|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Hmmm
To jest mój pierwszy rozpoczęty wątek. Sprawa wygląda tak, że od jakiegoś czasu zaczęłam kolejne studia zaocznie. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie jedna nurtująca mnie sprawa. Otóż, na studiach mam "Wykładowczynie" i z nią kilka ćwiczeń. Zauważyłam, że nie darzy mnie ona sympatią. Może mnie nie, nie lubi, ale lekceważy w jakiś sposób. Ma ona grono swoich pupilek, które opowiadają jej plotki z życia studenckiego i ogólnie wchodzą w dupę. Ja nie miałam nigdy ochoty bawić się w takie rzeczy, więc kontakt z nią był w zasadzie czysto naukowy. Z racji tego ma ona w zwyczaju mówić: "Moje ulubione X, Z, Y (oczywiście przy mnie), podkreślając tym samym, że ja nie jestem ulubiona
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hmmm
Ja bym po zajęciach powiedziała że nie życzę sobie tego typu osobistych uwag skoro sama nie grzeszy wrażliwością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no, tak się nie robi, skąd ona się urwała? ![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Większe dłonie w stosunku do reszty ciała
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Gdyby mi wykładowca przy całej grupie zwrócił uwagę na mankament w wyglądzie, to bym od razu odpowiedziała "Z całym szacunkiem, ale nie życzę sobie takich uwag w moim kierunku" albo coś w tym stylu. Wykładowcy to nie są święte krowy, na dodatek ty jestes na studiach zaocznych i co, płacisz za to, by wysmiewano cię przy wszystkich? Nie sądzę.
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Nie pozwalaj sobie na takie zachowanie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() ![]() Naprawdę, świetny pomysł. Powiedzieć do osoby, od której zależy zaliczenie semestru 'nie życzę sobie tego typu uwag wobec mnie, nie grzeszy pani wrażliwością'... Autorko, wg mnie takim czymś wg mnie narobiłabyś sobie więcej problemów. Ja bym starała się pokazać jej, że nie bardzo mnie obchodzą jej takie teksty i jej relacje z innymi studentami. W 100% nie reagowałabym na takie 'zaczepki'. Nie wiem, jak na razie reagujesz, ale może jak zupełnie zaczniesz ignorować jej odzywki to jej się znudzi i się odczepi. Innego wyjścia szczerze mówiąc nie widzę. Możesz próbować z nią rozmawiać... Tylko nie bardzo wiem jak miałabyś to zrobić, żeby kobieta nie poczuła jeszcze większej chęci uprzykrzenia Ci życia na studiach. Dopóki masz z nią zajęcia - bądź ostrożna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Możesz napisać na nią donos do dyrekcji, np. anonimowo
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
po jednej takiej uwadze od razu nabawiłaś się [kolejnego!] kompleksu i cały dzień nad tym rozmyślałaś oglądając przedmiot kompleksu. rany, ja ostatnio powiedziałam kumplowi [przy znajomych! ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co jest złego w powiedzeniu "Nie życzę sobie takich uwag"? Bez tego o wrażliwości. Wykładowczyni, nawet jeśli od niej zależy zaliczenie semestru, nie ma żadnego prawa publicznie wytykać jakichś wad ucznia. Jeśli ma do niego uzasadnione zastrzeżenia (np. niestosowny ubiór czy choćby bardzo długie tipsy u kogoś, kto się szkoli na chirurga) to powinna poprosić Autorkę na ubocze, na dyżur i tam, w cztery oczy, wyjaśnić sprawę. Komentarze publiczne uważam za absolutnie niedopuszczalne!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 | |
and cigarettes
|
Cytat:
