|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zapuszczanie włosów - facet
Witam
Od jakiegoś czasu zapuszczam włosy. Nie są może w jakimś zaawansowanym stadium ale mam już pierwszy problem. Grzywkę mam na tyle długą, że wchodzi mi do oczu. Póki nie będę mógł zarzucić jej za uszy <a do tego sporo brakuje> muszę jakoś wytrzymać. Co można z nią zrobić bo to na prawdę męczące jak mi do oczu włazi =/ jakoś spinacie? Macie jakiś fajne metody? |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów - facet
może stawiaj jakoś na żel?
albo spróbuj ją 'zaczesywać' tak na bok
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczesz do tyłu, może być na żel, wygodnie i do wszystkiego pasuje. Jeśłi się nie da to postaw na jakiś żel, piankę, pastę, gumę - wszystko jedno. Teraz się nosi tak różniste fryzury, że jak sobie rozczochrasz tak będzie dobrze i wszyscy będa myśleli, że po prostu masz taką fryzurę.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Zależy w czym Ci do twarzy i w jakich odsłonach dobrze się czujesz.
Grzywka wpadająca do oczu? Hm.. Zaczesać na bok i spryskać lakierem by dłużej się trzymała, postawić na żel lub zaczesać do tyłu. To moje rady ![]() Pozdrawiam, Patrycja P.S. Nie zapomnij o odżywkach do włosów. Nie sztuką zapuścić włosy, sztuką jest o nie zadbać
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
lakier niszczy wlosy,wiec lepiej uzyc zelu lub gumy do wlosow, ale nie przesadzac z nimi zeby nie wygladac jak z klubu techno, pamietaj o jakiejs lekkiej odzywce do wlosow,do jakiej dlugosci dążysz?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Też radzę zaczesywać na bok, takie grzywki u chłopaków są dość popularne i osobiście mnie się podobają
możesz jakoś dyskretnie z pod spodu ją zapiąć wsuwką w kolorze Twoich włosów. Tylko nie psikaj lakierem - zniszczą się, ułamią i zapuszczanie się rozciągnie w czasie
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Znaczy przedziałek na środku głowy i na boki grzywkę? Czy jeszcze jakoś inaczej?
Tak do ramion jakby urosły to by było spoko
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Z przedziałkiem na środku będziesz wyglądał jak księgowy z przedwojnia.
Przedziałek na boku. Albo bez przedziałka - do tyłu. |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Na bok nie bedzie trochę jak Bieber?
Dobra zobaczę ale wolałbym właśnie nie używać żelu bo włosy wyglądają na tłuste =/ |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez Ametys Czas edycji: 2013-02-11 o 04:14 |
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój kolega musi mieć jakieś specyficzne włosy, bo u większości ludzi kierunek rośnięcia włosów jest wrodzony - zależy od umiejscowienia tzw. wicherków. Wieść gminna niesie, że szczotkowaniem włosów w różne kierunki można poprawić ich "układalność", ale nie wiem, na ile to jest prawda. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

albo spróbuj ją 'zaczesywać' tak na bok