|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
niszczycielska pralka
Dzień Dobry Kobiety !
Chciałbym Was zapytać czy znacie może pzyczynę / metodę zapobiegania takowym występkom pralki ? To nie są przetarcia tylko "mech" - im bardziej biało, tym go więcej, ale ogólnie cała bluza jest nim pokryta. (stało się to po praniu numer 2 lub 3 ;/) https://www.dropbox.com/s/bzksiro8hm...2022.56.57.jpg https://www.dropbox.com/s/uqbaq04jze...2022.56.23.jpg https://www.dropbox.com/s/obxomk8gdq...2022.57.17.jpg https://www.dropbox.com/s/sqwyqjlbay...2022.57.43.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: niszczycielska pralka
Pierzesz w proszku?
Mnie ostatnio pralka zaczęła robić straszne zacieki na czarnych koszulach, więc zmieniłam proszek na płyn do prania i pomogło - przynajmniej na razie. Umyj dokładnie pralkę, uszczelkę w bębnie, tę szufladkę, do której się wsypuje detergent i zamień proszek na płyn - i zobaczysz, czy problem istnieje nadal. Jako, że u mnie minął - olałam temat, ale gdyby istniał dalej, zastanawiałabym się nad kamieniem i wezwałabym serwisanta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Może też tak być że płyn do płukania został za słabo wypłukany albo nalałaś go za dużo. Spróbuj może wypłukać dobrze w samej wodzie. Jeśli to nie pomoże to może to może po prostu zszedł kolor, może w zbyt dużej temperaturze prałaś albo w proszku do białego.
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() 2. z bawełną tak się po prostu dzieje 3. trudno ci coś poradzić, jak nie wiemy bo nie napisałeś jaką masz pralkę (moze stara i zepsutą) i w jakim proszku prałeś i w jakim programie/ temperaturze ![]() ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-01-15 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Właśnie, tak się czasami dzieje przy programach na niskich temperaturach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
podepnę się pod wątek:
wiecie może co jest przyczyną powstawania takich jakby tłustych plam na jasnych tkaninach? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
zrob twz. pranie bez prania. Moja mama tak robi aby "posprztac" w pralce. Temp. 90 st. C. Butelke octu tam gdzie dajesz proszek i go. twoja pralka moze robic zacieki bo np. upralas jakies bardzo brudne ubrania. np w smarach samochowowych i dlatego.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
no właśnie na pewno nie.
wkładam w miarę czyste (tzn bez plam), wyciągam umorusane ![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
pierz na lewej stronie i zmień proszek na płyn lub co lepsze - żel
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
wiesz co, prałam na lewo, ale jak masz taką cienką tkaninę, np. zwykłą bokserkę, to jest jeden pies. i tak widać.
![]() ostatnio się wściekłam jak mi poplamiło poszewkę na poduszkę i wrzuciłam na 90 st. zeszło. ![]() ale dzięki za rady, zmienię na pewno ![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jest specjalny płyn do czyszczenia pralek. Powinnaś go dostać w sklepach ze sprzętem AGD. Może wystarczy małe czyszczenie i będzie po wszystkim.
Ktoś z moich znajomych kiedyś się żalił, że tak strasznie brudzi się mu pralka gdy używa płynów do prania. Niestety osobiście tego nie zauważyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Pralka Whirlpool AWO 4120
dane: - żel do prania E kolor - płyn do płukania Lenor - jestem prawie pewien, że tym razem dałem 30 st. zamiast 40 (syntetyczne). - wirowanie 800 o/s - prana na lewej stronie to nie kolory zeszły, bo ten meszek da się wyskubać i kolory pod spodem śa jak nowe (ale przeliczają roboczo godziny, taniej wyjdziek upić nową bluzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.