Hormony a stan włosów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 11:10   #1
Szmoka
Przyczajenie

Hormony a stan włosów

Cześć dziewczyny! (:
Zerkałam już na to forum ale jakoś nadal nie wiem co mogę zrobić, więc może wy będziecie w stanie mi pomóc. Otóż odkąd mam problemy z tarczycą i nadnerczami a moje hormony robią co chcą to z pięknej lwiej grzywy mocnych włosów dookoła zostałam z wypadającymi, przetłuszczającymi się i "oklapniętymi" włosami. Zmieniałam już szampony, próbowałam odżywek czy mgiełek, ale po prostu nie wiem jak polepszyć choć trochę kondycję moich włosów skoro "od drugiej strony" mój organizm sam z siebie doprowadza je do takiego stanu Może któraś z Was miała podobny problem i wyszła z niego zwycięsko i chciałaby dopomóc kolejnej niewieście w potrzebie?
Szmoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-12, 11:41   #2
paulinkka
Wtajemniczenie

Dot.: Hormony a stan włosów

A rprzyjmujesz jakies leki?
paulinkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-12, 21:59   #3
Szmoka
Przyczajenie

Tak, i to już jakiś czas, ale niestety z włosami nadal mam problem :c
Stary 2013-10-13, 08:49   #4
kremlovskaya
Przyczajenie

A możesz napisać coś więcej? Jakie leki, jakich kosmetyków używałaś, jakie badania robiłaś (te, które wskazały problem z nadnerczami)? Bo ja też mam problemy z włosami - przez niedoczynność tarczycy - i ciągle jeszcze walczę, bo lecą jak szalone.
kremlovskaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 20:22   #5
Szmoka
Przyczajenie

Na raze biorę pebi-dexamethazon na nadnercza, drugi miesiąc a zamiast być choć trochę lepiej to jest gorzej. Androstendion i Dehydroepiandrosteron miałam mocno zawyżone, a pozatym testosteron także nie mieścił się w normach. Stosowałam już kilka szamponów/odżywek, głównie dla włosów ze skłonnościami do przetłuszczania się i słabych. nie zmieniałam też ich jakoś radykalnie z dnia nadzień bo to by tylko zaszkodziło. Wiem, że nie powinnam się cudów spodziewać, ale żeby chociaż zahamować ich wypadanie, bo jeszcze trochę a przestanę mieć z nimi problem
Stary 2013-10-15, 12:55   #6
kremlovskaya
Przyczajenie

A na tą tarczycę coś bierzesz? Kurczę, no generalnie to ciężko coś poradzić, bo ile kobiet ma problemy z wypadającymi włosami i mimo różnych zabiegów nie udało się zatrzymać wypadania... Spróbuj poczytać tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=701713 bo tu też o problemach z nadnerczami było. A od kiedy masz te problemy? Bo leki trochę czasu niestety potrzebują, żeby zadziałać ja zbijałam wcale nieduże TSH przez 5 miesięcy...
Stary 2013-10-16, 10:48   #7
NecroKitty
Wtajemniczenie

Bierzesz jakieś leki na tarczycę? Ostawiam, że jeśli wypadają Ci włosy to masz nadczynność. To ona jest na bank odpowiedzialna za wypadanie. Musisz wyregulować hormony a to niestety może trwać nawet rok w zależności od zaawansowania problemu. Przykro mi to mówić ale żadne szampony i odżywki Ci nie pomogą.
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 11:06   #8
paulinkka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Bierzesz jakieś leki na tarczycę? Ostawiam, że jeśli wypadają Ci włosy to masz nadczynność. To ona jest na bank odpowiedzialna za wypadanie. Musisz wyregulować hormony a to niestety może trwać nawet rok w zależności od zaawansowania problemu. Przykro mi to mówić ale żadne szampony i odżywki Ci nie pomogą.
Chyba niedoczynność....
paulinkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 11:44   #9
NecroKitty
Wtajemniczenie

Przy nadczynności też włosy lecą, przykładem jest moja mama i z tego co mi mówiła dermatolog nawet częściej niż przy niedoczynności. Jak kilka lat temu miałam z tym problem to pierwsze co wysłała mnie na badania bo uznała, że geny się odezwały Stąd moja sugestia, ale specjalistką nie jestem, więc poczekamy jak sama zainteresowana się odezwie
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 13:03   #10
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szmoka Pokaż wiadomość
Tak, i to już jakiś czas, ale niestety z włosami nadal mam problem :c
Ja też, tarczycę mam wyregulowaną od lutego, leki biorę oczywiście nadal. Stan włosów w ogóle się nie poprawił. Moja endo rozkłada ręce

Ostatnio przepisała mi Loxon 5%, trochę boję się stosować, bo się naczytałam różnych opinii. Poza tym nie jestem pewna czy na wypadanie spowodowane hormonami taki lek pomoże..?
Asji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 15:52   #11
Szmoka
Przyczajenie

No dobra, dzięki dziewczyny za odezwanie się Łysina mi jeszcze nie prześwituje więc podrepczę do swojej endo i ją wypytam dokładnie czy jest jakakolwiek możliwość przyhamowania tego przy takim combo. Niestety dopiero na koniec listopada mam termin. Pozostaje mi mieć nadzizeje że mój organizm ulituje się nad tymi włosami do tego czasu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 21:07   #12
beatrix28
Zadomowienie

szmoka sama mam niedoczynność tarczycy i wypadanie włosów to mój chleb powszedni ale dzieki regularnym badaniom i lekom,obecnie przyjmuje eutorox150/175mg +witaminy na włosy + własciwa pielegnacja.
jest w miare.tzreba czesto badac hormony i dosotosowac leki,powinno byc dobrze.ostatnioz rezygnowałam z radicala,bo bazuje na alkoholu..co wysusza a ja nie chce miec suszu na głowie tylko włosy...jakoś tam jest ponoc mam godne pozazdroszczenia,tyle ze ja nie farbuje ,nie prostuje nie używam prawie wcale suszarki(rzadko)i powyrzucałam gumki z metalową wstawką...olejuje tez włosy i używam maski.drozdzy nie piję to tyle z poświęcen.polecam Ci olejek łopianowy z Green Pharmacy mi po tym włosy ruszyły i odbiły piorunem
asij mój brat ma z koeli AZS,ja trochę tez, ale wiem z włąsnego doświadczenia,ze im wiecej skomplikowanych i wyspecjalizowanych specyfików (on stosuje wszystko jak leci,probki od lekarki)wcale nie jest lepiej,wydaje mi sie ze wrecz przeciwnie organizm już odrzuca wszystko i reaguje alergią na wszystko..dexaderm,nizora l itd.
ja z kolei odrzuciłam te słynne loreale(wszystkie mnie uczulały i powodowały takie nieprzyjemne sciagniecie skóry na głowie), garniery,sayoss'y,teraz kupuje szampon z Ziai lub Barwy,ewentualnie Timotei...ogólnie wybieram takie mniej zchemizowane bez efektów specjalnych i obietnic bez pokrycia..czasami tez umyje szamponem synka lub szarym mydłem jeleniem..zdaj sie na naturę

Edytowane przez beatrix28
Czas edycji: 2013-10-19 o 21:17 Powód: Dopiska
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości