|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Którą drogą włosy będą podatne na większe zniszczenia?
Zastanawiam się, czy włosy szybciej się zniszczą, gdy będę regularnie (co miesiąc) używać szamponu koloryzującego Garnier Color & Shine, czy farby? Oraz jeszcze jedno pytanie. Jakiej firmy farba najmniej niszczy włosy, używając jej co miesiąc? Z góry dziękuję za odpowiedzi, możecie sami jakoś rozwijać wątek, pytać o konkrety itp.
![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Którą drogą włosy będą podatne na większe zniszczenia?
Jeżeli dbasz o włosy i farbujesz je raz na miesiąc to nie powinny się bardzo zniszczyć. Niby jest to ingerencja i chemia ale wiele włosomaniaczek farbuje a włosy mają ładne i zadbane. Po kilku olejowaniach powinny wrócić do normy. Gorzej z rozjaśnianiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A najmniej niszczą włosy farby ziołowe (nie mylić z balsamami w tubie), w sumie to w ogóle nie niszczą. Nawet co tydzień można używać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mozę spróbuj hny/henny do włosów. Możesz farbować co miesiąc a nie zaszkodzi (ja byłam zadowolona z hny/henny).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do farbowania to włosy są w całkiem dobrym stanie (przynajmniej w moim wypadku) po syossie i joannnie multi effect |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam garnier colour sensentional, farbuję raz na dwa miesiące mniej więcej i jestem super zadowolona. Farba trwała, nie niszczy, dobrze trzyma. Przy odpowiedniej pielęgnacji zero zniszczeń.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja również polecam hennę
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
A jakie firmy produkujące hennę polecacie? W sumie to zależy mi na ładnym odcieniu czerwieni, zbliżającego się bardziej w stronę brązu niż rubinu, i zależy mi równiez na tym, aby jak najmniej płowiał przy prawie codziennym myciu.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Henna chwyci tylko całkowicie naturalne włosy, nie farbowałaś ich czasem wcześniej?
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Do uzyskania brązu wpadającego w czerwień takie farbowanie świetnie się nadaje. Efekt zależy od obecnego koloru włosów. Polecam użyć jakiejś w 100% naturalnej (khadi, mazidła). Dobrze przeprowadzone farbowanie daje nieśmiertelny kolor. U mnie na przykład w ogóle się nie wypłukuje. Do bardziej brązowego koloru używa się mieszanek z henny z indygo. Indygo czasem się wypłukje, ale nie u każdego. Na początek sugeruję użyć henny bez indygo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A to przepraszam... ktoś mi tak kiedyś powiedział a ja uwierzyłam i nie sprawdziłam. Szkoda.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Czyli już wiem jakiej henny polecacie do uzyskania ładnej czerwieni
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślałaś może o farbach profesjonalnych? Btw. na wizażu są wątki dla rudowłosych (wieloczęściowy) i dla czerwonowłosych. Tam na pewno jest już dużo informacji, a do tego możesz tam spotkać już doświadczone osoby. Od siebie dodam jeszcze, że wbrew powszechnej opinii farbowanie henną można stosować przemiennie z chemią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny Ci już napisały, żebyś nie kupowała "henny w tubce", bo to niekoniecznie henna bywa. Z henną w proszku jest trochę roboty, pewnie więcej niż z farbami "chemicznymi", ale na dłuższą metę są widoczne efekty pozytywnego wpływu na włosy.
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Też chciałabym zastosować hennę do koloryzacji włosów, ale boję się że kolor po niej szybko zniknie i pozostanie płowy, brzydki odcień włosów. Czy ktoś testował hennę i mył dziennie włosy? Na ile pozostawał kolor? Niestety widziałam tylko henny z tubki :/ gdzie na opakowaniu jest napisane do 4-6 myć :/ muszę chyba się rozejrzeć za lepszą drogerią...
Ja mam jeszcze pytanie czy jakakolwiek henna złapie siwiznę? Widziałam już siwe odrosty ufarbowane brązowa henną w odcieniu mocno złotym... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli tak, to jak myję włosy codziennie i regularnie od lat farbuję włosy henną. Kolor się ani trochę nie zmywa ani nie płowieje. Wbrew obiegowej opinii farbowanie henną daje trwały kolor. Produkty w tubce to nie jest henna. Producent może napisać różnego rodzaju bzdury na okładce kosmetyku, ale henna to tylko i wyłącznie roślinny proszek do zalewania wodą. BTW. w drogerii dobrej henny nie uświadczysz, także nie masz co się rozglądać ![]() I tak, henna złapie siwiznę. Jej działanie polega na łączeniu się z keratyną, a ta występuje zarówno we włosach pigmentowanych jak i siwych. Sformułowanie henna w kolorze brązowym jest nieco mylące, ponieważ sama henna farbuje wyłącznie na rudo. Do uzyskania brązu potrzebujemy mieszanki henny z indygo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.