|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
hobby mojego chlopaka...
Coraz częściej kłócę się z moim chłopakiem o jego hobby, czyli wędkarstwo... Ja nie mam nic przeciwko temu, ale chce żeby liczył się też z moim zdaniem.
Dzisiaj pokłóciłam się z nim bo on che wyjechać na weekend z kolegami na ryby,a mieliśmy się spotkać. W tamtą niedzielę był chory, nie widzieliśmy się. Spał prawie cały dzień, ale ok był chory ja to rozumiem, ale nie wyzdrowiał jeszcze tak do końca więc jestem zła na niego bo nie che żeby się rozchorował jeszcze bardziej jak pojedzie...On jedzie pod namiot a jest połowa października więc jest chłodno. Zawsze jeździ na 2-3 dni. Ostatnio pojechał w czwartek OBIECAŁ że wróci w sobotę i się zobaczymy, ale w piątek wieczorem jednak zmienił zdanie i powiedział że nie przyjedzie. Byłam wściekła na niego bo obiecał, a dla mnie jak coś się komuś obiecuje to powinno się dotrzymać słowa, ale wiem że powiedział mi tak żebym się nie wkurzała cały tydzień... Nie miałabym nic przeciwko temu żeby jeździł, ale chce żeby też czasem posłuchał co ja o tym myślę. Dla niego najważniejsze jest co koledzy mu powiedzą. Wie, że możemy się widywać tylko w weekend to on i tak wtedy woli jechać na ryby. Dobrze wie, że ja z nim nie mogę pojechać (mój tata nie pozwoli mi jechać z moim chłopakiem pod namiot, mimo że jestem dorosła). Mógłby jeździć na tygodniu bo i tak nie pracuje i nie chodzi do szkoły więc nie ma nic do roboty, wtedy nie byłabym taka zła. Ja cały tydzień czekam na ten weekend żeby się w końcu z nim spotkać a on tego nie rozumie. Wiem, że mnie kocha bardzo ja też go kocham, ale mam tego dość... Może trochę przesadzam, nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: hobby mojego chlopaka...
Istnieje możliwość, żebyś czasami z nim pojechała? Czy to całkowicie odpada?
Porozmawiaj z nim i idźcie na jakiś kompromis np. że będzie sobie wędkował co 2 weekend czy coś. Generalnie ja będę trochę po stronie chłopaka, chociaż wiem, że jego zachowanie jest nieodpowiedzialne, daje słowo, a go nie dotrzymuje itp, ale wiem, jak to jest jak w grę wchodzi prawdziwa pasja, wiem ile na to czasu idzie i jak czasami jest ciężko wszystko pogodzić. Ja sama nie raz słyszałam pretensje od rodziny/partnerów/znajomych, że ich zaniedbuje albo że za dużo czasu spędzam na swoim hobby. Zważ jeszcze na to, że niedługo nadejdzie zima i prawdopodobnie z wędkowania już będą nici. Może chłopak chce się jeszcze tym nasycić ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomijam juz skad ma kase na to (wedki, zanenty, haczyki itp) mam wedkarza w domu, pasjonata, wygral sporo zawodow, jestesmy razem ponad 10 lat, poczatki jak u wszystkich - spotykanie sie (3 lata) i nigdy nie bylo problemu, miesiac ma 4 weekendy i mozna to podzielic, 2 dla drugiej osoby i 2 na swoje hobby (ale ja to zalatwilam inaczej - jezdze z mezem bo w sumie lubie przebywac jak to sie mawia 'na lonie natury' i on jest strasznie zadowolony, choc o to zeby mnie nauczyl co i jak poprosilam 2 lata temu dopiero czyli po 8 latach bycia razem, nie jest to moja pasja i jak nie mam ochoty bawic sie z robakami i siedziec nieruchomo z wedka to tego nie robie, siedze sobie obok meza z ksiazka, gazeta albo poprostu sobie rozmawiamy) nie trzeba jezdzic na caly weekend, mozna znalezc blizej miejsca do lowienia gdzie mozna lowic caly dzien, owszem maz lubi czasem pojechac na nocne lowienie ale zawsze mi mowi o tym i wiem z kim jedzie (znam tez zony/dziewczyny tych kolegow), jednak gdy ma do wyboru pojechac ze mna na caly dzien czy nocne lowienie z kolegami woli ze mna. Wystarczy tylko chciec. Nie wierze ze nie ma w poblizu jeziora, rzeki czy stawu gdzie mozecie na dzien pojechac, razem. A koledzy moze maja czas tylko w weekend, taki wyjazd z kolegami to napewno lowienie i potem alkohol przy ognisku. Jezeli Twoj facet spedza tak kazdy weekend to raczej nie ma mowy o kochaniu, poprostu kocha Cie jak ma potrzebe (wiadomo jaka).
