|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dziwne sny
Witam, od pewnego czasu śnią mi się trochę dziwne, niewystępujące nigdy wcześniej sny. Postanowiłam napisać, może ktoś miał lub ma podobne albo wie co one mogą oznaczać? Przykład z dzisiaj - śniło mi się, że wraz z siostrą jesteśmy u nas w domu. Nagle słyszymy, ze ktos rozkłada na piętrze, w pokoju u mojej siostry łóżko. Wszyscy domownicy są na dole, więc zdziwione idziemy sprawdzić kto to. Wchodzimy do środka, a tam łóżko rozkłada moja siostra - jej sobowtór. Obydwie jesteśmy w szoku, sobowtor usmiecha sie do nas i nic nie mowi. Ja probuje zacząć krzyczeć ale nie mogę z siebie wydusić słowa, jakbym miała zablokowane gardło. W tym momencie zorientowałam się, ze to tylko sen, jednak sie nie obudziłam, ale zaczełam myślec bardziej swiadomie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dziwne sny
Nie jedz na noc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Miałem gorsze sny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
A tak w ogóle to przykręć kaloryfer i wietrz pokój przed spaniem.
Też miałam gorsze sny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Autorka pewnie też miała, tylko nie pamięta. Wiele osób nie zapamiętuje swoich snów każdego dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja też nie. Ale sen dzień przed maturą, że na nią zaspałam pamiętam do dzisiaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Owszem, ja tez mialam gorsze sny, a te zasady co robic lub czego nie robic przed snem tez sa mi dobrze znane. Bardziej mi chodziło o to, że gdy snimy to przeciez świadomość jest wyłączona a tu zaczeła mi się ona częściowa włączać (nie wiem jak to okreslic). Nie slyszalam o takim czyms nigdy i po prostu zaczełam się nad tym zastanawiać. Wiem, że ludziom śnią się gorsze koszmary, ale nie chodzi mi o to co mi sie sni tylko wlasnie o tę świadomość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Też tak miewałam, to było męczące.
U mnie to chyba było jakoś związane ze spaniem w nowym miejscu i ze stresem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Wlasnie o to chodzi, że moze te sny nie są bardzo przerażające tylko męczące. Może faktycznie to wina stresu, zamartwien bo ich mi nie brakuje ostatnio.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;58430466]Ja też nie. Ale sen dzień przed maturą, że na nią zaspałam pamiętam do dzisiaj
![]() Mi bardzo często śni się, że zaspałam ,np. do pracy. Sny to bardzo ciekawa sprawa. W wakacje miałam bardzo nerwową i napiętą sytuację w pracy. Przed urlopem zastanawiałam się nad zwolnieniem się z firmy. Podczas urlopu codziennie śniły mi się koszmary związane z pracą. ![]() Bardzo często też miałam sytuacja gdzie śniłam o czymś co wydarzy się w przyszłości ,np. kiedyś przyśniło mi się, że spotkałam się z byłym chłopakiem w konkretnym miejscu, ale przeszedł obok mnie obojętnie. Następnego dnia miałam deja vu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Często tak mam nad ranem,że gdy myślę że się obudziłam okazuje się po czasie że jeszcze śnię. I potem jak faktycznie już się obudzę, to zastanawiam się czy jeszcze śnię, czy nie. Czy to jest to świadome śnienie? W psychiatryku przez to można wylądować. Rzeczywistość miesza się ze snem. W pewnym momencie ciężko odróżnić jawę od snu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Poszukaj na youtube kanału Naukowy Bełkot. Całkiem niedawno nagrał materiał o świadomym śnieniu.
Wiem dokładnie o czym mówisz, bo sama często mam świadome sny albo bardzo rozbudowane, spokojnie nadające się na scenariusz filmu (najczęściej horroru, thrillera psychologicznego, dramatu). Da się do tego przyzwyczaić ![]() [Edit] https://www.youtube.com/watch?v=JJHXjvTRCHg link do wspomnianego materiału ![]() Edytowane przez Milena_12 Czas edycji: 2016-04-05 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
znaczy piżmak
|
Jeżeli osiągasz świadomy sen, możesz zapanować nad tym strasznym co Ci się śni, jakoś tak uspokoić
![]() Trochę inaczej wygląda kwestia paraliżu przysennego, ale z tego co opisujesz, to masz świadomy sen, tylko jeszcze nie umiesz nad nim panować. Uspokój się w tym śnie i przyśnij sobie coś pozytywniejszego, wymaż potwory ![]()
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Masz ld, gratuluję, ciekawe doświadczenie. Korzystaj, bo możesz tym snem kierować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.