Możliwe że przez monotonny jadłospis nie chudnę? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-10, 10:12   #1
lesii92
Raczkowanie

Możliwe że przez monotonny jadłospis nie chudnę?

Z 58 kg przy 170 wzrostu zeszłam do 53. Na początku miałam tam jakąś dietę dzięki której zeszłam do 54kg, potem waga stała, więc zaczęłam jeść 3 razy dziennie, ale do syta. Od tamtego poniedziałku, nie miałam ani czasu ani głowy do myślenia o jadłospisie, więc rano jadłam otręby z mlekiem 0,5% posypane troszkę cynamonem, do tego jogurt naturalny 0% z jakimś ogórkiem lub warzywami, na obiad pierś z kurczaka przyprawioną, smażoną na patelni teflonowej z duszonymi warzywami, na kolacje tuńczyk, 1 naleśnik, ale zrobiony z jednego jajka i łyżki skrobi kukurydzianej a chudego twarogu bez cukru. Do tego dużo herbaty czerwonej ze słodzikiem, czasem kawa. W chwilach słabości jadłam pare daktyli suszonych lub marchewkę. Piję 2 litry wody dziennie i ćwiczę 40 min na stepperze. W poniedziałek ważyłam 52,5 kg, a dzisiaj 52,7. Wiem, powinnam się raz na tydzień ważyć ale tak jakoś weszłam i trochę mnie to dobiło. Czemu waga poszła te 0,2 do przodu. Nie wiem czym jest to spowodowane, muszę ważyć 50kg, chcę, bo lepiej się czuję tak, poza tym moje hobby/zawód tego wymaga. Może jest dlatego ciężko, bo i tak jestem już szczupła. Ale może mogłaby mi któraś z Was doradzić, jak będąc szczupłym zrzucić już te ostatnie kilogramy i się nie poddawać, może któraś z Was ma możliwość podzielenia się takim doświadczeniem? No bo wiadomo, na samym końcu już najdłużej schodzi, a ja chciałam się tam odżywiać, zeby te 3kg jednak spadły, tylko już sama nie wiem jak.
lesii92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 13:06   #2
willy_nilly
Zadomowienie

Dot.: Możliwe że przez monotonny jadłospis nie chudnę?

Nie chudniesz, bo... nie masz z czego. Masz BMI <18,5, co oznacza niedowagę... z czego Ty jeszcze chcesz coś zrzucać?! Powinnaś raczej troszkę przytyć...

Jeśli natomiast uważasz, że Twoje ciało ma tu czy tam czegoś za dużo, to po prostu ćwicz i nie waż się, tylko mierz się centymetrem. Mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, zajmując przy tym mniejszą powierzchnię. W efekcie ważysz więcej, ale wyglądasz lepiej!

Edytowane przez willy_nilly
Czas edycji: 2012-10-10 o 13:10
willy_nilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 13:45   #3
lesii92
Raczkowanie

Z nóg, a właściwie to ud
lesii92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 15:32   #4
dance makabre
Wtajemniczenie

Nie chudniesz, bo nie masz z czego. Odpuść sobie odchudzanie, bo możesz stracić okres
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 23:11   #5
Annie1441
Wtajemniczenie

jakie to hobby?
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-13, 18:36   #6
agnieszka16
Zadomowienie

nie chudniesz, bo jesteś już chuda, a swoją najwyraźniej bardzo niskokaloryczną i mało wartościową dietą bardzo spowolniłaś swój metabolizm i przestawiłaś na tryb "przetrwania". To droga do nikąd. Zacznij normalnie jeść- białko, węglowodany złożone, owoce, tłuszcze. do tego włącz sport. Nie dąż do wagi, przy której stracisz zdrowie.
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 07:50   #7
karolazaw
Raczkowanie

Miałam ten sam problem kiedyś i rzucilam dietę, czego bardzo żałuję. Jak mówi Ewa Chodakowska waga to Twój wróg, przed okresem możesz ważyć 2 kg wiecej! Centymetr Twoim przyjacielem, a jeżeli już nie lubisz sie mierzyć , jak ja, to wchodz nA wagę raz na tydzien, nie będzie demotywacji, powodzenia

Edytowane przez karolazaw
Czas edycji: 2012-10-25 o 07:55
karolazaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości