twarzowe cięcie...) ![]() Muszę jeszcze pomyślec... Hmmm. ![]() PS Myślę, że ładnie by Ci było w takich romantycznych upięciach.... ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
[b] Hmmm! Wszystko mi mówi coraz bardziej żeś WIOSENKA! nIE lato.
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
FEMME_BANALE napisał(a):
> [b] Mówisz Latem? ![]() ![]() ![]() Femme - slicznie Ci dziekuje, ze sie odezwalas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
FEMME_BANALE napisał(a):
> [b] Hmmm! Wszystko mi mówi coraz bardziej żeś WIOSENKA! nIE lato. ![]() Femme czy ja wiem - na niektórych zdjęciach - kolor cery bardzo chłodny i jakoś ten ciepły odcień włosów jakoś do buzi nie pasuje ![]() Gosiu swoją drogą śliczna z Ciebie dziewczyna ![]() Też stawiam na cieniowanie - włosów masz oj masz - a takie cięcie ułatwi ich układanie. I jakoś nie bardzo widzę Cię w tych wersjach najkrótszych. Raczej w romantycznych (jak Femme radzi) falach ![]() A kręcą Ci się same ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
[b] Wkleje Ci fragment opisu WIOSNY z analizy tego typu p. Agaty Maron:
Wygraj pełną analizę kolorystyczną wraz z niezbędnymi materiałami do pracy własnej więcej...> Część I: Analiza kolorystyczna Część II: Kolory duszy Część III: Romantyczne lato Część IV: Klasyczna wiosna Część V: Elegancka zima Część VI: Rustykalna jesień Pani wiosna Jasne, żywe kolory, a jednocześnie niezwykle miękkie i delikatne. Koniecznie ciepłe, z domieszką żółtego lub złotego. Barwy wyraziste, czasami ostre, nigdy przygaszone i "przypudrowane". Taki jest krajobraz budzącej się po zimie do życia przyrody. Tak właśnie wygląda zawsze świeża i energiczna Pani wiosna. Wiosna jest typem zdecydowanie ciepłym, choć często bywa mylona z chłodnym latem. Osoby będące typem wiosny najlepiej czują się w ciepłych, jasnych barwach. Kolory najbardziej optymalne dla tego typu urody powinny być czyste i wyraziste, tak jak barwy rozkwitającej przyrody. We wszystkich kolorach zgaszonych, rozmazanych, czy zduszonych, wiosna będzie wyglądała na zmęczoną lub smutną. Osoby o delikatnym i ciepłym typie urody, powinny zdecydowanie uważać na dobór kolorystyki ciemnej. Zbyt ziemiste barwy jesieni będą, bowiem postarzały twarz wiosny, a "przypudrowane" kolory lata, niekorzystnie podkreślą zmarszczki mimiczne. Wiosna z całą pewnością powinna unikać również koloru czarnego, ciemnego brązu, koloru czerwonego wina, a także nieostrych, zgaszonych barw., W przypadku wiosny niezwykle efektowne są natomiast jednobarwne materiały urozmaicone delikatnymi wzorami: kwiatami, czy prążkami. Ważne jest, aby wiosna wyglądała nie tylko świeżo i energicznie, ale także subtelnie i delikatnie. Należy, bowiem pamiętać, że odzież jest tylko dodatkiem do naszej urody i osobowości. Kolory nie mogą dominować oprawy twarzy, ale ją uwydatniać i podkreślać jej atuty. Typ wiosny bywa dość często mylony z typem lata. Obydwa typy mają, bowiem twarz pokrytą rumieńcami, podobną kolorystykę tęczówki oraz karnacji. Tak rzadko spotyka się obecnie osoby o naturalnym kolorze włosów, niezmienionym ciągłym farbowaniem, czy działaniem promieni słonecznych, że właściwie bez odpowiedniego oświetlenia i chust kolorystycznych z paletą odcieni wiosny, nie można pewnie zdiagnozować typu urody. To, co pozwoli jednak ocenić typ wiosny to brzoskwiniowe ( a nie różowe jak u lata) rumieńce, złote refleksy we włosach, oraz delikatna oprawa twarzy- prawie