7 sposobów na cienkie i rzadkie w³osy - spraw, ¿eby wygl±da³y lepiej - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artyku³y i newsy

Notka

Artyku³y i newsy Dyskusje o artyku³ach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzêdzia
Stary 2013-06-18, 12:39   #1
redakcja
(ro)BOT

Wiadomo¶ci: 25 437

7 sposobów na cienkie i rzadkie w³osy - spraw, ¿eby wygl±da³y lepiej

Je¶li masz cienkie, delikatne i rzadkie w³osy z pewno¶ci± wiesz, jak trudno stworzyæ zachwycaj±c± fryzurê. Z zazdro¶ci± spogl±dasz na kole¿anki o grubych, gêstych w³osach, podczas gdy Twoje kosmyki wci±¿ wisz± smêtnie i nie pozwalaj± na eksperymenty z uczesaniem. Zobacz siedem sprawdzonych sposobów na to, by cienkie w³osy wygl±da³y dobrze! czytaj wiêcej
redakcja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:43   #2
leszczynska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83
Dot.: 7 sposobów na cienkie i rzadkie w³osy - spraw, ¿eby wygl±da³y lepiej

Uwa¿am, ¿e odpowiednia pielêgnacja mo¿e w³osy zagê¶ciæ. Prawd± jest, ¿e nasze w³osy uwarunkowane s± genetycznie jednak to ma wp³yw jedynie na to czy s± one cienkie czy grube. My same jeste¶my odpowiedzialne za ich gêsto¶æ. Prostownica niszczy, ³amie i robi z w³osami totalne nieszczê¶cie, suszarka bardzo podobnie. Wydaje mi siê, ¿e ¶wiadoma pielêgnacje mo¿e w³osy zagê¶ciæ. Stosuj±c wcierki do w³osów (te o odpowiednim sk³adzie) urosn± nam nowe w³osy, czyli tzw. baby hair, które przy odpowiednim dbaniu wyrosn± na zdrowe w³osy. Wiadomo, ¿e taki proces nie potrwa tydzieñ, tylko kilka miesiêcy, a w niektórych przypadkach kilka lat, ale je¶li komu¶ zale¿y na piêknych,zdrowych i D£UGICH w³osach, to zapewne bêdzie w stanie siê przemêczyæ dla dobrego efektu. Krótkie w³osy ju¿ nie musz± byæ zmor± cienkow³osych, bo jak wiadomo wiêkszo¶æ dziewczyn pragnie d³ugich w³osów. A co do lakierów czy pianek, to jestem zdania, ¿e to prze¿ytek. Po lakierze i piance w³osy s± posklejane i zupe³nie mija siê to z oczekiwanym efektem.

Zapuszczam:
Start: 30cm
I 32 - 34 - 36 - 38 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48 - 50

II 52 - 54 - 56 - 58 - 60 - 62 - 64 - 66 - 68 - 70

Cel: 48kg
leszczynska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-06-18, 15:25   #3
Zmeczona
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20

Uwa¿am ¿e te wszystkie pianki i lakiery s± beznadziejne. Próbowa³am ju¿ ró¿nych i wszystkie albo nie dzia³a³y albo nawet skleja³y w³osy co jak wiemy wygl±da tragicznie
Zmeczona jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-06-18, 18:55   #4
Anahi1307
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 291

porady idealne na me w³osy ;D
Anahi1307 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-06-18, 19:01   #5
Nathi
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 26

Na cienkie w³osy tylko Natural Classic Henna WAX.
Na prawdê dzia³a, w³osy rosn± jak na dro¿d¿ach co widaæ po kilku tygodniach, a po 6 miesi±cach stosowania mia³am du¿o gêstsze i mocniejsze w³osy.
Maseczka powoduje szybsze przet³uszczanie siê w³osów, ale warto.

