co zrobić w tak beznadziejnej sytuacji - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-13, 23:19   #1
Naha
Raczkowanie

GG do Naha

co zrobić w tak beznadziejnej sytuacji

Wahałam się czy aby na pewno napisać, ale jednak się zdecydowałam i jestem ciekawa Waszych opinii.

Jestem ze swoim facetem prawie 3 lata. Na początku było wspaniale, cudownie wszystko supcio cukierkowo no można by powiedzieć, że jak z bajki. Tylko, że jemu odwaliła palma i zaczął się zachowywać jak nie on albo to na początku po prostu udawał boskiego żebym się zakochała. Nie miał dla mnie czasu, traktował mnie jak najgorszą szmatę, często mnie wyzywał od najgorszych. Przy swoich znajomych również. Płakałam przez niego wielokrotnie i nie raz przychodziły mi do głowy różne myśli samobójcze. Prawdopodobnie miałam depresję, która czasami objawia mi się i teraz. Tak wiem, że powinnam go zostawić. Wielokrotnie próbowałam lecz za każdym razem za nim tęskniłam i do niego wracałam. Po dłuższym czasie przestałam się starać i jakby przyzwyczaiłam się do takiego traktowania. Zaczęłam częściej spotykać się z przyjacielem. W sumie to dzięki niemu zaczęłam korzystać z życia. Wcześniej siedziałam ciągle w domu, byłam przybita i sama z tym wszystkim. Z moim przyjacielem było mi świetnie. Zawsze mnie pocieszał i przy nim byłam szczęśliwa. Przez ten czas gdy przestałam się "uganiać" za moim chłopakiem i czekać nieustannie aż on łaskawie zadzwoni by powiedzieć mi że nie ma czasu częściej spotykałam się z Y. Zdałam sobie sprawę, że jest naprawdę dla mnie ważny. Pewnego dnia wyznał mi miłość i pocałowaliśmy się. Mój chłopak nic o tym nie wiedział, ale gdy chciałam z nim zerwać raz na zawsze on zaczął ciągle wydzwaniać, przepraszać, mówił że zrozumiał swój błąd. Nawet jego mama mówiła mi że rozmawiała z nim i że jakby coś w końcu do niego dotarło że zachowywał się niewłaściwie, że przyznał to że mnie ranił. Wybaczyłam mu po wielu jego prośbach i błaganiach i znowu z nim jestem od 3 tygodni. Zmienił się i na nowo się stara, jest kochany i doceniam to. Tylko że ja teraz nie potrafię zerwać kontaktu z Y moim przyjacielem tak po prostu. Ciężko opisać sytuację w której się znalazłam. Czy można kochać dwie osoby naraz? Bo ja nie potrafię opisać tego co w tej chwili czuję.
Naha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-13, 23:22   #2
QueenBlair
Wtajemniczenie

Dot.: co zrobić w tak beznadziejnej sytuacji

Myślę,że można kochać 2 osoby na raz. Aczkolwiek "owa" miłość do każdej z tych osób różni się od siebie.
Stary 2012-10-13, 23:28   #3
Naha
Raczkowanie

GG do Naha

Najgorsze jest to, że nie wiem co zrobić, którego wybrać. Mam wrażenie, że do swojego chłopaka jestem po prostu mocno przyzwyczajona.
Stary 2012-10-13, 23:34   #4
QueenBlair
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naha Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, że nie wiem co zrobić, którego wybrać. Mam wrażenie, że do swojego chłopaka jestem po prostu mocno przyzwyczajona.
Może daj sobie czas?
Powiedz obydwu panom ,że potrzebujesz czasu dla siebie aby przemyśleć wszystko i wtedy podejmij decyzję.
Stary 2012-10-13, 23:35   #5
szprotka_
Zakorzenienie

wytłumacz mi, bo totalnie nie czaję, dlaczego chcesz być z facetem, który potrafi cię tak źle traktować? jaką masz gwarancję, że mu znowu coś nie odstrzeli jak się poczuje pewnie w waszym związku? ile potrwa ta idylla? i po kiego grzyba bawisz się uczuciami tego swojego kolegi? to już w ogóle cios poniżej pasa był (i w sumie nadal jest). weź się zdecyduj czego chcesz od życia i związku -_-""
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-13, 23:42   #6
Naha
Raczkowanie

