|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Christina
Na wstępnie chciałam przeprosić jeśli umieściłam w złym miejscu wątek i prosić o przesunięcie... a teraz do rzeczy...
która z Was, drogie Wizażanki, posiada kolczyka "Christinę"? Czy przekłucie dla Was było bolesne? Jak ją pielęgnowałyście? Czy szybko się goi? Co sądzicie o tym miejscu przekłucia? Szalenie mi się podoba ten kolczyk jednak wiadomo, miejsce jest dość wilgotne i ciepłe... zastanawiam się więc jak wygląda gojenie tej ślicznoty oraz czy haczy o bieliznę. ORAZ czy szczególnie dbacie o niego podczas miesiączki. Mam nadzieję, że za jedno wrzucone zdjęcie nie dostanę batów (chcę żebyście wiedziały o jaki kolczyk chodzi). Wybrałam stosunkowo najmniej obnażające.
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Christina
Wiem, że nic nie wniosę do tematu swoją wypowiedzią, ale muszę przyznać, że pierwszy raz w życiu widzę taki piercing
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;37291747]Wiem, że nic nie wniosę do tematu swoją wypowiedzią, ale muszę przyznać, że pierwszy raz w życiu widzę taki piercing
[/QUOTE]i jak wrażenia ?
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Nie jestem fanką piercingu, więc jestem w lekkim szoku
no i od razu wyobraźnia zaczęła pracować: bo co będzie, gdy ręcznik w czasie wycierania się zaczepi, albo co w razie ewentualnego porodu, przy okresie (ta wilgoć), itp.Ale też ciekawa jestem czy to potęguje lub osłabia w jakiś sposób doznania seksualne. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;37291795]Nie jestem fanką piercingu, więc jestem w lekkim szoku
no i od razu wyobraźnia zaczęła pracować: bo co będzie, gdy ręcznik w czasie wycierania się zaczepi, albo co w razie ewentualnego porodu, przy okresie (ta wilgoć), itp.Ale też ciekawa jestem czy to potęguje lub osłabia w jakiś sposób doznania seksualne.[/QUOTE] Mnie od kilku dni nosi żeby sobie coś przebić i nie mogę się zdecydować co bo prawie wszystko mi się podoba ![]() Jeszcze jestem po przekłuciu jednym i ciągnie mnie do następnego. Christina jest bajeczna jednak zastanawiam się właśnie nad sprawami higieny. Nie mam jakoś problemu z "przyswojeniem" przez ciało kolczyków w innych miejscach i jestem ciekawa jak zachowałby się ten. Podczas okresu, wiadomo- w użycie lecą tampony ... jednak w nocy przecież się nie zakorkuję ... Kwestia seksu- pojęcia nie mam jak to może wpłynąć, raczej patrzę na walory wizualne, które mnie zadowolą JEDNAK jeśli ktoś ma jakieś doznania będę wdzięczna za napisanie wszystkiego
|
|
#6 | |||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Przekłucie było bolesne i odczuwałam dyskomfort jeszcze przez jakiś czas, ale oczywiście każdy ból jest do wytrzymania. Jeśli chodzi o dbanie o przekłucie - najlepiej oczyszczać rankę solą fizjologiczną i dać jej się goić samodzielnie, ewentualnie dodać do tego pielęgnacje Octeniseptem jeśli wiemy, że rany na naszym ciele goją się powoli. Ja raczej jestem za samodzielnym gojeniem. Do tego oczywiście luźna, oddychająca bielizna (bawełniana), żadnych koronek przez okres gojenia. U mnie gojenie trwało ok. 3 miesięcy. Podczas miesiączki nie było potrzeby dbać jakoś szczególnie, ponieważ nie wiem jak u innych, ale u mnie wejście do pochwy znajduje się jednak w innym miejscu niż kolczyk Ale warto byłoby stosować wtedy tampony, żeby nie drażnić podpaską kolczyka. Ja wyjęłam ze względu na codzienną jazdę konną, która skutecznie utrudniała mi gojenie ranki, ale w codziennym "użytku" kolczyk nie wadzi i prezentuje się świetnie, toteż polecam ![]() Cytat:
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2012-10-28 o 07:48 |
|||
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ja z kolei myślę o Vertical hood... Wydaje mi się, że Christina dłużej się goi, bo w końcu przekłuwasz już grubszą skórę na łonie. Wtedy też ew depilacja może podrażniać to miejsce.
CZy któraś z Was ma może VerticalHood? Jakie wrażenia, wspomnienia, doznania? ![]()
|
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
kolczyk na Krystynie :P dziwne dziwne
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Do "Kryśki" polecam dobranie kolczyka typu l-bar-najlepiej na wymiar pod daną anatomię-górna kulka wtedy opiera się na skórze i nie wpija
przekłucie nie należy do przyjemnych-w końcu wykonywane jest w miejscu mocno wrażliwym-jeśli nie ma się uczulenia na lidokainę można się znieczulić goi się jak każde przekłucie powierzchniowe od 10-12 tygodni w górę ja do pielęgnacji polecam tylko sól fizjologiczną i octenisept warto do każdego przekłuci intymnego wybrać osobę doświadczoną w tym temacie
|
|
#11 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Ale podejrzewam, że łatwo naruszyć kolczyk podczas ocierania się i tym podobnych zabaw, dlatego na czas gojenia przy wszystkich przekłuciach intymnych wskazany jest 100% celibat Po zagojeniu też przydałoby się zachować ostrożność - to jeden z powodów, dla których zdecydowałam się nie robić przekłucia ponownie Mimo wszystko zawsze ma się świadomość, że on jest i trzeba uważać.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2012-10-28 o 11:59 |
||
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Do 12 tygodni bez seksu ...
nie da się. To teraz konkretniej... jeśli w sutku kolczyk już drugiego dnia dobrze sie przyjął to czy jest szansa, że Krysia zagoi się ... powiedzmy od jutra do połowy grudnia na tyle, że będę mogła normalnie kochać się ze swoim chłopakiem?a jak jest w przypadku depilacji ? Czy jeśli zdecyduję się na wosk na czas zabiegu będę musiała wyciągnąć kolczyk ? Jak to się w ogóle ma do depilacji ? ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Z tego, co się orientuję, zalecana jest w ogóle depilacja laserowa tego miejsca, jeśli chcesz mieć Kryśkę. Prawda dziewczyny? Bo tak mi piercerka raz powiedziała( ja mam język przekłuty i sobie chwalę, a Kryśka to moze kiedyś;])
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to trochę wątpliwe gdyż na wielu zdjęciach widać, że kobietą odrastają włoski. Pytanie tylko właśnie jak się tam depilować? Wiadomo- woskiem lepiej ale co wtedy kolczykiem? Może woskiem dookoła a w miejscu przy "krysi" trymerem ?
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Matko... wszystko mnie boli po tych zdjeciach... To musi bolec masakrycznie.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale o masakrycznym bólu w ogóle nie mam mowy-przekłucie trwa sekundkę-dwie ja zalecam wstrzymanie się minimum na 4-5 tygodni-ze świeżym przekłuciem łatwo o uraz i infekcje (np.przy seksie oralnym)
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę też, że dopiero wtedy ewentualnie dookoła użyłabym depilatora ![]() Jakoś też powstrzymałabym się z depilacją do tego czasu żeby nic nie podrażnić. cały czas obawiam się tylko, że przez to nasze intensywne ocieranie kolczyk może się urwać abo zwyczajnie mnie boleć ![]() edit: przebiłam sutka, dziś mamy bodajże 4 dzień od przekłucia i zaczęło mnie troszkę swędzieć, czy to normalne ?
Edytowane przez effulla Czas edycji: 2012-10-28 o 13:32 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Skorzystam z obecności specjalistki miss venflon.
Czy wykonywałaś kiedyś Nefertiti? Myślę o czymś takim:http://en.wikipedia.org/wiki/Nefertiti_piercing Zdaję sobie sprawę z tego, że gojenie może być długie ze względu na to że przekłucie przechodzi przez dużą część wzgórka łonowego i wychodzi napletkiem łechtaczki. Czy może lepiej zrobić sobie kombinację: VCH+Christina? Co radzisz? |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa! Aż mnie zabolało jak to zobaczyłam :P
Pierwszy raz widzę aby "tam" zrobić kolczyk. Wchodząc myślałam że będzie pytanie odnoście perfum Christiny Aguilery Co do pytania autorki, to wydaje mi się że przy pozycji misjonarskiej on będzie przeszkadzać, ale mogę się mylić, to tylko moje wyobrażenia. Lubię piercing ale nie w tak hardcorowych miejscach
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie wizualny efekt będzie podobny przy christinie i vch - a i czas gojenia o niebo krótszy tak głębokie i długie przekłucia jak nefretiti mogą się goić miesiącami więc jeśli nie zależy ci mocno akurat na tym przekłuciu to bardziej poleciłabym mniej problematyczne połączenie
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Fajne
ja znowu napalam sie na suteki, moze na gwiazdke sobie zrobie
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Droga miss venflon, czy mogłabyś mi powiedzieć jakiej długości i grubości kupić kolczyka do świeżego tragusa ?
a dla zorientowanych gdzie na terenie Wrocławia mogę kupić kolczyki do piercingu?
|
|
#25 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;37291747]Wiem, że nic nie wniosę do tematu swoją wypowiedzią, ale muszę przyznać, że pierwszy raz w życiu widzę taki piercing
[/QUOTE]ja też ale jestem zacofana ![]() pierwsze co mi przyszło na myśl- jak się 'w tym' depilować? ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
a czemu nie? ja od zawsze stosuję tampony na noc i nadal żyję ![]()
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, chyba nie chcę się korkować na noc
szybciej ze mnie schodzi wtedy albo mi się wydaje ![]() edit- uważam też, że 8 /9 h z korkiem to za długo
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
twój piercer będzie wiedział-dobierze typ,grubość i długość do twojej budowy anatomicznej
|
|
#28 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja do takich nie należę
twardy sen ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
Ale dziękuję za odpowiedź
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Można ściągnąć partnerkę do łóżka magnesem
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

