![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wątek o rysowaniu
to watek tylko i wylacznie o rysowaniu, piszemy co wiemy, nasze porady, czym rysowac, wolicie ryunek klasyczny czy komiksowy itp. ja osobiscie preferuje mange a wy???
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wątek o rysowaniu
prosze, oto moja porada
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90782
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() watpie zeby tam byl poruszany temat stylistyki czegos innego jak manga np styl rysunku, powiedzmy franka millera czy tez obrazy wyspianskiego typu 'chocholy'.... ![]() ja rysuje, wylacznie dla siebie. uzywam tradycyjnie olowkow, dalej wegla, czasem piorka. jest to czysto amatorskie rysowanie/malowanie i czesto gesto patrzac sie na jakies zdjecie/rysunek w gazecie/ksiazce kopiuje go 'wzrokiem i reka' na kartke papieru. ot takie male relaksujace hobby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie mily byl sposob w jaki naprowadzilas na watek o mandze, tak na odwal sie, moim zdaniem -.-
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
i to lubie w wizażu, chcesz pomoc-źle, obrzucą Cię błotem
przeciez napisala ze jest fanka mangi wiec znalazlam taki wątek i podałam link, przepraszam co w tym jest złego?a tym bardziej gdy widze że załozycielka jest nowa u nas-chce pomoc. a to juz twoja sprawa jak odbierasz wypowiedzi, ale moze wiecej empatii? matko boska czestochowska...
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje rady: 1. Nie zaczynac od konca. Na mange, stalowki i rastry przyjdzie jeszcze czas - przede wszystkim - podstawy. 2. Nie rysowac ze zdjec. 3. Duzo obserwowac - ludzie, rosliny, budynki, zjawiska atmosferyczne - wszystko. Przy czym nie moze byc to bezmyslna obserwacja - najpierw staramy sie wychwycic proporcje - potem detale, swiatlocien. 4. Najpierw rysujemy proste szkice (ludzi najlepiej), pozniej mozemy probowac rysowac z wyobrazni (obserwujemy dany obiekt a potem staramy sie go odwzorowac na kartce - juz bez patrzenia). 5. Zapisujemy sie na zajecia z rysunku - na pewnym etapie jest to koniecznosc. To by bylo na tyle ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A tacy, co rysują, ale nie fascynuje ich manga i anime, też mogą się podłączyć do wątku..?
![]() (Chociaż, powaliła mnie jedna manga - to była jakaś historia o małym dinozaurze. Nie pamiętam tytułu.. Sam rysunek, nic więcej. Piękna rzecz..! Ach, no i "Ghost in the shell". Niestety nigdy nie dotarłam do "Akiry", a ponoć warto. Klasyk.)
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też raczej czysto amatorsko, zwykle to takie szkice śmieszne miękkim ołówkiem, zdarzyło mi się węglem (chociaż mi nie podpasił jakoś), ale mam też pare "poważniejszych" prac ![]()
Edytowane przez kochana-plotkara Czas edycji: 2007-11-28 o 09:28 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie, którzy rysują mangi i idzie im to DOBRZE- ok, ale pamiętam że w czasachmłodszych (kiedy jeszcze byłam świecie przekonana ze zostanę rysownikiem) nic mnie nie wkurzało bardziej, niż koleżaneczki i kolegowie, którym się wydawało ze rysują slicznie- a rysowali tylko z jednego schematu. To samo jakieś dwa lata temu, na fali powrotu fascynacją rysunkiem, spotykałam i tkaich ludzi i też straszniemnie irytowali. Denerwuje mnie takze ich popularnosć, zalew na Deviantarcie i amatorszczyzna :/. Ale z drugiej strony żałuję, ze sama nie miałam cierpliwości nigdy pociagnąć tego od początku do końca. Chodziłam na rysunek, ale to byyl lekcje dodatkowe z panią od plastyki, wiecej zabawy niż nauki. Ale czasem coś mnie ciagnie, oczarowana czyjąś wystawą, czyimiś pracami... A jaki wolę? Jak najabrdziej komiksowy, komiksy przewijały się w moim życiu od zawsze ![]() ![]() Hej, pochwalcie się jakimiś swoimi pracami!