Dok³adne recenzje kosmetyków --> LittleBlackSplash

Nie sztuka byæ zauwa¿on±, lecz zapamiêtan±!
Nathi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:05   #6
classic_chic
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 904

cieniowanie + fale
Stary 2013-06-19, 07:36   #7
sheisnot
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 675
GG do sheisnot

no niestety na ostatniej wizycie w supersalonie, gdzie pani bierze naprawdê niema³o za obciêcie- fryzjerka chyba nie zauwa¿y³a ze mam cienkie w³osy i wycieniowala je o wiele za mocno.... ale coz mo¿e ma problem z oczami ^^

ponadto:
1. jak by³am bardzo m³oda spa³am w jaki¶ papilotach, kokach i wtedy taki bylejaki skrêt sie sprawdza³, teraz podziekujê.
2. nie przesadzajmy ze tylko w³osy do ramion , bo niestety takie najczê¶ciej trzeba uk³adaæ. i w ogóle ja wolê mieæ d³u¿sze.
3. zgadzam sie z leszczynska, pianki i lakiery stosuje tylko i wylacznie na wielkie imprezy (wesela jak narazie).
sheisnot jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 10:25   #8
violet_oleander
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 55

Ja nie do¶æ, ¿e mam cienkie w³osy to jeszcze mi czêsto wypadaj± i s± przerzedzone. W lokach wygl±dam fatalnie, po kilku godzinach w³osy zbijaj± siê w nieestetyczne str±ki, o objêto¶ci nie ma mowy. Jedyna opcja ¿eby rozpu¶ciæ w³osy i wygl±daæ jak cz³owiek to doczepiæ w³osy na ta¶my, w innym wypadku zawsze mam zwi±zane.
violet_oleander jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-06-19, 13:08   #9
aga885
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

ja sama mam do¶æ gêste w³osy - obwód mojego kucyka to 12,5 cm , ale zawsze radzê moim kole¿ankom, aby u¿ywa³y wcierek. Po oko³o miesi±cu maj± 2 razy wiêcej w³osów ni¿ mia³y. Zawsze kiedy by³am ma³a rodzice u¿ywali na mnie ró¿nego rodzaju wcierki do w³osów i dlatego mam je gêstsze od moich potomków. Po 2 tygodniach 2 razy dzienni powinny siê pojawiæ pierwsze baby hair a pó¼niej bêd± mocniejsze i bêdzie ich wiêcej - dobre te¿ na wypadaj±ce w³osy.

Poza tym fajne s± fryzury z cieñkich w³osów - je¿eli masz za grube w³osy i do tego krêcone to np. ró¿nego rodzaju kucyki, upiêcia z czê¶ciowo rozpuszczonymi w³osami nie bêd± tak fajnie wygl±daæ jak zrobi siê je na w³osach cieñkich.
Bardzo polecam ustylizowane gum± lub ¿elem krótkie w³osy - to wygl±da ob³êdnie przy cieñkich w³osach - jest pole do eksperymentów.

Dziewczyny, nie ³amcie siê
aga885 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-06-19, 18:59   #10
Drakan
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 493

A ja mam w³osy cienkie i równocze¶nie bardzo d³ugie. I mam objêto¶æ

Drakan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:56   #11
Rainberry
Mroczny Elf ¶w. Miko³aja

Wiadomo¶ci: 1 205

Cytat:
Napisane przez aga885 Poka¿ wiadomo¶æ
Zawsze kiedy by³am ma³a rodzice u¿ywali na mnie ró¿nego rodzaju wcierki do w³osów i dlatego mam je gêstsze od moich potomków.
To mo¿e te¿ im wcieraj? Chyba chcesz, ¿eby twoje dzieci mia³y te¿ bujn± czuprynê, jak mama
Rainberry jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-06-20, 06:02   #12
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

Cytat:
Napisane przez Rainberry Poka¿ wiadomo¶æ
To mo¿e te¿ im wcieraj? Chyba chcesz, ¿eby twoje dzieci mia³y te¿ bujn± czuprynê, jak mama
hehe nabijasz siê czy mi siê wydaje?? ;P

obwód mojego kucyka to zapewne z 0,5cm (nie wiem nie mierzê sobie) i jako¶ z tego powodu nie p³aczê. Drakan tak 3maj!! mo¿na mieæ objêto¶æ przy d³ugich cieñkich- mo¿na!!
Stary 2013-06-20, 09:02   #13
Rainberry
Mroczny Elf ¶w. Miko³aja