GG do Naha

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
wytłumacz mi, bo totalnie nie czaję, dlaczego chcesz być z facetem, który potrafi cię tak źle traktować? jaką masz gwarancję, że mu znowu coś nie odstrzeli jak się poczuje pewnie w waszym związku? ile potrwa ta idylla? i po kiego grzyba bawisz się uczuciami tego swojego kolegi? to już w ogóle cios poniżej pasa był (i w sumie nadal jest). weź się zdecyduj czego chcesz od życia i związku -_-""
po prostu uważam, że każdy zasługuje na drugą szansę... może i źle zrobiłam, ale ja już po prostu sama nie wiem. nie mam takiej gwarancji, on obiecał mi, że więcej mnie nie skrzywdzi, a ja póki co staram się bardziej obserwować go. wiem, że źle zrobiłam, ale to samo tak wyszło. my po prostu się normalnie spotykaliśmy, spędzaliśmy ze sobą czas jak zawsze. mój przyjaciel powiedział, że chce żebym była szczęśliwa i uszanuje kazdą moją decyzję tylko ja tej decyzji nie potrafię podjąć...

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez QueenBlair Pokaż wiadomość
Może daj sobie czas?
Powiedz obydwu panom ,że potrzebujesz czasu dla siebie aby przemyśleć wszystko i wtedy podejmij decyzję.
Przyjaciel mój na mnie nie naciska w żaden sposób. Nawet powiedział mi, że będzie na mnie czekał. Wiem, że to tylko takie gadanie bo wiadomo jak to jest... Natomiast mój chłopak wie o wszystkim co między nami zaszło i on uważa, że powinnam w końcu podjąć decyzję i że albo kocham jego albo tego kolegę. I oczywiście nie zgadza się na moją dalszą przyjaźń z Y...
Stary 2012-10-13, 23:49   #7
Adanna
Raczkowanie

Cytat:
po prostu uważam, że każdy zasługuje na drugą szansę...
Na drugą tak. Ale trzecią, czwartą, piątą? Sama pisałaś, że wielokrotnie chciałaś rozstać się ze swoim chłopakiem na dobre, ale zawsze wracałaś. Pan miał więc już kilka szans, które zmarnował.
Moim zdaniem powinnaś ten związek zakończyć. Nie ma sensu próbować sklejać czegoś, czego skleić się nie da. Teraz może i przez chwile będzie fajnie, ale po niedługim czasie wszystko wróci do smutnej normy.
Adanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-13, 23:57   #8
Naha
Raczkowanie

GG do Naha

Cytat:
Napisane przez Adanna Pokaż wiadomość
Na drugą tak. Ale trzecią, czwartą, piątą? Sama pisałaś, że wielokrotnie chciałaś rozstać się ze swoim chłopakiem na dobre, ale zawsze wracałaś. Pan miał więc już kilka szans, które zmarnował.
Moim zdaniem powinnaś ten związek zakończyć. Nie ma sensu próbować sklejać czegoś, czego skleić się nie da. Teraz może i przez chwile będzie fajnie, ale po niedługim czasie wszystko wróci do smutnej normy.
Ja w sumie chciałabym tak w głębi duszy, żeby on to zakończył albo dał mi pretekst żebym ja to zakończyła. Byłoby mi prościej chociaż może i się mylę. Chciałabym spróbować z moim przyjacielem bo nie da się ukryć, że ja na pewno coś do niego czuję, a do mojego chłopaka to raczej przywiązanie jak już pisałam wcześniej.
Stary 2012-10-14, 00:23   #9
794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75
Konto usunięte

.

Edytowane przez 794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75
Czas edycji: 2012-11-18 o 15:38
794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 00:36   #10
krtek_
Zadomowienie

Cytat:
traktował mnie jak najgorszą szmatę, często mnie wyzywał od najgorszych. Przy swoich znajomych również.
To by w moich oczach zdyskwalifikowało faceta. I nie ma, że boli, że kocham, że druga, trzecia, pięćdziesiąta szansa - facet, który jest zdolny Cię wyzwać, potraktować jak szmatę, prędzej czy później to zrobi, bo jest do tego zdolny, po prostu. Zwłaszcza, że pokazałaś mu, że cokolwiek nie zrobi, to wrócisz, jak zatęsknisz. Wg mnie powinnaś zakończyć ten związek jak najprędzej.

A co do przyjaciela - poczekaj. Ochłoń, zastanów się nad swoimi uczuciami. Chłopak wydaje się być naprawdę w porządku i szkoda byłoby zniszczyć taką szansę na fajny związek wbieganiem w niego z rozpędu po poprzednim.

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 01:03   #11
Naha
Raczkowanie

GG do Naha

Tylko mi jest strasznie szkoda teraz go zostawić bo widać że żałuje tego co zrobił. Z jednej strony bardzo chcę to zakończyć, a z drugiej nie wiem jak to zrobić. Może nie jestem doświadczona w tych sprawach, bo pierwszy raz mnie spotyka taka sytuacja, ale jednak to nie jest takie proste

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

[1=794f4f7fd0b0868ccd574eb 97c8ebd94d2e43545_60bea4f 1edd75;37058876]To chyba masz odpowiedz
Wiec bez sentymentow koncz z chlopakiem i bierz nowego.[/QUOTE]

heh to tak banalnie zabrzmiało jeszcze żeby takie było, chociaż może i jest

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Cytat:
Napisane przez PolaRaksa Pokaż wiadomość
To znaczy niby co ma być tym pretekstem? Facet Cię nie kocha, skoro wielokrotnie traktował Cię jak szmatę. Ma Cię zacząć bić?

Stara się? O matko! Toż trzeba się starać, żeby okazywać uczucie? Wtedy tylko, kiedy jest ono wymuszone. Kiedy ktoś kocha, to nie musie się "starać".
Też racja. A chłopak mi ciągle wypomina, że ja się w ogóle nie staram, a on tak, że mi się poświęca. Z tej strony na to nie patrzyłam, ale to prawda.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 09:26   #12
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko mi jest strasznie szkoda teraz go zostawić bo widać że żałuje tego co zrobił. Z jednej strony bardzo chcę to zakończyć, a z drugiej nie wiem jak to zrobić. Może nie jestem doświadczona w tych sprawach, bo pierwszy raz mnie spotyka taka sytuacja, ale jednak to nie jest takie proste

A nie musi żałować w Twoich ramionach? Uważam, że "jest mi go szkoda" to zły powód żeby do kogoś wracać, nie wspominając już o tym, że mówimy o osobie, która Cię obrażała i najpewniej zrobi to jeszcze - nie wierzę w magiczne zmiany. Na Twoim miejscu poczekałabym - zdecydowała dopiero jak będę czegokolwiek pewna.
Stary 2012-10-14, 09:26   #13
Dotka90
Zakorzenienie

Facet, który traktuje Cię jak szmatę, wyzywa nawet przy znajomych, trzyma w chorym i toksycznym związku, nigdy się nie zmieni.
On zawsze Cię będzie traktował jak szmatę, zawsze potem będzie przepraszał, a Ty zawsze będziesz mu wybaczać.

Naprawdę chcesz takiego życia?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 09:32   #14
_ema_
Zakorzenienie

Skoro uciekając od jednego związku wpakowałaś się w inną relację, która dawała Ci poczucie własnej wartości, szczęście, zainteresowanie i milion innych pozytywnych uczuć, to ja zapytuję - po co wracać do relacji od której się uciekało, zamiast zostać przy tej, która była wybawieniem?

ps. Ludzie się nie zmieniają
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 09:43   #15
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Autorko...przecież to oczywiste, że Twój obecny facet się stara tylko dlatego, że się poczuł zagrożony, że nie jest Ciebie pewien, że widzi że może stracić swoją dziewczynkę do wyżywania się. Poczeka aż zerwiesz kontakty z tym drugim, a potem jeszcze Ci się odwdzięczy za zdradę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 09:48   #16
BizuteRaj
Raczkowanie

Ja bym powiedziała, że potrzebuje czasu na przemyslenie całej tej sytuacji i wzięłabym tez pod uwaqgę fakt, że ludzie się nie zmieniają od dotknięcia czarodziejskiej różdżki. Zastanowiłabym się czy zmiana mojego chłopaka jest trwała, bo skoro potrafił się tak zachowywać ( okazywać Ci, jak piszesz, kompletny brak szacunku) to czemu miałby tego nie zrobić jeszcze raz?
A mieszkaliście razem?
BizuteRaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 09:49   #17
marzenkafiorka
BAN stały

