|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Możliwe że przez monotonny jadłospis nie chudnę?
Z 58 kg przy 170 wzrostu zeszłam do 53. Na początku miałam tam jakąś dietę dzięki której zeszłam do 54kg, potem waga stała, więc zaczęłam jeść 3 razy dziennie, ale do syta. Od tamtego poniedziałku, nie miałam ani czasu ani głowy do myślenia o jadłospisie, więc rano jadłam otręby z mlekiem 0,5% posypane troszkę cynamonem, do tego jogurt naturalny 0% z jakimś ogórkiem lub warzywami, na obiad pierś z kurczaka przyprawioną, smażoną na patelni teflonowej z duszonymi warzywami, na kolacje tuńczyk, 1 naleśnik, ale zrobiony z jednego jajka i łyżki skrobi kukurydzianej a chudego twarogu bez cukru. Do tego dużo herbaty czerwonej ze słodzikiem, czasem kawa. W chwilach słabości jadłam pare daktyli suszonych lub marchewkę. Piję 2 litry wody dziennie i ćwiczę 40 min na stepperze. W poniedziałek ważyłam 52,5 kg, a dzisiaj 52,7. Wiem, powinnam się raz na tydzień ważyć ale tak jakoś weszłam i trochę mnie to dobiło. Czemu waga poszła te 0,2 do przodu. Nie wiem czym jest to spowodowane, muszę ważyć 50kg, chcę, bo lepiej się czuję tak, poza tym moje hobby/zawód tego wymaga. Może jest dlatego ciężko, bo i tak jestem już szczupła. Ale może mogłaby mi któraś z Was doradzić, jak będąc szczupłym zrzucić już te ostatnie kilogramy i się nie poddawać, może któraś z Was ma możliwość podzielenia się takim doświadczeniem? No bo wiadomo, na samym końcu już najdłużej schodzi, a ja chciałam się tam odżywiać, zeby te 3kg jednak spadły, tylko już sama nie wiem jak.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Możliwe że przez monotonny jadłospis nie chudnę?
Nie chudniesz, bo... nie masz z czego.
![]() ![]() Jeśli natomiast uważasz, że Twoje ciało ma tu czy tam czegoś za dużo, to po prostu ćwicz i nie waż się, tylko mierz się centymetrem. Mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, zajmując przy tym mniejszą powierzchnię. W efekcie ważysz więcej, ale wyglądasz lepiej! Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-10-10 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Z nóg, a właściwie to ud
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Nie chudniesz, bo nie masz z czego. Odpuść sobie odchudzanie, bo możesz stracić okres
![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
jakie to hobby?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
nie chudniesz, bo jesteś już chuda, a swoją najwyraźniej bardzo niskokaloryczną i mało wartościową dietą bardzo spowolniłaś swój metabolizm i przestawiłaś na tryb "przetrwania". To droga do nikąd. Zacznij normalnie jeść- białko, węglowodany złożone, owoce, tłuszcze. do tego włącz sport. Nie dąż do wagi, przy której stracisz zdrowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Miałam ten sam problem kiedyś i rzucilam dietę, czego bardzo żałuję. Jak mówi Ewa Chodakowska waga to Twój wróg, przed okresem możesz ważyć 2 kg wiecej! Centymetr Twoim przyjacielem, a jeżeli już nie lubisz sie mierzyć , jak ja, to wchodz nA wagę raz na tydzien, nie będzie demotywacji, powodzenia
![]() Edytowane przez karolazaw Czas edycji: 2012-10-25 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.