Cytat:
Napisane przez sheisnot Poka¿ wiadomo¶æ
hehe nabijasz siê czy mi siê wydaje?? ;P

obwód mojego kucyka to zapewne z 0,5cm (nie wiem nie mierzê sobie) i jako¶ z tego powodu nie p³aczê. Drakan tak 3maj!! mo¿na mieæ
objêto¶æ przy d³ugich cieñkich- mo¿na!!
Ee noo jest jaka¶ szansa, ¿e chodzi³o jej o dzieci, nie? ja te¿ mam objêto¶æ! Od pianki do w³osów. Ale nie wiem, czy 8 cm w obwodzie to marne w³osy?
Stary 2013-06-20, 18:14   #14
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

Cytat:
Napisane przez Rainberry Poka¿ wiadomo¶æ
Ee noo jest jaka¶ szansa, ¿e chodzi³o jej o dzieci, nie? ja te¿ mam objêto¶æ! Od pianki do w³osów. Ale nie wiem, czy 8 cm w obwodzie to marne w³osy?
co¶ czuje ze ja mam marn± objêto¶æ. mi dodaje jej trochê na 2 dzieñ suchy szampon- batiste, którego kocham. ale nie wierze, ze jest cokolwiek co mo¿e w³osy "zgrubiæ", co jedynie mo¿eczasem mo¿e zagescic... 8cm powiadasz- jak by¶ by³a facetem to marny by³by to wynik ale jest ok ^^
Stary 2013-06-22, 22:16   #15
janeczka7
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 31

A jakie wcierki domowe i kupne polecacie ?

Edytowane przez janeczka7
Czas edycji: 2013-06-22 o 22:52
janeczka7 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-22, 23:49   #16
pelna_sprzecznosci
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 317

Cytat:
Napisane przez janeczka7 Poka¿ wiadomo¶æ
A jakie wcierki domowe i kupne polecacie ?
Z kupnych przede wszystkim os³awion± ju¿ w¶ród w³osomaniaczek wcierkê Jantar z Farmony !
pelna_sprzecznosci jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-06-23, 05:17   #17
janeczka7
Raczkowanie

Dziêkujê, mo¿e kto¶ jeszcze ma co¶ sprawdzonego ?
Stary 2013-06-23, 09:40   #18
gramiada
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17
Smile Dot.: 7 sposobów na cienkie i rzadkie w³osy - spraw, ¿eby wygl±da³y lepiej

...pewny sposób, który stosuje i zwiêksza objêto¶æ w³osów to cytryna dodana do ostatniego p³ukania. Bardzo im s³u¿y, niweluje paskudn± chemiê, ³adnie rosn± i wygl±daj±. Blondynki mog± sobie szczególnie na to pozwoliæ, brunetki w niewielkich ilo¶ciach! Polecam!
gramiada jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:10   #19
violet_oleander
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 55

Ja stosujê ju¿ jaki¶ czas z przerwami napar z kozieradki jako wcierkê. Po paru dniach zauwa¿y³am nowe w³oski co sprawia, ¿e w³osy odbijaj± siê nieco u nasady. ¦wietna jest tak¿e henna khadi i mycie szamponem babydream - trochê mo¿e to przesuszyæ w³osy ale za to po farbowaniu khadi s± przyjemnie "miêsiste" i wyra¼nie grubsze. Dodam jeszcze olej z indyjskich zió³ firmy Lass Cosmetics z henn± - ¶wietnie wzmacnia w³osy.
violet_oleander jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-06-24, 12:45   #20
vannessa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 121

Dobre ciêcie w³osów naprawdê pomaga, ja mia³am d³ugie w³osy,cienkie i proste i nie chcia³am ich za nic ¶cinaæ, ale fryzjer mnie przekona³ i teraz mam tzw d³ugiego boba i naprawdê wydaje siê, ¿e jest ich o wiele wiêcej Poza tym dobrze jest suszyæ w³osy na grub± okr±g³± szczotkê, bo to te¿ daje efekt zwiêkszenia objêto¶ci.
A wcierek muszê popróbowaæ. Które s± najlepsze?
vannessa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:16   #21
janeczka7
Raczkowanie

