|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Intymność.
Teraz w zapachach szukam jej bardziej, niż kiedyś. Nie efektowność, nie moc, nie charakter, nie pazury, nie musi to być zapach porywający.
Mitsouko jest dla mnie takie. New Tradition jest takie. Daim Blond też jest w tym stylu, choć do końca mnie nie przekonało do siebie, ale jest takie, właśnie intymne. Podpowiedzcie mi, proszę, coś jeszcze. Może coś przegapiam? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Intymność.
Dla mnie intymne są Cashmere Mist- przyskórne, ciepłe, nie narzucające się, nie szokujące otoczenia, które ich może nawet nie wyczuć.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Do intymnych zaliczyłabym też zapachy z nutą tytoniowa, np. Fumerie Turque (ale w malutkiej ilości).
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Palisander CdG. Już mi się wydawało, że to o film chodzi
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
U mnie za zapachy intymne uchodzą Zagorsk, Scent Intense, Kingdom edp i faworyt CdG 2 Men
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się z intymnością kojarzą Desnuda, Czarna Mania i Tygrys Kenzo (o dziwo!) - ale to chyba niezbyt Kotowe zapachy ?
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kingdom natomiast na mnie jest fizjologiczne, nie intymne- sam pot, niestety . Jak będę miała okazję, obadam Zagorsk pod tym kątem.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koto, piękne wątki zakładasz ![]() Zauważyłam ostatnio, że już coraz mniej po drodze mi z takimi zapachami nie-intymnymi - tymi ekspansywnymi, zwracającymi uwagę, ciągnącymi się wyrazistą smugą za noszącą je osobą. Wciąż są moje, bo i mnie czasem nachodzi ochota na pewną zadziorność i zaznaczenie swojej obecności, ale jakby mniej niż kiedyś, rzadziej. Dlatego dumam nad pozbyciem się Angela, Agenta, 24 Faubourg, chociaż z ta myśl przychodzi mi na razie z pewnym trudem. A intymne dla mnie są moje zapachy z top 3 - Black Cashmere, Dune, Hiris. Poza tym też Feminite du Bois, Kingdom edp (moja najnowsza fascynacja), Dzongkha, Gris Clair, niektóre kadzidła CdG ( Zagorsk i Kyoto), Palisander.
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie takie zapachy to BC i NR edp
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
O filmie ... też bym mogła
![]() Cytat:
Co do wątków...musi być jakiś ruch w interesie, nie same Demetery i Demetery ![]()
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to Czarna Mania i Kelly Caleche
podejrzewam że Hiris też jest taki, muszę go poznać |
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kelly Caleche - dla mnie też.
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie bardzo intymnym (zdecydowanie za bardzo!!) było Mitsouko, którego pozbyłam się szybko, bo nie mogłam znieść jego "majtkowości"
. A w sensie pozytywnym chyba najbardziej intymnymi perfumami są dla mnie Narciso Rodriguez, Scent klasyk i Scent Intense. Najbardziej stapiają się ze mną. W lecie bardzo intymnie też grają mi na skórze figowce. Natomiast moja ulubiona nuta, czyli kościelne kadzidło, wcale nie jest intymna. Uwielbiam kadzidła na sobie, ale zawsze wydają mi się dość ekspansywne i trochę nastawione na zewnątrz, a nie na otulanie mnie samej.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Arpege Lavin - cudownie zmysłowy jak delikatna pieszczota,stapia sie z użytkowniczką i otacza leniwą atmosferą-trochę pościelową,ale taką w sensie biała satyna
![]() jeden z moich ulubionych wieczorowych uspokajaczy
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Nu edp, Kingdom edp i Agent.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Także wymienię wspomniany już tutaj Palisander.
Dla mnie też bardzo intymne są Perles. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie bardzo intymne sa Costes i Iris Nuit.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie to na pewno Feminite du Bois i Desnuda.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
A dla mnie do takiego obrazu świetne pasuje moja ostatnia fascynacja chanelowska No 5.
Może ze względu na te świeżą miłość nie jestem obiektywna ale u mnie ten zapach doskonale stapia sie ze skóra i tworzymy taki własnie nieco intymny związek. Jak chce sobie o nich przypomniec to delikatnie otulaja mój nadgarstek, wieczorem zapach gdzies plącze sie we włosach. Podobne odzucia mam związane z Shalimarem ale bardziej go czuje i dlatego pojęcie inymności nie do końca oddaje to wrażenie. Jest cos jeszcze w zwiazku z poczuciem bezpieczeństwa jakie daje noszenie takich "swoich", wybranych zapachów.
|
|
#21 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W temacie: dla mnie takimi zapachami są: Perles, Nu edp, Dzonghka.
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam w klubie niezdemetrowanych, nic nie znam i mnie nie ciągnie Może jak będzie wymiankowa okazja to się skuszę, ale nie za wszelką cenę
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie synonimem intymności jest Encre Noire. Mimo tego, że nie stapia się z moją skórą, nie otula mnie, zawsze gdy mam go na sobie odnoszę wrażenie, że o jego obecności wiem tylko ja.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
Koto jaki piękny watek o perfumach
U mnie perfum intymnych jest strasznie dużo a w zasadzie to wszystkie jakie mam. Każdy zapach jaki nosze jest dla mnie intymny. Jednak najbardziej intymne dla mnie są cztery: Patchouli M.Micallef, Hiris, Eden i ten naj, naj, naj intymniejszy Obsession CK(w niewielkiej ilości .
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Intymny? Dla mnie zdecydowanie Scent CN albo nawet bardziej Scent Sheer!!
A Black Cashmere? Hmm dla mnie chyba bardziej "duchowe" jak to ktoś określił. I chyba tworzące aurę nieprzystępności. Natomiast Scent ma bardziej przyjazne nuty- herbata jaśminowa i ambra w połączeniu z owocowymi i kwiatowymi akcentami. Scent Sheer trzyma się bardzo blisko skóry, jest taki nieuchwytny, delikatny i przez to może jeszcze bardziej intymny.
|
|
#26 |
|
rude jest piękne:)
|
Dla mnie intymne jest Mtsouko, Prada d'iris ,Hiris , Narciso Rodiguez For Her.
Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2008-03-10 o 11:12 |
|
|
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorzucam L`air de Rien Miller Harris. Brudne piżmo na uwięzi, stapia się ze skórą.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
aaaa no i zapomniałam o Helmucie Langu! Jak mogłam!
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Scent Intense
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
moim intymnym zapachem jest ostatnio 5-aleja cały miesiąc jej uzywalam na przemian z Escadą Magnetism. Escadę M. kocham nade wszystko ale to Alejka bardziej stapia sie ze skórą, wibruje. Z kolei to tylko Escada M. jest taka idelanie moja. Mam wrażenie że ogrzewa moją skórę
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

. Jak będę miała okazję, obadam Zagorsk pod tym kątem.