?

no i od razu wyobraźnia zaczęła pracować: bo co będzie, gdy ręcznik w czasie wycierania się zaczepi, albo co w razie ewentualnego porodu, przy okresie (ta wilgoć), itp.
Przekłucie było bolesne i odczuwałam dyskomfort jeszcze przez jakiś czas, ale oczywiście każdy ból jest do wytrzymania. Jeśli chodzi o dbanie o przekłucie - najlepiej oczyszczać rankę solą fizjologiczną i dać jej się goić samodzielnie, ewentualnie dodać do tego pielęgnacje Octeniseptem jeśli wiemy, że rany na naszym ciele goją się powoli. Ja raczej jestem za samodzielnym gojeniem. Do tego oczywiście luźna, oddychająca bielizna (bawełniana), żadnych koronek przez okres gojenia. U mnie gojenie trwało ok. 3 miesięcy. Podczas miesiączki nie było potrzeby dbać jakoś szczególnie, ponieważ nie wiem jak u innych, ale u mnie wejście do pochwy znajduje się jednak w innym miejscu niż kolczyk

Ale podejrzewam, że łatwo naruszyć kolczyk podczas ocierania się i tym podobnych zabaw, dlatego na czas gojenia przy wszystkich przekłuciach intymnych wskazany jest 100% celibat