zgadzam się, całkowicie, że są niedopuszczalne i żaden magister, doktor czy profesor nie ma prawa kierować takich uwag do studentów. Ale z drugiej: nie powiedziałabym do 'czepliwej' pani wykładowczyni z przerostem ego (tak to wygląda z opisu) 'nie życzę sobie takich komentarzy'. Tylko ze względu na to, że mogłaby mi robić problemy wyłącznie ze względu na tę uwagę. Tylko to ja. Mam dość 'olewczy' stosunek do tego, co obcy o mnie mówią. Niech sobie mówią i myślą, co chcą - niczego to nie zmienia w moim życiu. To po pierwsze. A po drugie w trakcie swoich studiów spotkałam paru prowadzących, którzy studentom robili problemy przy zaliczeniu/zdaniu egzaminu. I to bynajmniej nie dotyczyło wiedzy i przygotowania. Autorka niech robi, co uważa za słuszne. Wg mnie - nie warto zaprzątać sobie głowy takimi uwagami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówię to z pozycji osoby, która sama prowadzi zajęcia na uczelni. ![]() Niezręczna uwaga o dłoniach Autorki - nie popieram (choć dokładnego kontekstu nie znamy ![]() ![]() Ja oczyma duszy widzę tu smutną kujonkę (czytaj: "jedną z lepszych studentek" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
dla mnie wykładowca to też człowiek i bardzo lubię z takimi ludźmi rozmawiać nie tylko na tematy uczelniane, ale również inne, życiowe [taaaak, ploteczki też, jak babka fajna, to i fajnie się z nią gada pewnie]. sorry, ale brzmisz jak panienka przestańcie-plotkować-bo-pani-profesor-nie-zdąży-przerobić-całego-materiału-a-jesteśmy-tu-po-to-żeby-się-uczyć. ktoś inny w grupie podziela twoje zdanie? czy wredna pani prof. uwzięła się tylko na ciebie? ![]() Melanchton, oczy mej duszy widzą taki sam obraz ![]() Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2012-10-12 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie sytuacje należy piętnować, a nie olewać, bo sorry, ale pani wykładowczyni łaski nie robi że naucza - to jej praca i płacą jej za to. Powinna w pracy zachowywać profesjonalizm - im więcej osób będzie się w takich sytuacjach stawiało, tym rzadsze będą przypadki nieszanowania studentów. Ale ja to ja, mam jaja żeby się postawić - grzecznie, ale stanowczo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałaś pecha ![]() ![]() Bardziej opłaca mi się wchodzić w dupę ![]() Bardziej opłaca mi się drzeć koty ![]() Moim zdaniem wybór należy do Ciebie, i żadnych mądrych rad tutaj nie powinnaś słuchać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Btw., ktoś wyżej napisał że autorka to typ wymagający, by inni nie "plotkowali" z wykładowcą bo nie zdąży przerobić materiału na zajęciach. A po co się, kurna, idzie na studia? Jakbym płaciła kilkaset złotych miesięcznie za naukę to też bym chciała mieć zajęcia planowo po 1,5 godziny przez te 2 weekendy w miesiącu, a nie słuchać przez pół zajęć jak sobie ktoś trajkocze o dupie Maryni z prowadzącym.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czym ona narobiła sobie już problemów? No chyba, że o czymś nie napisała. Ona nie ma prawa uprzykrzać nikomu życia na studiach, nie po to ją zatrudniono. A chęci to sobie może mieć do czegokolwiek. ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
Faworyzowanie wybrańców, szczególnie bezpodstawne to nie jest profesjonalne zachowanie wykładowcy. Zawsze jedne osoby lubi się mniej, drugie bardziej ale prowadząc zajęcia z grupą raczej wypadałoby traktować wszystkich równo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś mój kolega z grupy podszedł po zajęciach do wykładowcy i powiedział, że sobie nie życzy chamskich uwag na swój temat na wykładzie i następnym razem nie będzie się szczypał i odpowie mu w tym samym tonie. O dziwo facet go przeprosił
![]() Ale mogło się to skończyć zupełnie inaczej. Ja bym chyba przeczekała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nic nie robiła, uważam, że nie ma co się szarpać. Jeśli wykładowca jest burakiem, to Ty na pewno go nie naprostujesz.
Czasami też brak mi słów, widząc jak znajomi, którzy uczą i są na doktoracie wyśmiewają się ze swoich studentów, np. kolega, który jest gejem rzuca na fejsie teksty, jacy to fajni kolesie doszli teraz na pierwszym roku..kompletny brak profesjonalizmu.
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75 Czas edycji: 2012-11-18 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.