Je¿eli kto¶ lubi spêdzaæ czas przy suszarce, to lekko i dobrze wycieniowane fryzury s± jak znalaz³ dla w³osów cienkich. Na lato wydaj± mi siê niepraktyczne. Osobi¶cie wolê d³u¿sze w³osy, co sprawia, ¿e te¿ jest ich wiêcej.
Stary 2013-06-25, 21:36   #22
Depresja2010
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 031
GG do Depresja2010

nie wiem dlaczego w poradach nie ma wa³ków na rzepy mo¿na na suche na mokre w³osy, pó³suche nak³adamy u nasady i w³osów jest zawsze o wiele wiêcej !
Depresja2010 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:11   #23
goyangiyeoja
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

¯adna z pokazanych fryzur za bardzo mi siê nie podoba, z reszt± ja nie najlepiej wygl±dam w krótkich. Mam raczej cienkie w³osy i noszê je w do¶æ lu¼nym koku, bo wtedy nie widaæ faktycznej grubo¶ci. Unikam kucyków, je¶li ju¿ to przypinam du¿± kokardê przy gumce i zakrêcam na koñcach.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez leszczynska Poka¿ wiadomo¶æ
Uwa¿am, ¿e odpowiednia pielêgnacja mo¿e w³osy zagê¶ciæ. Prawd± jest, ¿e nasze w³osy uwarunkowane s± genetycznie jednak to ma wp³yw jedynie na to czy s± one cienkie czy grube. My same jeste¶my odpowiedzialne za ich gêsto¶æ. Prostownica niszczy, ³amie i robi z w³osami totalne nieszczê¶cie, suszarka bardzo podobnie. Wydaje mi siê, ¿e ¶wiadoma pielêgnacje mo¿e w³osy zagê¶ciæ. Stosuj±c wcierki do w³osów (te o odpowiednim sk³adzie) urosn± nam nowe w³osy, czyli tzw. baby hair, które przy odpowiednim dbaniu wyrosn± na zdrowe w³osy. Wiadomo, ¿e taki proces nie potrwa tydzieñ, tylko kilka miesiêcy, a w niektórych przypadkach kilka lat, ale je¶li komu¶ zale¿y na piêknych,zdrowych i D£UGICH w³osach, to zapewne bêdzie w stanie siê przemêczyæ dla dobrego efektu. Krótkie w³osy ju¿ nie musz± byæ zmor± cienkow³osych, bo jak wiadomo wiêkszo¶æ dziewczyn pragnie d³ugich w³osów. A co do lakierów czy pianek, to jestem zdania, ¿e to prze¿ytek. Po lakierze i piance w³osy s± posklejane i zupe³nie mija siê to z oczekiwanym efektem.

Zgadzam siê. Od kiedy jaki¶ rok temu zaczê³am siê lepiej od¿ywiaæ, olejowaæ w³osy, braæ suplementy zagê¶ci³y mi siê i wyros³o mi peee³no baby hair Na pewno moje w³osy s± jakie¶ imponuj±ce, nadal s± raczej cienkie, ale wa¿ne, ¿e widaæ poprawê.
goyangiyeoja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:04   #24
Rainberry
Mroczny Elf ¶w. Miko³aja

Cytat:
Napisane przez goyangiyeoja Poka¿ wiadomo¶æ
Zgadzam siê. Od kiedy jaki¶ rok temu zaczê³am siê lepiej od¿ywiaæ, olejowaæ w³osy, braæ suplementy zagê¶ci³y mi siê i wyros³o mi peee³no baby hair Na pewno moje w³osy s± jakie¶ imponuj±ce, nadal s± raczej cienkie, ale wa¿ne, ¿e widaæ poprawê.
Hej, Kobieto-Kocie Mo¿esz napisaæ jakie suplementy ³yka³a¶?
Stary 2013-07-07, 21:19   #25
goyangiyeoja
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

Humavit skrzyp i pokrzywa oraz Belissê
goyangiyeoja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:55   #26
Toshiba1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

dorad¼cie czy dla mojego faceta np. Natural Classic Henna WAX, bêdzie dobra do g³owy wra¿liwej ?
Toshiba1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Nowe w±tki na forum Artyku³y i newsy

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.