|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problemy z sobą
Mam ostatnio problemy z samą sobą , kiedyś byłam odważna pewna siebie. teraz nic mi w życiu nie wychodzi , mam okropne problemy z rodziną w której nie mam wsparcia , kłopoty z zdobyciem prawa jazdy podchodzę już 6 raz , dochodzą do tego problemy ze snem oraz z pewnością siebie . Nie mam przyjaciół właściwie nie mam nikogo z kim tak naprawdę mogę porozmawiać i kto by mi doradził .
Nie chce traktować tego jako formy wyżalenia się ale nie mam już siły na nic. ![]() boje się że w końcu nie wytrzymam i coś sobie zrobię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: problemy z sobą
Cytat:
Rodzina? Z nimi podobno wychodzi się dobrze tylko na zdjęciu ;P Niejeden człowiek już się o tym przekonał. Prawko rzeczywiście dla wielu osób jest ogromnym stresem i każdy chciałby je zdać jak najszybciej i mieć problem z głowy. Ale to nie Twoja wina, że egzaminatorzy próbują za wszelką cenę Cię oblać. Mnie chciał oblać, bo myślał, że jestem cichą myszką, która nie będzie się kłócić i się trochę zaskoczył kiedy zaczęłam walczyć o swoje i musiał mi w końcu zaliczyć. ![]() Problemy ze snem mogą być spowodowane stresem. Wyluzuj i przestań myśleć o głupotach (boje się że w końcu nie wytrzymam i coś sobie zrobię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
właśnie takiej wiadomości potrzebowałam ! muszę dać radę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To sobie coś zrób - np. nową fryzurę, maseczkę albo dobrego drnka. To ci przejdzie.
Myślisz, ze każdemu w życiu wszystko wychodzi? Ja do teraz nie mam prawa jazdy i żyję.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Moja koleżanka zdała prawko za 9 razem! Więc nie jest tak źle
![]() Koniecznie więcej optymizmu! Znajdź sobie zajęcie, wyjdź do ludzi, zrób coś dla siebie. Musisz znaleźć w sobie siłę do działania. Jakiegokolwiek. Cokolwiek, co tylko poprawi Ci nastrój. Małymi kroczkami, cel skupiony na najbliższym podaniu, a nie na golu... Tak jest prościej. A to, że nie masz faceta? Phi! Najpierw naucz się być szczęśliwa ZE SOBĄ. Naucz się kochać SIEBIE. Naucz się cieszyć SWOIM życiem. A miłość sama Cię znajdzie... Brzmi patetycznie, ale taka prawda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Powiem Ci co mi pomogło zdać prawko (zdałam 2 tygodnie temu ).
Musiałam sobie zrobić 2 miesiące przerwy. O egzaminie dowiedziałam się dwa dni wcześniej. Na następny dzień wyjeździłam 3 godzin, a w dniu egzaminu 2 (musiałam wykupić godziny doszkalające,bo podchodziłam 4 raz). Powiem Ci że po tej przerwie szło mi o niebo lepiej. Nie stresowałam się samą jazdą . Oczywiście przed egzaminem stres był,na dodatek walnęłam gafę przed egzaminatorem ![]() Co robiłam? Patrzyłam daleko wyraźnie przed siebie. Zawsze miałam problemy ze znakami. Nie widziałam ich wszystkich ,no bo tyle ich że szok ![]() ![]() Musisz się skupić ,nie stresować i nie wciskać sobie że pewnie znowu oblejesz...myśl pozytywnie nawet wtedy gdy cisną Ci się myśli negatywne! Może wykup też godzinkę przez samym egzaminem? ![]() Co do reszty Ci nie pomoge ,bo sama mam z tym problem ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
pociesze Cię - moja mama prawo jazdy zdawała 10 razy,a ja jeszcze raz i pobije jej rekord
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
uwielbiam ludzi z tego forum! przynajmniej na was mogę liczyć !
![]() ah to prawko odbiera mi sen z powiek ;> pewnie się stresujesz tak jak ja z tym prawkiem ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
A mi prawko pomogło zdać wyluzowane podejście... Nie nastawiałam się, że MUSZĘ zdać, wręcz przeciwnie - poszłam na egzamin z myślą, że w sumie to pewnie i tak nie zdam, więc nie warto tracić nerwów. I... zdałam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mi w zdaniu pomogło też to, że nikt nie wiedział, że mam egzamin i poszłam na niego sama więc nie stresowałam się, że ktoś tam w ośrodku na mnie czeka i że będą pytania czy zdałam..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.