|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Ciąża i celulit.
Czy w czasie ciąży można stosowac preparaty na celulit? Jeśli są na bazie kwasów owocowych? Nie wiem, czy można stosowac preparaty które poprawiają krążenie, wydaje mi się to trochę niebezpieczne w takim okresie. Ale jeśli miałby być użyty tylko na okolice ud?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża i celulit.
wszytsko co stosujesz moze przenikac do krwi a to do łozyska dlatego trzeba uwazac ,oczywiscie bez przesady
![]() nie jestem pewna co z kwasami ale osobiscie polecam kosmetyki dla kobiet w ciazy specjalne lub zwykłą oliwke do wcierania w skóre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Kobieta w ciązy powinna unikać silnych środków kosmetycznych t.j retinoidy, kwasy.
Mozesz wybrać preparaty zawierające łagodniejsze składniki roslinne, a przeznaczone dla kobiet w ciazy właśnie. /polecam np serie Musteli ![]() Ostrożność w stosowaniu kosmetyków dotyczy nie tyle przenikania do łożyska i potencjalnej szkodliwosci / bo przecież nie wszystkie preparaty są szkodliwe ![]() Nie wiem jakie preparaty wspomagające krążenie masz na myśli? Jesli sa to środki typowo farmaceutyczne to oczywiście nie powinnas stosować. Krążenie poprawia delikatny /!/ i najlepiej fachowy masaż przy użyciu zwykłej oliwki kosmetycznej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Chodzi mi konkretnie o zestaw do pielęgnacji skóry z celulitem, w skład którego wchodzi peeling do masażu skóry (i to ten kosmetyk miałam na myśli pisząc o poprawianu krążenia) oraz żel, którego składnikiem aktywnym są kwasy owocowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dziekuje Ci bardzo za ten kontakt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ups... nie umiem tam znaleźć Basi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
hehe, to Basia znajdzie Ciebie- zarejestruj się /bo tylko tak można korzystać z forum/, wejdź w forum Kwasy, peelingi i załóż nowy wątek...
Bądź też lepiej: wejdź w forum o kosmetykach- Opinie o produkcie - tam zadaj pytanie- Basia na pewno Ci odpowie, zresztą moze ktoś jeszcze równie kompetentny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.