|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Proszę o poradę
we wrześniu wychodzę za mąż i jak każda kobietka w tym dniu chciałabym dobrze wyglądać. Proszę poradzcie czy zakładać biżuterię do modelu Cymbeline Racine ? Może któraś z Was brała ślub właśnie w tej sukni i da mi kilka cennych wskazówek co założyć, a może wogóle zrezygnować z dodatków? Jak upiąć długie włosy by wszystko ze sobą współgrało- przecież suknia sama w sobie jest dość strojna. Jakie kwiaty? Co sądzicie ? Powoli wpadam w panikę , włącznie z niepewnością czy dokonałam dobrego wyboru odnośnie sukni . Ratunku , pomóżcie dziewczynki licze na Was .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Proszę o poradę
podaję link do podobnego wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55252
jak dla mnie to do tej sukienki bardzo mało dodatków i najlepiej bez welonu. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
zgadzam się, że bez welonu. Jeśli chodzi o fryzurę, to włosy powinnać upiać dość wysoko i powpinać w nie gdzieniegdzie jakieś drobne ozdóbki typu kwiatuszki czy jakieś perełki. Na szyje... hmmm... coś by się rposiło, ale coś bardzo delikatnego i na króciutkim, cieniutkim łańcuszku, żeby tylko było widać, że jest jakaś ozdóbka. Swoja drogą suknia piękna, choć rzeczywiście bardzo strojna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za wskazówki .Dla Racin zrezygnowałam z zamówionej wcześniej Semilli ,ale ja właśnie myslałam o welonie i to długim z ozdobną koronką w komplecie do Racine - sądzicie , że zrezygnowac z niego ! za dużo koronki ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja też o to pytałam
![]() Na szyji chba nic nie będzie, bo jak sama wiesz suknia jest już bardzo strojna ![]() ![]() A Ty kiedy masz śub?
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ślub 3 wrzesnia - jak pomyślę , że zostało tak niewiele czasu zaczynam panikować - no wiesz , żeby wszystko się udało ,żeby goście dobrze się bawili , żeby o czymś nie zapomnieć . Czuję się tak jak przed ważnym egzaminem . A niby jestem wyluzowaną osobą ha ha ha . W takim dniu chyba każdy bez wyjątku się denerwuje. Nadin , a zamierzasz zdejmować w trakcie wesela rękawek - i wtedy też nic na szyji myślisz ? wiesz na początku zamówiłam Semillę ( zupełnie inny styl niż Racin ) zresztą na pewno świetnie się orientujesz która to suknia , po czym zrezygnowałam z niej dla Racin . Tak naprawdę te dwie suknie bardz mi się podobaja , ale jakoś nie wyobrazałam sobie do Semilli rękawiczek , bolerek itp. nadal jednak myśle podjęłam dobrą decyzję wybierając Racine czy może nie ! Zodiakalna Waga ot co - ciagle się waham . Mężczyzna na bank ten !ha ha ha !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59892144 Ja mimo wszystko uważam, zę welon jest zbędny, w końcu ma być widać CIebie, a tak to obawiam sie ze zginiesz pod tymi warstwami koronek ![]() jeszcze raz pozdrawiam i trzymam kciuki ![]() ![]() ( Nadin za CIebie ez oczywiście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze fotka z ciekawym pomysłem na szyję:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Sohf dziękuję za linki na pewno mi pomogą w podjęciu decyzji . Mam pytanie jeszcze odnośnie halki pod Racine - może któraś z dziewczyn , które są już po ślubie w tej właśnie sukni mi pomoże. Nadin - również prośbę kieruję do Ciebie - jaką halke tzn. wąską czy szerszą , na której ta suknia lepiej się prezentuje ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja sama mam problem co z halką
![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też rozważałam kupno Semilli Pronovias (szczególnie podobał mi się kwiat w pasie ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, czyli mam tydzień po tobie ślubik ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Nadin dzięki za pomoc. Jeżeli możesz to proszę wyślij mi te zdjęcia , o których pisałaś - na pewno będą pomocne.Najprawdopodobnie j zrezygnuje z biżuterii , po prostu ładnie się opalę i oprószę dekolt fajnym opalizującym pudrem. Założe tylko jakieś delikatne kolczyki- przy tym długim zdobionym koronką welonie to juz wystarczająco chyba. Mam problem jeszcze z doborem kwiatów - myślałam o kwiatach intensywnej barwy (może koloru fuksji , bordo ) jakoś ecre wydaje mi się będą się zlewać z całością . Co sądzisz ? No i w moim przypadku na pewno bukiecik nie malutki, bo wysoka ze mnie kobietka. Bardzo się cieszę , że mamy praktycznie w jednym czasie ślub ! Jak to fajnie mieć pokrewną duszę , która wie co czujesz , czym sie martwisz i tez to przeżywa. Pytałam o halkę bo moją suknię zobaczę dopiero za 10 dni , nie mieszkam w Polsce więc wiesz stres podwójny , wszystko na telefon. Nie mam pojęcia jak te halki wygladaja - no i jak suknia się na nich układa. widziałam tylko kilka zdjęc na Allegro i tam dziewczyny mają chyba tą halkę węższą bo dół jest mało rozłożysty. Mam nadzieję , że wszystko sie uda. A jakiego koloru twój męzczyzna będzie miał kamizelkę ? My kupiliśmy już ciemny klasyczny garnitur no i myśle nad kolorem kamizelki , ale chyba ciemne ecre do tego będzie fajnie wyglądać . Aaa kwiaty młodej dobiera się ponoć do koloru właśnie kamizelki - nie mogę wszystkiego ogarnąc myślą . Co do czego i dlaczego ... buziaczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chcesz możesz podać mi maila, to ułatwi mi przesłanie fotek. Chalki są różne i różnie na nich się układają ja mam taką na kole, myśle jednak ,że zrezygnuje chyba z chaleczki, bo suknia wygląda okazale, też i bez niej (mam okrągłe biodra i ładnie sie na nich układa) chyba też jestem wysoka 172 cm
![]() Mój narzyczony ma kupiony czarny surdut, myśle, że kolor czarny bardzo ładnie komponuje się z szampańskim kolorem sukni ![]() ![]() ![]() ![]() Co do kwiatów to myśle o różyczkach w kolorystycznej tonacji kwiata z rękawka (róż, ekrii, ciemna zieleń) Pozdrawiam ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Nadin Z całego serca Wszystkiego Najlepszego- na pewno będziecie się razem pięknie prezentować , a maluszek ubrany w maleńki garniturek - jak słodko !
Mam nadzieję, że po calej ceremonii zobaczę jakieś zdjęcie. Podaję maila ( azagorski@comcast.net ) z prośbą o przysłanie tych zdjęć sukni ślubnej - zawsze to coś mnie jeszcze zainspiruje. Dzięki wielkie. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Nadin dziękuję raz jeszcze wszystko dotarło . Pozdrowienia .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.