|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Obrona magisterska - typowanie pytań ?
Wiem, temat mielony wiele razy.
W piątek mam obronę mgr, W komisji takie osoby recenzent - prawo handlowe Promotor - prawo handlowe Przewodniczący - nauki polityczne Jak to jest z pytaniami na obronie? Moge przyjąć ze bedą pytać tylko ze swoich dziedzin? Mam 33 pytania na obronę, opracowanie ponad 100 stron, nauczę sie wszystkiego ale coś mi mówi ze tych dziedzin wykuc sie szczególnie ![]() No i czy na obronie mówi sie dużo? Na licencjacie miałam 150 pytań, odpowiadalam na 3, wystarczyły podstawy, najważniejsze rzeczy bez rozwlekania sie. Pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Obrona magisterska - typowanie pytań ?
nie wiem, co tam masz w pytaniach, ale ja bym celowała w pytanie z prawa handlowego-spółki lub umowy, chyba, że coś prostszego- prokura, przedstawicielstwo, KRS..
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzialanosc gospodarcza Ograniczenia działalności gospodarczej Spółka osobowa Spółka z o.o. i akcyjna Administracja wspiera przedsiębiorcę Krs Prokure mam i inne pełnomocnictwa ale to jest w kontekście prawa cywilnego raczej. Zastanawiam sie czy moge sie np spodziewać pytania z prawa pracy skoro komisja niby z "innego swiata". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a nie możesz podpytać promotora o to, czego możesz się spodziwać?? np. mój podał mi 3 działy, których mam się nauczyć na obronę..
z drugiej strony jak masz podane pytania na obronę to komisja musiałaby być wredna, żeby zapytać o coś z kosmosu ![]()
![]() |
#5 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
U mnie była lista 1oo pytań, trzeba było nauczyć się wszystkich, bo nie mieliśmy pojęcia o co mogą zapytać.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Promotor nie mówi nic.
Na forum szkoły rożne głosy chodzą. Na obronie licencjackiej miałam pytanie do pracy... Które nie było na temat pracy. Ja miałam w pracy lokal użytkowy a dostałam pytanie z prawa mieszkaniowego. I sobie radz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
U mnie na obronie było losowanie 3 pytań z puli 30, trzeba było umieć wszystko. A potem w tym stresie wydukać jak najwięcej.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
U mnie jest różnie.
Jedna osoba dostała pytania przygotowane wcześniej na kartce. Inna losowala. Koleżance przewodnicząca komisji zadawala pytania z listy wszystkich pytań, "to może teraz takie pytanie.." ![]() Chyba mnie stres dopadł, od wczoraj mam mdłości, bolą mnie nogi, nie mam siły, boli głowa i żołądek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.