|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
sukienka na studniówkę
Cześć. Jestem niską blondynką (160cm), mam blond włosy, niebieskie oczy. Figurę mam klepsydry, aczkolwiek trochę kilogramów do zrzucenia, ale pracuję nad tym, więc do studniówki będę zgrabna
![]() Chciałabym porady, jaką sukienkę wybrać na styczniową studniówkę. Nie mam kompletnie pomysłu, przejrzałam wszystkie sukienki z asosa i nic mnie nie urzekło. Wiem, że najpewniej będę szyła, więc wszelkie propozycje mile widziane. Koleżanki mówią, że powinnam wybrać coś niebieskiego i w sumie coś bym w tym było, bo to kolor w którym wyglądam przeważnie korzystnie. Pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: sukienka na studniówkę
Cytat:
Ja już jestem dawno po studniówce i wiem że dobry wybór sukienki jest bardzo ważny. Ja założyłam na swoją krótką sukienkę i bardzo tego żałowałam. Pamiętaj że na studniówce musisz czuć się jak księżniczka, a długa sukienka pomoże Ci w tym ![]() Przesyłam Ci w linkach parę pomysłów na sukienki: http://www.zalando.pl/tfnc-aditi-suk...1c00n-503.html http://www.zalando.pl/manoukian-cour...1c060-603.html http://www.zalando.pl/little-mistres...1c00d-503.html Życzę powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Są piękne, ale obawiam się, że jestem za niska na długą sukienkę... W dodatku niezbyt umiem w takiej się poruszać i, mimo wszystko, najpewniej pójdę w krótszej, zwłaszcza, że nogi są moim sporym atutem.
Poza tym zawsze wydawało mi się, że osoby niskie nie powinny ubierać zbyt długich sukni, ale może to tylko stereotyp? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
160 wiec wcale niska nie jesteś, masz średni wzrost. Sukienka może być długa przy Twoim wzroście, może wydlużać ale to zależy od fason, bo może i skrócić. Zbyt krotka odpada w końcu to studniówka a nie zwykła impreza. Może poszukaj sukienki w Zarze, ja tam swoja kupiłam. Kup taka by była wygodna. Lepiej kup sukienkę w sklepie stacjonarnym, bo jak kupisz przez internet to istnieje ryzyko ze sukienka nie będzie pasować itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nie no, nie chcę jakiejś mega krótkiej
![]() Jak napisałam wyżej sukienkę chcę uszyć. Szukam inspiracji po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Uszyć ? ambitnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeżeli jesteś drobną osobą to wydaj mi się, że najkorzystniej będziesz wyglądać w prostych sukienkach, które podkreślą twoje atutu. Falbanki kokardy, itp mogą wyglądać trochę groteskowo, bo możesz kojarzyć się z małą dziewczynką. Najlepsza będzie sukienka w tym stylu orsea.pl/p/166/4099/nife-s15-sukienka-z-efektem-wody-sukienki.html Oczywiście koloru nie narzucam
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.