|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prośba
Witam,
Zwracam się z wielką prośbą o radę dotyczącą wyboru podkładu. Mam cerę z problemami trądzikowymi ![]() ![]() Pozdrawiam, Mili |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prośba
Ja używam Dream Matte Mousse i uważam go za bardzo dobry podkład. Uwielbiam jego konsystencję, która jest dla mnie jak w sam raz, tradycyjne podkład7y są za geste dla mnie. Co do podkładów jako takich to nie zaszkodzisz sobie jeśli odpowiedni dobierzesz. Możesz spróbować też jakichś antybakteryjnych. Np.: Manhattan podkład w kompakcie. Podobno dobrze kryje. Z Eris chyba też są takie.Baza również sobie nie zaszkodzisz, tylko musisz wziąć pod uwagę że jest lato i taka gruba warstwa kosmetyków nie wygląda efektownie, ale na zimę jak w sam raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jeśli masz cerę trądzikową, to moim zdaniem lepiej bez bazy... im mniej warstw na skórze tym lepiej, poza tym większość baz to preparaty mocno silikonowe, a nie każda cera to toleruje. Dream Mousse Matte jest faktycznie bardzo przyjemnym podkładem, ale raczej mocno nie kryje. Wydaje mi się że dla trądzikowej cery dobre i bezpieczne byłyby ateczne podkłady La Roche Unifiance - nie zatykają porów, no i są mocno kryjące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No witam!
Ten temat prześladuje mnie całe życie. Mam również cerę trądzikową mimo 30-tki za sobą. Podkładem nie zaszkodzisz sobie jeżeli będziesz go dokładnie zmywać. A oczyszczanie jest podstawą dbania o naszą cerę. Odradzam stosowanie podkładów bardzo mocno kryjacych ponieważ dają efekt "maski" na twarzy a to bardzo sztucznie wygląda. Tego typu podkłady nadają się do sesju zdjęciowych a nie na codzień. Do zakrywania "pryszczatych" punktów używaj korektora. Każdy korektor ma lekkie właściwości podsuszające ale polecam specjalne do naszej cery. Pytasz czy możesz sobie zaszkodzić- kiedy ja nie maluję się na co dzień to zaraz wyskakują mi jakieś niespodzianki. Obecnie produkowane make-up"y i pudry mają zupełnie inny skład niż te naszych babć. Poprzednie były robione np. z mączki ryżowej, więc kiedy dostały trocę wilgoci to się"rozpychały" w porach i efekt był straszny- nawet ooważne choroby skóry. Teraz nie ma się czego bać. Baza na specjalne okazje, kiedy chcesz wyglądać na prawdę ekstra.Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
polecam max factora color adapt : matuje, kryje niedoskonalosci, nie robi efektu maski i nie zatyka porow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Był dosyć spory wątek o DMM.Ja go kupiłam, a teraz zastanawiam się czy go sprzedać jakieś wizażance czy zostawic jako bazę pod cienie...80% słoiczka starczyłoby mi na długo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
🦄
|
Ja nie jestem fanką DMM, czasem trudno nadziwić mi się postom dziewczyn, którym się podoba- na mojej buzi każdy odcień wyglądał nienaturalnie i było go "widać". Do tego czułam się jakbym jednocześnie nałożyła bazę, podkład i puder sypki. Ale widać każda cera reaguje inaczej- najlepiej żebyś sama oceniła, zaopatrzyła się w kilka próbek i zdecydowała. Ja nie mogę wypowiedzieć się w kwestii trądzik- podkład, bo nie mam pryszczy tylko b. zanieczyszczoną, skłonną do zapychania się cerę. Aktualnie używam Isa Dory i efekt jest ok. Ale jeśli nie szkoda Ci pieniążków i znajdziesz odpowiedni odcień to polecam, tak jak Smoczyca, Unifiance. Daje według mnie piękny efekt i blask, dość mocno kryje, ale nie obciąża zanadto cery.
Powodzenia w poszukiwaniach ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim za rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.