niewidoczna, gdy patrzymy na twarz z daleka. Dla karnacji typu wiosennego bardzo charakterystyczna jest przezroczysta niemal bladość oraz lekkie zaróżowienie skóry w odcieniu brzoskwiniowym- nigdy błękitnawym jak u lata. Wargi wiosny są w odcieniu ciepłej czerwieni. Typ wiosenny może posiadać piegi- zawsze jednak złociste a nie szarobrązowe jak u lata. Mocna wiosna może być niestety łatwo mylona z typem jesieni, w zależności od intensywności piegów oraz kolorystyki włosów. Często zdarza się także, że spotykamy osoby w typie mieszanym wiosenno- jesiennym. Typ wiosenny bardzo dobrze się opala, nawet pomimo swojej bladości i przezroczystości skóry. Wiosna dość łatwo opala się nawet na ciemny brąz- w przeciwieństwie do jesieni, która opala się bardzo trudno. Opalenizna wiosny najczęściej ma odcień miodowo- rudy lub złocisto- brązowy. Ano mi się właśnie wydaję, że masz cieply - żółtawy kolor skóry, nie różowy jak lato. No i te włoski złociste... Szczególnie dobrze to widać na tym zdjęciu:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
[b] No, ale na tej drugiej partii zdjęć widać w zbliżeniach żółtawą cerę, ciepłą. Swoją drogą są zaczerwienienia na twarzy, ale to może być problem z naczynkami, nie zalezeć od typu kolrystycznego.
Zobaczymy co inni powiedzą. ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja sie tez zgodze z Femme,wygladasz na wiosne na wiekszosci zdjec,a czy to Twoj naturalny kolor wlosow?Bo jezeli jest np popielaty blond to obstawiam lato,roznie wygladasz na tych zdjeciach na jednych wiosennie na innych letnio.Najbardziej podobasz mi sie na 6,ostanim i przedostanim zdjeciu
![]() ![]() ![]() Przyklad pani wiosny Drew Barrymore |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Lucille - dziekuje Ci za odpowiedz ![]() ![]() ![]() Szczerze mowiac to juz troche zatesknilam do dluzszej wersji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze wyjasnie
![]() Niestety, zdjecia przeklamuja kolory, nie mam zoltawej cery, zdecydowanie chlodna, pod oczami czasem pojawiaja sie niebieskawo-sinawe cienie. Nieszczesliwie jestem buraczkiem ![]() ![]() Wlosy- ciezko okreslic ich naturalny kolor (pierwsze zdjecie) Powiedzialabym, ze rudawy blond ![]() ![]() ![]() ![]() Opalam sie na czerwono, ale specjalnie to sie nie opalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Efiku
![]() P.S Tez sie sobie podobam na 6 zdjeciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
FEMME_BANALE napisał(a):
> PS Myślę, że ładnie by Ci było w takich romantycznych upięciach.... ![]() Wiele osob mowi, ze ladnie mi w upietych wlosach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
czarownico
![]() Co do typu,mnie również wyglądasz na Wiosnę,przedstawiasz identyczną kolorystykę jak moja młodsza siostra ![]() Masz bardzo ładne ,duże oczy-marzenie każdego wizażysty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dorzucam jeszvze jedno zdjecie robione w terenie - wakacja 2004
![]() ![]() Dziekuje Aga za odezwanie sie ![]() ![]() ![]() Czekam na dalsze rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
tak mi się wydaje-choć na pierwszym Twoim zdjęciu wyglądasz dość chłodno,to włosy są nadal ciepłe
![]() i podtrzymuję-lepiej Ci w krótszych włosach,długie całkowicie zdominowały Twoja buzię,przytłoczyły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Gosiu, a mi podobasz się stanowczo w wersji z długimi i półdługimi (półdługimi chyba najbardziej), raczej bez grzywki.