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dorosły facet który nie uczy się i nie pracuje? To co on robi cały tydzien?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
napisalas ze jezdzi na ryby.....
cos tu nie pasuje ale to chyba widac golym okiem
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
i jak nie ma szkoły to jeździ na ryby? to wy się spotykacie w ogóle?
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jaki rodzaj wedkarstwa facet uprawia (spinning, biczysko, koszyczek, moze na zywca czyli male rybki jako znenta i polowanie na szczupaka itp) ale poprostu nie wierze ze mozna wedkowac tylko w weekendy cala sobota, cala noc, cala niedziela i nie ma mozliwosci zrobic to w jeden dzien i zabrac ukochana ![]() do tego dochodzi sprawa sezonu, sa wedkarze ktorzy lowia caly rok, nawet w zimie, nawet jak woda zamarznieta (wycina sie / kruszy lod), jezeli facet lowi konkretna rybe ktora jest aktywna tylko jak jest cieplo to powinien normalnie powiedziec - jest seson, korzystam, w czasie zimy jestem caly twoj
![]() |
![]() |
#10 |
.
|
dlaczego nie spotykacie sie w tygodniu poza weekendem?
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ też wędkuje, ale potrafi znaleźć czas dla mnie, na pracę i aktywne hobby: wędkarstwo właśnie i piłkę nożną. Tyle, że mój wędkuje bardziej stacjonarnie
![]() ![]() W trakcie pisania tego posta dzwonił mój TŻ, że jutro rano wybiera się z kumplem na ryby oczywiście, a że nie był chłopak już 3 tyg. (a ostatni raz to i tak tylko pół godziny na spinningu), póki jest ładna pogoda, a ja i tak wybiera się na zakupy, to nie widzę nic przeciwko, żeby miał pojechać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Twoim problemem nie jest hobby twojego chłopaka, tylko to, że on nie czuje potrzeby spędzania z tobą czasu i wybiera to, co lubi. Ciebie widocznie lubi mniej. Inaczej znalazłby równowagę między miłością a hobby. Ale między znajomością a hobby już trudniej, bo ciągnie do tego, co się bardziej lubi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mój facet też jest zapalonym wędkarzem, karpiarzem znaczy się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Niestety wiem o czym mówisz,też miałam w swoim byłym zwiazku podobne odczucie..hobby wazniejsze niz zwiazek.. nie wiem jak temu zaradzic powiem szczerze..
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Wiem, że to nie na temat, kichać te jego rybki ale naprawdę nie przeszkadza Ci to, że facet - delikatnie mówiąc - nie rokuje na przyszłość? Nie pracuje, pojawia się w szkole co dwa tygodnie a to z pewnościa nie jest wyczerpujące... ![]() Wiem, że na forum pojawiają się pasjonatki młodocianych oszustów, którzy nie mają 4 zł na piwo ( autorka zakochana w jego stylu bycia), ale może warto czasami pomyśleć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie chciałabym Cię dołować, ale....jako żywo stanęła mi przed oczami historia moich znajomych. On - zapalony wędkarz - zawody, kilkudniowe wypady w plener, akweny nie miały przed nim tajemnic, ona - fajna, rozsądna, rodzinna dziewczyna,śliczna jak z obrazka. Wielka miłość, ślub, dziecko....a potem rozwód. Niestety, ryby były dla niego ważniejsze. Nigdy nie mogłam tego pojąć, jak można woleć zimne rybsko od ciepłej i mądrej żony i własnego synka. Wychodzi jednak na to, że trzeba realistycznie oceniać kandydata na TŻ, bo ślub zupełnie tych chłopów nie odmienia na lepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.