|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Podróż do Kolumbii
Drogie Wizazanki, w przyszłym roku planujemy z moim obecnym narzeczonym, a później już mężem podróż do Kolumbii. Chciałabym zapytać czy któraś z Was była w tym kraju? Kwestia języka nie jest problematyczna (znam j. hiszpański). Martwią mnie doniesienia o tym, że jest to kraj nieustającej wojny domowej. Niepokój wzbudzają również słuchy o tym, że przy wylocie należy się spodziewać kilkukrotnego przetrzepania walizki (jestem dosyć strachliwa i będę zapewne snuć przez tych kilka chwil czarne wizje, a co jeśli ktos mi coś podrzucił itp)
![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Podróż do Kolumbii
bylam 3 lata temu i goraco ci polecam. z trzepaniem walizki (w moim przypadku plecaka) sie nie spotkalam.
oczywiscie nie mozna zapominac, ze konflikt zbrojny w tym kraju nadal trwa, ale domniemuje, ze w rejony potencjalnej aktywnosci guerilli nie bedziecie sie zapuszczac. bardziej uwazalabym na przestepczosc pospolita, bedaca niestety problemem calej Ameryki Łacinskiej. mnie sie bardzo podobalo i chetnie bym wrocila w miejsca w ktorych bylam oraz dotarla tam, gdzie nie udalo sie dotrzec. Polecam trekking do ruin Ciudad Perdida, Park Tayrona jest tez OK. bardzo podobaly mi sie okolice San Agustin i rejon Zona Cafetera. no i Cartagena as a must! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kolezance trzepali walizki 2 razy przed odlotem.
Za kazdym razem musiala odwijac z folii.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja byłam - jeden z najfantastyczniejszych krajów, które odwiedziłam - a Kolumbijczycy są ogromnie towarzyscy i rozmowni - tak więc nawet samej podróżowało mi się tam świetnie.
Moja relacja tutaj: http://kolumber.pl/g/144312-Z%20seri...zie%20jedziesz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi
![]() wichitasky - zaczęłam czytać Twoją relację. Bardzo ciekawa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.