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Uwielbiam rysować xD I to właśnie wątek dla mnie xD
Ja preferuję mangę x) Chociaż rysuję też portrety sławnych ludzi z plakatów xD Ostatnio pannę Avril nabazgrałam xD Rysuję ołówkami do szkiców, pastelami, flamastrami i niekiedy węglem. Jednak najbardziej lubię ołówek, tusz też jest niczego sobie x)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
nri oj co do tych zdjęć to się w pełni zgadzam, wbijali mi to do głowy przez wszystkei kursy rysunku, a teraz wbijają na studiach. Ja też rysuję, ale manga mi zdecydowanie nie podchodzi, wolę martwe natury.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ja cosik rysowałam przez długie lata, głównie szczenięce, ale jakoś straciłam do tego serce. Na tej str jest kilka moich prac: http://margaretq.wrzuta.pl/
I jeszcze mój komiks, który wysłałam na konkurs jeszcze w czasach prehistorycznych (2,3 klasa gimnazjum): http://www.komiks.gildia.pl/tworcy/m...wazja_kosmitow Edytowane przez 7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 Czas edycji: 2008-04-01 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja dopiero zaczynam rysowac.. ucze sie tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Wątek o rysowaniu
Kiedyś bardzo dużo szkicowałam - tak też powstała buzia z mojego avatarka.
Teraz nie mam na to czasu i moje rysowanie kończy się maleńkimi obrazeczkami na przypadkowych karteczkach, ale postaram się to zmienić (-: |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() też kiedyś rysowałam i może kiedyś powrócę ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
to i ja cos dodam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja też sporo rysuję, lubię mangę. Świetne są te wasze pracki, może później też coś dodam
![]() Hotmaui, masz cudowną kreskę. Kojarzysz może Zindy Zone? Twój rysunek zaraz skojarzył mi się z jej stylem - czysty, świetnie zacieniowany i bardzo realistyczny.
Wish upon a star Believe in will The realm of the king of fantasy The master of the tale-like lore The way to kingdom I adore Where the warrior's heart is pure Where the stories will come true Nightwish, "Fantasmic"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zerknijcie na te cuda: 1) http://pl.youtube.com/watch?v=28oTva...eature=related 2) http://pl.youtube.com/watch?v=YlGuOC...eature=related (wspomniana Zindy) Bierzmy się do rysowana Dziewczynki! (: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
No to włączam się do rozmowy.
Ja też jestem fanką mangi (ale nas tu dużo!) i rysuję amatorsko, tak dla własnej przyjemności. Najczęściej ludzi - mangowych. ![]() Świetnie rysujecie, naprawdę. Świetne są te szkice! ![]() ![]() Miłej nocki.
![]() Kuracja włosów: * prostowanie keratynowe 21.07.10, 15.01.11 * długość: 50 cm ![]() Voila! Forget Saturday morning cartoons! - I watch ShaneDawsonTV "Uśmiech to pół pocałunku. Uśmiechnij się do mnie dwa razy. " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9454dacd6.html to co tu jest robiłam 3 godziny, teraz jest już drugie oko : P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ...a tymczasem spadam z Wizażu do rysowanka ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
![]()
Świetne pieski
![]() Ja przede wszystkim zajmuję się digital paintingiem, koloruję linearty itp. Moja ostatnia praca ![]() http://fc02.deviantart.com/fs28/f/20...Amaranth93.jpg Strasznie podoba mi się styl rysowania dziewczyny, którą spotkałam na Deviantart - Katie De Sousa. Nie potrafię przestać zachwycać się nad jej stylem ![]() http://katiedesousa.com/ - sprawdźcie Galerię.
Wish upon a star Believe in will The realm of the king of fantasy The master of the tale-like lore The way to kingdom I adore Where the warrior's heart is pure Where the stories will come true Nightwish, "Fantasmic"
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
a ja ostatnio zakupiłam kredki akwarelowe
![]() ![]() nie lubie farb zawsze preferowałam ołówek, sepie no i tusz.
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
No więc z doświadczenia (ze studiów) polecam:
Trzeba rysować z natury , najlepiej ustawić sobie coś na stole i to rysować. Na początek wystarczy pare owoców i wazon. Najlepiej zacząć ołówkiem B2 na formacie 50/70 cm. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
ja właśnie zamierzam zapisać się na taki kurs, tylko nie wiem jak długo trzeba na niego chodzić, żeby już tak konkretnie rysować. chodził ktoś z Was na taki kurs???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.