Daj sobie spokój z panem nr.1 , nic nie wart, czuje się zagrożony i taka reakcja, a jak coś ..sytuacja się powtórzy.
marzenkafiorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 09:50   #18
JustShe
Rozeznanie

Ja wiem jedno, dwa razy do tej samej rzeki sie nie wchodzi, bo i tak z tego nic nie wyjdzie, a on za jakis czas znow bedzie taki jak wczesniej. Moze za rok, dwa, trzy , a ty bedziesz zalowala ze odrzucilas Y. Pokazal ci swoje prawdziwe ja, chcesz za jakis czas znow plakac i cierpiec? Ktos kto kocha nigdy czegos takiego by nie zrobil
Stary 2012-10-14, 09:57   #19
QueenBlair
Wtajemniczenie

Naha
Jeśli do swojego chłopaka czujesz tylko przywiązanie to na prawdę nie masz się nad czym zastanawiać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 09:57   #20
BizuteRaj
Raczkowanie

Może kamienie szlachetne! to też fajne, np. kwarc różowy symbol miłości!
BizuteRaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 10:25   #21
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Autorko...przecież to oczywiste, że Twój obecny facet się stara tylko dlatego, że się poczuł zagrożony, że nie jest Ciebie pewien, że widzi że może stracić swoją dziewczynkę do wyżywania się. Poczeka aż zerwiesz kontakty z tym drugim, a potem jeszcze Ci się odwdzięczy za zdradę.
- zgadzam się ;to oczywiste, tyle że dziewczyna nie uwierzy w twoje słowa, bo naiwnie wierzy, ze każdy zasługuje na drugą szansę : 1- nie, nie każdy; 2- tyle razy była gnojona, że się przyzwyczaiła i gnojenie wpisuje w koszty posiadania chłopa.
Opisany pan nr 1 zasługuje na potężnego kopa w zadek, a nie "drugą szansę". Da mu ją, a on -gdy minie zagrożenie - odpowiednio jej "podziękuje".
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 11:08   #22
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Facet, który traktuje Cię jak szmatę, wyzywa nawet przy znajomych, trzyma w chorym i toksycznym związku, nigdy się nie zmieni.
On zawsze Cię będzie traktował jak szmatę, zawsze potem będzie przepraszał, a Ty zawsze będziesz mu wybaczać.

Naprawdę chcesz takiego życia?
Moja Droga, posłuchaj Dotki90, dziewczyna mądrze pisze. Ludzie się nie zmieniają. Co najwyżej na jakiś czas potrafią poudawać, że są lepsi, że coś zrozumieli, że nie będzie, jak dawniej.
Ale to, co było przed "przemianą", wraca.
Żeby mężczyzna się zmienił, musi naprawdę przeżyć wstrząs lub dojrzeć. To trwa latami, o ile w ogóle.

Poznałaś chłopaka, który zachowuje się wobec Ciebie w porządku. Który był z Tobą w trudnym momencie. Na Twoim miejscu trzymałabym się przyjaciela, który nie zawiódł.

Miłość to kwestia wyboru, podobnie jak szczęście. Nie wiem, czy zdecydujesz się wejść kolejny raz w związek z facetem, który Cię nie szanuje, czy wybierzesz chłopaka, z którym masz szansę zbudować coś zdrowego.

Napiszę Ci jedno:
byłam w toksycznym związku. Wiem, jak to jest, kochać kogoś, kto nas krzywdzi. To uzależniające. Też z jednej strony miałam świadomość, że mój facet zachowuje się podle, a z drugiej strony myślałam: "to nic". "To nic, że krzyczy, przynajmniej wyraża emocje i mu zależy", "to nic, że wyśmiewa mnie przy znajomych, dba o temperaturę naszego związku", "to nic, że spędza noce na dyskotekach z innymi dziewczynami, przecież chce być ciągle atrakcyjny".
Jak teraz o tym piszę, nie mogę uwierzyć, jaka byłam głupia.

