|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
czerwona ściana w salonie.
Cześć . Mam pewien problem a mianowicie chyba odrobinę bezmyślnie pomalowałam ścianę w salonie na 1 czerwono i 3 na beżowo a teraz nie mam bladego pojęcia jaki narożnik do tego pasuje.. Chodzi mi o kolorystykę. Powiedzcie jakie kolory będą pasowały ? Ten sam problem dotyczy zasłon i dodatków ;( ehh nie mam pojęcia w jakie kolory pójść
tylko nie mówcie o czerni i bieli proszę . To doradzicie co nie co ?? Liczę na was ![]() ps. Jeśli ten temat już był proszę o link ponieważ nic nie znalazłam Edytowane przez ostrlub Czas edycji: 2012-09-14 o 18:02 |
|
|
|
|
#2 |
|
DOMator
|
Dot.: czerwona ściana w salonie.
A jaki inny kolor poza bielą i czernią można w tej sytuacji zaproponować? Jedyna alternatywa w takim razie to szarość i grafit.
Z brązem wyjdzie ciemno i ponuro, z beżem może być mdło, chyba, że wybierzesz odpowiedni odcień. Zieleń, fiolet, pomarańcz i większość pozostałych kolorów z palety będzie do tego czerwono-beżowego pokoju pasowała jak przysłowiowa pięść do nosa ![]() Jakie masz podłogi i meble w pokoju? To wszystko też tworzy wnętrze i decyduje o tym, w jakim kolorze powinna być kanapa. Może wrzuć zdjęcie tego "dzieła" malarskiego, bo narazie nie wiemy o jakich odcieniach barw rozmawiamy. Jeśli kolor ścian ci się nie podoba to chyba taniej byłoby te ściany przemalować, niż brnąć w zakup mebli, które pasowałyby do salonu, nawet kosztem tego, że będziesz się z nimi męczyła przez lata. Swoją drogą, to czy przed malowaniem miałaś jakikolwiek pomysł na to wnętrze? Nie wierzę, że chociaż przez chwilę nie myślałaś o tym, jaki efekt końcowy chcesz osiągnąć. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
kolory to ogniste flamenco i stepy bengalu duluxa ..
a w pokoju niema jeszcze ani podlogi ani mebli. Edytowane przez ostrlub Czas edycji: 2012-09-14 o 23:20 |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Na czerwonej ścianie spokojnie możesz "postawić" kanapę beżową, ale nieco ciemniejszą od ścian. Postawiłabym na ciemniejsze podłogi. Inna opcja to kanapa czerwona na beżowej ścianie, to takie najprostsze rozwiązania jeśli chodzi o kanapę. Brązowa, pistacjowa, szara, popielata, możesz nawet postawić na zgaszony pomarańcz, bo teraz takie przekorne połączenia są w modzie. Tylko trzeba dobrać to z głową i umiarem. Ja też w tych kolorach widzę miętę i niemal całą gamę kolorów pośrednich między zielenią a żółcią, takie pół na pół. Zieleń jest akurat jedynym kolorem, który w swojej gamie odcieni zawiera odcienie i zimne i ciepłe, więc trzeba z nim uważać. Odcienie, o których wspomniałam należą raczej do ciepłych, z wyjątkiem mięty. Trudno tak dobrać kolory nie widząc ich i nie widząc pomieszczenia, bo bardzo ważne jest też np. oświetlenie pokoju.
Mam nadzieję, że nie namąciłam Ci jeszcze bardziej
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja też mam czerwoną ścianę w salonie i też trochę bezmyślnie ją wybrałam. Ja postawiłam na kremową kanapę, ale meble z kolei mam wenge, więc nie jest za blado.
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Szare, a może raczej popielate.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Moja siostra ma jeden pokój w gorącej czerwieni i fajnie złamała ją grafitem.Ja chcę podobnie salon urządzić.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Mam też tak jak vIVIENNE tylko teraz jeden problem co zawieścic na tej ścianie , bo na razie pokój bez obrazu
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :conf used:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja czerwoną mam pustą. Tak to u mnie wygląda.
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Więc mam tak samo w pokoju z tymi kolorami , tylko w mnie zamiast sofy stoi stół z krzesłami, i coś muszę powiesić na tej czerwonej ścianie/a własciwie to bardzo mocna wiśnia/
|
|
|
|
|
#15 |
|
... choć nie Westwood
|
Zgadza się
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
... choć nie Westwood
|
Jestem zadowolona. Przed zakupem straszyli mnie, że taka eko skóra długo nie wytrzyma, że będzie się wycierać, pękać itp, a nic takiego się nie dzieje. Główny minus to brak miejsca na pościel.
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Ja też ten sam mam
Ale u mnie pojawił się problem , nie z winy narożnika ale chodzi o użytkowanie. Przyszła koleżanka w getrach ala skóra , posiedziała na nim i tak się przebarwił na czarno że normalnie się załamałam. Do tej pory nie doczyściłam, więc jak ktoś zna jakiś cudowny sposób to będę wdzięczna. Dodam że krzesła mam też niby w tej samej ekoskórce tylko w innym miejscu kupowane i nie ma problemu
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.