![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Justin Alexander 8610
Dziewczyny, szukam tej sukienki
![]() Na zdjęciach z katalogu kompletnie mnie zauroczyła i na moment obecny nie widzę się w żadnej innej sukience! Czy któraś z Was będzie ślubowała lub jest po ślubie w tej sukience? A może ktoś ją mierzył? Będę wdzięczna za wszystkie opinie, jestem też ciekawa ile kosztowała. Na chwilę obecną jestem w niej tak zauroczona, że mogłabym po nią na koniec świata jechać! Jeśli miałyście z nią do czynienia proszę o wszelkie informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Justin Alexander 8610
Cytat:
Obserwuję allegro, bo poluję ja JA 8465 i tej nie widziałam. Cena zapewne ok5-6tys., po tyle chodzą JA ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
O matko, nie miałam pojęcia że aż tyle. I tak dałabym za nią każde pieniądze.
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Mogłabym ją też odkupić. Panny młode, które chciałyby się jej pozbyć- czekam na oferty!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po za tym osobiście uważam, że ten model nie ma nic wybitnego,żeby nie znaleźć w polskich-a co za tym idzie-tanszych firmach.
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Tiul, ale ponoć taki bardzo cieniutki. Dlatego też układa się tak jak na załączonym zdjęciu.
Ja nie widziałam podobnego polskiego modelu, a szukam już od hooohohoho, moja komputerowa kolekcja sukienek wszelkiej maści jest gigantyczna. Czy ktoś mógłby mi wskazać sukienkę podobną, a tańszą? Zależy mi na gładkim gorsecie, marszczeniu w okolicy brzucha, które idzie pod skosem i jest spięte efektowną klamrą. Dół nie musi być bardzo szeroki, ale powinien być w kształcie litery A, uszyty z lekkiego materiału, jak np. muślin. Szukam i szukam- może źle szukam? Edytowane przez nutik Czas edycji: 2012-05-27 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A coś takiego? Gorset gładki jest, marszczenie jest, na boku jest kwiatek, ale swobodnie można go zamienić na klamrę.
![]() ![]() Edytowane przez justyna_b3 Czas edycji: 2012-05-27 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No właśnie ja planuję sobie przerobić dekolt na serce i dołożyć ramiączka. A z dołem, to może wystarczyłoby halkę na większym kole.
Suknia jest z salonu Estelle w Lublinie. Oryginalnie była troszkę inna, ta jest już po moich przeróbkach ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
właśnie to jest dobre w polskich firmach, że możesz sobie wszystko dobrać jak chcesz. JA jest amerykański i nie ma możliwości zmian, ewentualnie małe przeróbki, które nie zmieniają sukni ( jak kolor pasa lub inna broszka).
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mierzyłam tę suknię (nie mając jeszcze pojęcia po ile jest
![]() Jednak jedna uwaga - suknia jest szalenie niepraktyczna. Jest baaaaaaaardzo obszerna. Ładnie się w niej wygląda jak się stoi - ale nie wyobrażam sobie w niej usiąść albo tańczyć. Musiałabyś tańczyć z Panem Młodym trzymając się za ręce bo nie wiem czy byłabyś w stanie objąć jego ramię ![]()
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2012-05-28 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie do końca tak jest kasiu_kuku
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
hmmm no to nie wiem
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- a chodziło właśnie o modele sukni tych bardziej znanych projektantów?
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce nikogo wprowadzać w błąd, możecie spytać w salonie gdzie mają JA ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
no tak swoją drogą to nie raz jestem ciekawa ile prawdy w tym "szyciu w salonach we Włoszech/Francji"
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
A jest jakaś szansa, że te modele o których mówimy z JA będą w przecenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo może się okazać, że szukasz tej, która okaże się piękna na zdjęciu, a na Tobie już niekoniecznie... Kiecka jest rzeczywiście obszerna i ciekawe czy wygodna? ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
Dużo modeli jest...Made in China... ![]() Gdzieś był taki wątek, gdzie dziewczyny wrzucały zdjęcia metek znanych, firmowych sukien...i na większości M in Ch ![]() Masakra ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miałam nadzieję, że może będzie mi pasować, bo dobrze mi w sukniach dopasowanych w talii (zdjęcie w załączniku). Niestety nie wiem co z dołem, czy mnie nie poszerzy, bo model który mierzyłam jest w kształcie A...ale ponieważ powiedziano mi, że sukienka ma być dopasowana na całej górze, aż do połowy biodra, a niżej już nie musi, to miałam nadzieję, że może będzie to możliwe, i jeśli usunęłabym jakąś warstwę tiulu, to układało by się to tak jak na załączonym zdjęciu z katalogu...jak myślicie, jest szansa, że w tym modelu będzie mi dobrze (oczywiście jak schudnę trochę, ale na to mam mnóstwo czasu)? Edytowane przez nutik Czas edycji: 2012-06-01 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo super! nie ma jak wybulić taka kasę za chiński wytwór...
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Hej. Ja też mam JA, ale model 8557. Tak jak autorka wątku zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia na zdjeciu, potem przymierzyłam oryginał i nie widziałam się w żadnej innej sukience. Niestety, ale większośc sukni jakie oglądałam, wyglądały jakby je ktoś wzorował na bezie...Jakieś dziwne fałdy, upięcia, marszczenia, bufki, brokaty, cyrkonie... Kompletnie nie mój styl.
Jedno przyznam-moja sukienka jest obszerna. Myślałam, żeby wywalić którąś ze spodnich warstw, ale Panie z salonu zasugerowały, że suknia straci fason (chociaż wywalenie warstw było możliwe). Koniec końców stwierdziłam, że skoro mam być piękna i zapierać dech w piesiach-muszę trochę pocierpieć. Pytanie tylko czy rzceyzwiście mnie ta suknia nie wymęczy... To się okaże. Nie mam wątpliwości co do super wykonania i jakości materiału-rzeczywiście górna półka. Może na Zienia czy Vivienne Westwood by mnie nie było stać, ale na JA-już się jestem w stanie szarpnąć. Poza tym myślę, że suknie JA są na tyle piękne i znane, że na pewno znajdzie się jakaś przyszła PM, żeby ją odkupić za pół ceny ![]() ![]() Edytowane przez innersweetness Czas edycji: 2012-06-02 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Ja też kiedyś miałam na oku Twoją sukienkę- jest bardzo oryginalna, niby standardowy krój, ale koronka się bardzo wyróżnia
![]() ![]() I co dziwne- tak jak i mój upatrzony model, Twoja kiecka nie wydaje się na zdjęciu taka szeroka, jak mówisz! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do sprzedaży - ja uważam, że sprzedaż za pół ceny to zbyt wygórowana cena ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli masz, to wrzuć zdjęcie na sobie ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Znalazłam zdjątko : http://www.google.pl/imgres?q=justin...94&tx=78&ty=94 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Może rzeczywiście macie dziewczyny rację, że moje nadzieje na odsprzedanie tej sukni za pół ceny to pobożne życzenia, ale z tego co sie orientowałam, to w komisie one chodzą za minimum 2,5 tys (tylko, że komis też zarabia jakby nie było). Zdaję sobie sprawę, że może tyle dostanę, jak dorzucę dodatki (halka, welon, bolerko etc). Pożyjemy, zobaczymy. Póki co będę się nią cieszyć ja i to czy ją odsprzedam, czy nie to w tym momencie drugorzędna sprawa
![]() Wrzucam foto z przymiarki-nie patrzcie na ramiączka od stanika, bo mi kazali włożyć żeby dopasować stanik sukni, bo odstaje od biustu, i na długość (będzie trochę skracana). Na tej focie mam pod halkę na małym kole-muszę wypróbować, jak będę wyglądać bez halki (chociaż chyba z halką wygodniej, bo nie pałętają się fałdy między nogami...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.