Dziewczyno, pewnych ludzi trzeba zostawić. Doradziłabym Ci to nawet, gdybyś nie miała przyjaciela. Po prostu nikt nie ma prawa podnieść na Ciebie głosu, ręki, wyśmiewać, upokarzać i poniżać. Ty się nawet nie masz nad czym zastanawiać.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 11:18   #23
Biedronilla
Zadomowienie

[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;37060732]Po prostu nikt nie ma prawa podnieść na Ciebie głosu, ręki, wyśmiewać, upokarzać i poniżać. Ty się nawet nie masz nad czym zastanawiać.[/QUOTE]

Otóż to! Zapamiętaj to Autorko wątku i powtarzaj jak mantrę, bo ja widzę , że Ty z tych o miękkim sercu jesteś. Przyszedł biedny żuczek, popłakał trochę i już ma następną szansę, że on taki biedny jest. A wcale nie jest biedny, udaje takiego tylko po to, żebyś szczęśliwa z innym nie daj boże była i nie zostawiła go teraz. Kogo by gnoił wtedy? On nigdy się nie zmieni, nie przy Tobie ani dla Ciebie, może przy innej, takiej co to krótko Pańcia będzie trzymała.
Biedronilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 11:33   #24
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu uważam, że każdy zasługuje na drugą szansę...
jeśli Y. poszedłby po rozum do głowy i zerwał z tobą kontakt - to powiedz mi: czy myślałabyś, że dobrze teraz wybrałaś?

Wyobraź sobie taką sytuację (teraz jesteś spokojna, bo "zawsze możesz wrócić" - ale dobrze zrobisz, jeśli jednak ją sobie wyobrazisz!) i napisz, jakie wnioski masz.
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 11:49   #25
Naha
Raczkowanie

GG do Naha

Chyba nie dałabym sobie rady gdyby mój Y chciał zerwać ze mną jakikolwiek kontakt. Po prostu nie wyobrażam sobie tego, że nie mogłabym z nim porozmawiać, zobaczyć go.
A co do mojego faceta to też ciężko uwierzyć mi w tą zmianę. Cały czas tylko mi wypomina, że on się stara, a ja mam to gdzieś. Dzisiaj z wielkim trudem powiedział mi, że skoro jestem szczęśliwa z Y i niczego nie żałuję, to on mnie nie trzyma. I jeszcze ten tekst "pamiętaj, że Cię kocham".
Pragnę dodać, że po tym jak dałam mu drugą szansę czyli 3 tygodnie temu on ciągle mnie kontroluje. Sprawdza telefon, facebooka czy przypadkiem nie pisałam z jakimś chłopakiem. Co najgorsze ja późno kończę zajęcia, a on ma pretensje, że nie mam dla niego czasu, ale to chyba nie moja wina, że jestem w domu na 19, a wypadałoby się jeszcze pouczyć. Ale nie, bo on ma zaraz wielkie fochy i jest mu przykro. Nawet napić się piwa z koleżanką ostatnio nie mogłam bo zaraz była awantura.
Co do mieszkania, to jeszcze z nim nie mieszkam.
Stary 2012-10-14, 11:52   #26
velara
Zadomowienie

Bierz tego drugiego, istnieje ryzyko, że ten pierwszy znów zacznie Cię źle traktować, poza tym sama piszesz, że jesteś z nim z przywiązania.

velara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 11:52   #27
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

Dokładnie- to przyzwyczajenie, a nie miłość
Nie wiem, czemu jesteś ze swoim 'cudownym chłopakiem' który tobą pomiata. Brak słów.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 11:53   #28
JanePanzram
Zakorzenienie

3 tygodnie, a dokładniej mówiąc: okres około miesiąca - to jest taki termin "maksymalny" po którym zaczniesz widzieć, jak to się z nim sprawy mają. I właśnie wyłazi, ile są warte jego deklaracje...