Na zdjęciach w różowym sweterku wyglądasz tak delikatnie i dziewczęco, no i te kędziorki, mmmm... ![]() A na tych w militarnej kurteczce, z różą i w tym ślicznym makijażu z koleżanką - bardziej młodzieżowo, nowocześnie, ale mimo wszystko kobieco. Moim zdaniem, te krótkie fryzurki odbierają Twojej urodzie ten element romantyzmu, kobiecości, takiej "klasyczności". A w ogóle, tak już odchodząc od tematu, to jesteś bardzo ładna, masz taką sympatyczną buzię. P.S. Na niektórych fotkach przypominasz mi Grażynę Błęcką-Kolską. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Jabluszko
![]() ![]() Wlosy do zapuszczenia ![]() Staram sie dazyc do lekkiego, dziewczecego, delikatnego wygladu, bo zawsze wydaje mi sie ze mam "chlopowata" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Ale pleciesz, Czarownico Gosiu!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o włoski, to, IMHO, te długie (2. fotka) nadają Ci "aurę" z lekka jak u dzieci kwiatów- GIT! ![]() ![]() ![]() ![]() A może jaśniejsza farba? Coś a la złoto-kukurydziany blond... albo jak na tej ostatniej fotce z czerwonym tłem? (BTW, w pierwszej chwili nie mogłam się doszukać zdjęcia- wszędzie tylko czerwień i czerwień! ![]() ![]() Chyba, że masz chłodną kolorystykę- no to wtedy coś neutralnego... ale całkiem chłodne to raczej nieee ![]() Czyli HODOWAĆ! ![]() ![]() Aaaa! Pięknie Ci pasuje kolor tej róży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ale trafials Lazy Morning
![]() ![]() Slicznie dziekuje za porady ![]() Moze przesadzam czasem, ale kazdy na cos narzeka ![]() Wlosy zapuszczam, po grzywce juz wlasciwie sladu nie ma ![]() Gdy przychodzi mi farbowac wlosy to pierwsze mysle o rudym ![]() ![]() Teraz sie jeszcze zastanawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jesteś śliczna!
![]() Najbardziej mi sie podobasz w krótszych włosach - albo do ramion, albo jeszcze krótszych. mam wrażenie że wysmuklają Ci buzię i dodają takiej lekkości i dziewczęcości. Te długie jakoś tak przytłaczająco wyglądają. Na zdjęciu w przebraniu pszczółki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Uhuhu, to rzeczywiście trafiłam!
![]() ![]() ![]() ![]() Tak w ogóle to ja też mam apetyt na rudości, kiedy tylko nadchodzi pora farbowania- czy to o czymś świadczy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Lexie - bardzo dziekuje
![]() Podoba mi sie Nicole - chlodna i wyniosla ![]() A ta "kolezanka" na zdjeciu to moja siostra (kto by pomyslal, prawda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jakas ruda dusza w nas siedzi zapewne
![]() Pasemka mi wyszly fajne, ale nie wiem czy po wpadce z blondem odwaze sie jeszcze eksperymentowac w domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Chyba żartujesz, Gosiu?!
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
To sie wklejam z upietymi rudymi wlosami
![]() ![]() Na dniach wybieram sie do fryzjera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
rudosci sa fajne ale chyba mi tu nie bardzo pasuja:/ podkreslaja bardzo wszystkie zaczerwienienia na twarzy wiec moze jakies inny kolorek lub jakies pasemka????niech dziewuszki Ci pomoga one maja guuuuuuuuuuuuuuuuuuzo pomyslow zawsze
![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: jak lepiej?
mi sie bardziej podobasz w tych krótszych włoskach, wydaje mi się że dobrze by Ci było w chłodnym odcieniu
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.