![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() zaproszenie na 18 bez partnera
hej dziewczyny!
Ma dziwną sytuacje i chciałabym zapytać was o zdanie. Jestem z chłopakiem 11miesięcy, rodzina i znajomi wiedzą o naszym związku, dla ciekawskich mamy 18lat ;D Ale do rzeczy, mój chłopak dostał zaproszenie na 18 brata beze mnie, (ten brat zna mnie i wie że jestesmy razem)moj chlopak zadecydował ze pojdzie na ta osiemnastke sam, bo nie wypada nie pójśc do rodziny. Dla mnie jest to troche nieciekawa wizja gdy on bawi sie na imprezie a ja w domu przed tv :/ nawet prosilam go zeby sie zmyl przed połnocą to pójdziemy gdzieś na dyskotekę razem czy coś takiego ,ale stwierdzil ze to odpada. Czy naprawdę jestem aż taką egoistką że jestem zła na niego, nawet żartem mu powiedziałam że pójdę z koleżankami na imprezę, chociaż może nie byłby taki głupi pomysł. Jeśli dobrnęliście do końca to gratuluje i dziękuję ![]()
... Człowiek jest wielki, nie przez to,co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eljo Czas edycji: 2012-10-23 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: zaproszenie na 18 bez partnera
A to impreza ma być duża? W klubie czy w domu?
Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego w ogóle prosisz go żeby wyszedł wcześniej. Odpowiadając na Twoje pytanie- tak, wg mnie jesteś egoistką.
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Przesadzasz. Nie jesteście małżeństwem, brat TŻ ma prawo zaprosić na 18 kogo tylko chce, a może zaprasza tylko najbliższych? (dziewczyna brata raczej się do nich nie zalicza)
Daj chłopakowi spokój, co się stanie, jak będzie się jeden wieczór bawił z dala od ciebie (na 18tce jego własnego brata!)? Zostań w ten wieczór w domu albo umów się z koleżankami, a spotkacie się kiedy indziej. BTW. frustrująca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
18. urodziny, to nie wesele. Może np. brat Twojego chłopaka za Tobą nie przepada? To jego urodziny, nie wiem, czemu ma być zobligowany do zapraszania dziewczyny swojego brata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
pewnie i macie racje, ehh smutna prawda . Tylko szkoda ze i tak siedzę co weekendy w domu bo on pracuje,ale to już nic nie ma do rzeczy.
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- A gdybym wyszła z koleżankami to byłoby nie na miejscu?
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Daj spokój, też weekendy spędzam głównie w domu, bo z TŻ nie ma za bardzo, jak się spotkać, ale to przecież nie ich wina, że mają inne zobowiązania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czemu? Skoro siedzisz w domu, to wychodź gdzie dusza zapragnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A nie mógłby zapytać brata czy może przyjść z osobą towarzyszącą?
To nie ładnie ze strony rodziny Twojego Tż,że Cię nie zaprosili,skoro jesteście razem już jakiś czas i tym bardziej macie po 18 lat. Może jednak wystarczy powiedzieć,że chcecie iść razem. No a jeśli to nie wypali to po prostu też wyjdź z domu,z koleżankami skoro nie chcesz siedzieć w domu.
![]() ![]() Edytowane przez Maalinkaaaa Czas edycji: 2012-10-23 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Nie zgadzam się z pozostałymi wypowiedziami.
Totalnie niekulturalnie zachował się brat TŻta, ale i on sam nie lepszy, skoro nie widzi w tym żadnego problemu. Mi również by się to nie podobało, także zupełnie Cię rozumiem. Ale dobrego rozwiązania chyba nie ma i pozostaje Ci iść na imprezę z koleżankami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Bo mój TŻ nie jest zachwycony jak mam wyjść na imprezę tylko z dziewczynami
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A 11 miesięcy to nie 11 lat, nie przesadzajmy, nie są ze sobą AŻ TAK długo, aby dziewczynę zaliczać do rodziny. ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- To mu powiedz po prostu, że on idzie na imprezę do brata, to ty nie chcesz siedzieć sama w domu i pójdziesz się pobawić z koleżankami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Maalinkaaaa;3721553 1]A nie mógłby zapytać brata czy może przyjść z osobą towarzyszącą?
To nie ładnie ze strony rodziny Twojego Tż,że Cię nie zaprosili,skoro jesteście razem już jakiś czas i tym bardziej macie po 18 lat. Może jednak wystarczy powiedzieć,że chcecie iść razem. Wiesz, nie chce tam siedzieć i czuć się jako nie proszony gość, bo dla mnie tak by to wyglądało gdyby go prosił czy mogę przyjść. Pierwszy raz zdarzyło się nam coś takiego .. Najbardziej zaskakuje mnie fakt ze dla niego to nic strasznego i nie rozumie mojej złości. (Edit. wgl to mamy juz ponad 19 ,nie wiem czemu źle napisałam, ale to bez różnicy)
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
TRAGEDIA, każesz mu zmyć się z osiemnastki brata by iść z tobą na dyskotekę. Nie dziwię się że ciebie nie zaprosił skoro go aż tak zamęczasz rodzinną imprezą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Szczerze, to sobie nie wyobrazam, zeby moj TZ mial sie przysapac o to, ze ide na impreze tylko z dziewczynami. A on bedzie sam na imprezie i tam beda obce dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
[/QUOTE]
To mu powiedz po prostu, że on idzie na imprezę do brata, to ty nie chcesz siedzieć sama w domu i pójdziesz się pobawić z koleżankami.[/QUOTE] Tak zamierzam zrobić.
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Eljo;37215673]
Cytat:
No to skoro nie chcesz iść,to baw się tego wieczoru z koleżankami i będziecie kwita ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
dziwna ta sytuacja..
moja siostra ma TŻ-a.. i tego TŻ-a siostra robi 18.. i nie dość że zaprosiła dziewczynę swojego brata (moją siostrę) to do tego zaprosiła siostrę dziewczyny swojego brata (czyli mnie) ![]() dla mnie to jest ogólnie mało kulturalne ze strony brata twojego TŻ-a ale co tam.. jak nie zostałaś zaproszona to ja bym na twoim miejscu wyszła gdzie indziej z koleżankami.. phi..
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
nie zamęczam, tyko chciałam jakieś rozwiązanie tej sytuacji,co prawda nie było najlepsze.
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy inaczej na to patrzy,ale szczerze mówiąc mi też by było przykro,gdyby na jakąś imprezę został zaproszony sam Tż i jeszcze nie widział w tym nic dziwnego.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
nie no po prostu się widujemy
![]() ![]() ![]() jezu jakie masło maślane ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Na ślub to pewnie dostałby zaproszenie dla siebie i osoby towarzyszącej, to wiesz, pewnie bym poszła, ale na chrzciny w jakiejś dalszej rodzinie czy coś, to sensu nie widzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-10-23 o 18:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ja 18 nie robiłam.. wgl nie robię urodzin.. ale jakbym robiła imprezę dla młodzieży z moim rodzeństwem.. to bym zaprosiła rodzeństwo z ich drugimi połówkami jeżeli bym o nich wiedziała a tym bardziej się z nimi spotkała kilka razy..
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
odróżnijmy imprezę rodzinną od imprezy dla znajomych w tym rodzeństwa młodzieżowego..
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.