Powiem ci jedno z doświadczenia: drugą szansę dać można wszystkim - ale NIGDY osobie, która ma egoistyczny, skupiony na sobie charakter.
Wszystkim - ale NIGDY takim osobom. Bo one zamiast docenić - to zaczynają dalej żądać i robić po swojemu - bo dając im szansę, oni to odbierają jako twoją słabość. I ją wykorzystują. I sobie potem robią co chcą i jak chcą. Bo wiedzą, że oni rozdają karty tak czy inaczej.
Osoba egoistyczna nie docenia - ona wykorzystuje okazję. I stąd te jego wymagania "ale popatrz, co ja dla ciebie robię! Jak ja się muszę wysilić!" Innymi słowy: on żąda od ciebie doceniania, ale ciebie za groma nie doceni, że jednak dałaś mu szansę. Zaraz sytuacja się odwrtóci: zamiast skruchy będą wyrzuty (!).
Jest to ważna życiowa nauka, mam nadzieję, że sama to też w międzyczasie zobaczysz w pełnym świetle.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2012-10-14 o 12:00
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 11:56   #29
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie dałabym sobie rady gdyby mój Y chciał zerwać ze mną jakikolwiek kontakt. Po prostu nie wyobrażam sobie tego, że nie mogłabym z nim porozmawiać, zobaczyć go.
A co do mojego faceta to też ciężko uwierzyć mi w tą zmianę. Cały czas tylko mi wypomina, że on się stara, a ja mam to gdzieś. Dzisiaj z wielkim trudem powiedział mi, że skoro jestem szczęśliwa z Y i niczego nie żałuję, to on mnie nie trzyma. I jeszcze ten tekst "pamiętaj, że Cię kocham".
Pragnę dodać, że po tym jak dałam mu drugą szansę czyli 3 tygodnie temu on ciągle mnie kontroluje. Sprawdza telefon, facebooka czy przypadkiem nie pisałam z jakimś chłopakiem. Co najgorsze ja późno kończę zajęcia, a on ma pretensje, że nie mam dla niego czasu, ale to chyba nie moja wina, że jestem w domu na 19, a wypadałoby się jeszcze pouczyć. Ale nie, bo on ma zaraz wielkie fochy i jest mu przykro. Nawet napić się piwa z koleżanką ostatnio nie mogłam bo zaraz była awantura.
Co do mieszkania, to jeszcze z nim nie mieszkam.
- to ja napiszę ci tak: co z tego, że on ci tak mówi??? Zapamiętaj raz na cale życie, a pozbędziesz się mnóstwa problemów: ktoś kto kocha, NIGDY nie będzie krzywdził kochanej osoby, nawet gdy przyjdą trudniejsze czasy, nawet gdy się pokłócicie. Nie wierzę, że ten facet cię kocha, nawet jak tak mówi.

- i co? Pozwalasz mu na sprawdzanie sobie komórki? serio zrezygnujesz z tego piwa z koleżanką, bo chory facecik robi ci jady?

Pamiętaj: masz , na co pozwalasz; a ty pozwalasz się gnoić, regularnie gnoić i w chorej relacji upatrujesz się miłości.
Nie wiem, gdzie ty w ogóle widzisz dylemat, z którym być.
Chcesz dokumentnie spieprzyć sobie życie, rzuć Y i zostań w tym prymitywem, którego na chłopaka wybrałaś i znoś gnojenie.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 11:58   #30
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

No i Bogu dzięki, że z nim nie mieszkasz, bo z tej "miłości" chyba przywiązałby Cię do kaloryfera. Już zaczyna swoje rządy - nie daj się, bo skończysz marnie, uciekaj, póki jeszcze zostawia Ci w swej łaskawości jakiś wybór.
Mam wrażenie, że bardziej dla X wróciłaś nie z uczuć, jakie do niego masz, ale dlatego, że Ci go żal. Dlaczego znowu ryzykujesz takie traktowanie jakie opisałaś? Z przyzwyczajenia? Ty jesteś w ogóle w tym układzie nieważna?
Nie da się w takim układzie zadowolić dwojga (chyba, że stworzycie trójkąt ), ktoś musi wyjść pokrzywdzony, ale dlaczego musi to być facet, który Cię kocha i Ty, która zasługujesz na szczęście i miłość, a nie trwanie przy kimś z przyzwyczajenia?
Co Ci zaciemnia zdrowy rozsądek? Dlaczego chcesz zadowalać kolesia, który na Ciebie nie zasługuje?

Chyba wiem, dlaczego dałaś mu szansę. Ty nie chcesz go krzywdzić, masz (za) miękkie serce i w ogóle SIEBIE nie cenisz w tym układzie. Ale nie pamiętasz już, ile razy on krzywdził Ciebie?
Zerwanie z X może Ci tylko wyjść na zdrowie. Pomyśl wreszcie o sobie.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."

Edytowane przez ulicznica
Czas edycji: 2012-10-14 o 12:04
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości