![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Przepowiednie Nostradamusa
Czytał ktoś z was jego przepowiednie? wierzycie w to?
Ja sama nigdy nie wierzyłam w przepowiednie jednak mam książke z przepowiedniami Nostradamusa wydaną w 1993r. i jest tam dokładnie opisany atak terrorystyczny z 2001r. Jest napisane, że między 1995 a 2004r kraje bliskiego wschodu zaatakują z powietrza Nowy Jork. , że niebiosa bedą się piec. Po tej przepowiedni straciłam swoją pewność i poszukałam w książce coma nastąpić dalej i jeśli to się spełni to chyba jednak zaczne wierzyć w prawdziwość słów Nostradamusa. Niby przepowiadał on II Wojne Światową i dużo innych wydarzeń jednak wiadomo, że pisał on bardzo trudnym do zrozumienia językiem i zawsze uwarzała, że te przepowiednie są naciągane. Ale skoro się sprawdzają to dlaczego ludzie nie wydają się tym przejmować? A następną przepowiednia dotyczy roku 2008 i mówi, że podczas igrzysk olimpijskich starożytna okultystyczna sekta zademonstruje światu ukrywaną dotąd siłę. Wyznawcy tej pogańskiej religii będą oddawać się nekromancji i praktykować krwawe obrzędy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przepowiednie Nostradamusa
Ja uważam,że rzeczywiście coś w tym jest.
Tak jak napisałaś,wiele z jego przepowiedni miało miejsce-ale też nie "żyję" tym.Nie czekam na 2008 czy 2012.Staram się znaleźć jakieś racjonalne wytłumaczenie.Czasem,kied y dłużej się zastanawiam wertuję Google i się uspakajam ![]() Tak jak z 2012,gdzie wg Majów ma nastąpić koniec świata lub katastrofa-tu muszę powiedzieć,że przejęłam się tym,ale znajomy bardzo ładnie mnie uspokoił i wytłumaczył w czym rzecz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
[quote=paulinka1128;655876 8
Ale skoro się sprawdzają to dlaczego ludzie nie wydają się tym przejmować? [/quote] bo zawsze dopuszczamy do siebie swiadomosc, ze to, co MOZE sie wydarzyc, w przyszlosci nas po prostu ominie. tak sie zastanawiam...co to za 'sekta' moze byc ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Co będzie to będzie. Jeżeli przepowiednia mówi prawdę, cóż... gdyby udało nam się niej zapobiec jednocześnie zaprzeczylibyśmy jej prawdziwości. Po czym przestałaby być wiarygodna... błędne koło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A ja słyszałam, że masa czterowierszy została sfałszowana a reszte można podciągnąć pod cokolwiek (bo są tak napisane, że zawsze cośtam się do tego dopasuje).
A katastrofy i szokujące wydarzenia były i będą niezależnie od przepowiedni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Przepowiednie Nostradamusa mają to do siebie, że wszystkie które się miały spełnić, przypisano konkretnym wydarzeniom już po ich nastąpieniu, a nie przed. Sposób w jaki opisywał on różnego rodzaju zdarzenia sprawia, że dość łatwo jest o nadinterpretację. Z drugiej strony niektóre proroctwa rzeczywiście zdają się być dość dokładne. Na mnie duże wrażenie zrobiły te o śmierci króla Henryka II i o Hitlerze (choć Nostradamus wymienił go jako "Histera", dość dokładnie jednak opisał miejsce jego przyjścia na świat i doprowadzenie do drugiej wojny światowej). Poraziło mnie także przepowiedzenie przez Nostradamusa dnia, w którym odkryty zostanie jego grób - co zresztą również się sprawdziło.
Na ile pozostałe przepowiednie są wiarygodne? Cóż, gdyby odkryć "klucz" do interpretowania jego słów (o ile ów klucz faktycznie istnieje), można by dokładnie sprawdzić które przepowiednie się spełniły, a które są jeszcze przed nami. Z drugiej strony sam Nostradamus pisząc o XXI wieku zdawał się twierdzić, że ludzkość stanie na rozdrożu i tylko od nas samych zależeć będzie, czy podążymy ku zagładzie, czy też ku życiu w pokoju.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawe są te przepowiednie Nostradamusa jako forma lektury, ale jakoś nie chce mi się w nie wierzyć. Nie wiem, czy dożyję jutra, więc nie martwię się o to, nawet jeśli to prawda
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Igrzyska coraz bliżej.
Znalazłam artykuł na powyższy temat. Niektórzy badacze dzieł Nostradamusa doszli w odniesieniu do kilku jego czterowierszy do zaskakujących wniosków. W ich przekonaniu w dwóch czterowierszach Nostradamus przepowiedział, iż w czasie igrzysk olimpijskich w roku 2008, starożytna okultystyczna sekta, uważana przez wszystkich za wymarłą, zademonstruje światu swoja ukrytą dotąd siłę. Wyznawcy tej pogańskiej religii będą oddawać się nekromancji i praktykować krwawe obrzędy. Na ich czele stanie w 2008 człowiek, który miał ponosić odpowiedzialność za nadejście "Króla Grozy" latem 1999 roku. Pierwszy z tych wierszy brzmi następująco: Rok wielkiego siódmego numeru obrócony Pojawi się w czasie igrzysk hekatomby, Niedaleko od Wielkiego Tysiąclecia, Kiedy zmarli opuszczą swoje groby. Wyrażenie "niedaleko od Wielkiego Tysiąclecia", zgodnie z przytoczona wyżej interpretacja, należy rozumieć jako "niedaleko, niewiele lat od 2000 roku". Może to oznaczać jednak, iż fakt nastąpi po 2000 roku. Właściwym czasem, na który wydaje się wskazywać Nostradamus w pierwszej linijce, jest rok następujący po kończącym się liczba siedem, czyli prawdopodobnie po roku 2007. Ponieważ wyrażenie "wielki siódmy numer" pasuje raczej do roku 2007, opisywane w tym czterowierszu wydarzenie - powstanie zmarłych z grobu - nastąpi wkrótce potem, prawdopodobnie w roku 2008. Przypuszczenie, ze w omawianym czterowierszu chodzi rzeczywiście o rok 2008, wydają się potwierdzać zawarte w drugiej linijce słowa o "igrzyskach hekatomby". Hekatomba - słowo zapożyczone z klasycznej greki, znaczące "sto wołów" - to wielka publiczna krwawa ofiara. W starożytnej Grecji takie krwawe ofiary składano na otwarcie zawodów atletycznych, rozgrywanych regularnie w Koryncie i w innych miastach. Zawody te, z których najsławniejsze były igrzyska w Olimpii, nie miały wiele wspólnego z zawodami sportowymi, jakich świadkami jesteśmy w dzisiejszych czasach. Były to wielkie pogańskie igrzyska, w których uczestniczyli atleci ze wszystkich greckojęzycznych obszarów śródziemnomorskich. Pierwotnie igrzyska olimpijskie związane były z kultem bogini świata podziemnego Demeter oraz bogini Księżyca Selene i prawdopodobnie rozwinęły się z prymitywnych kultów płodności. Pod koniec IV wieku n.e. cesarz Teodozjusz, który podobnie jak inni rzymscy władcy z drugiej połowy tego stulecia - z wyjątkiem Juliana Apostaty - był chrześcijaninem, zakazał rozgrywania wszystkich igrzysk, łącznie z organizowanymi w Olimpii. O wydaniu tego zakazu zadecydował ich pogański charakter, oraz fakt, iż uczestniczący w nich atleci występowali nago, co raziło chrześcijańską moralność. W ten sposób nastąpiło zamkniecie tego, co można nazwać "igrzyskami hekatomby", chociaż - jak się wydaje - składania ofiar zaprzestano już znacznie wcześniej. Czy w dzisiejszych czasach mamy do czynienia z czymś, do czego Nostradamus mógł odnieść wyrażenie "igrzyska hekatomby" ? Rzecz jasna, obecnie nie składa się zwierząt w ofierze bogom. Warto jednak przypomnieć, iż twórcy nowożytnych igrzysk olimpijskich, które po raz pierwszy zostały rozegrane w 1896 roku, świadomie nawiązywali do tych największych igrzysk hekatomby, jakie odbywały się w Olimpii ku czci Demeter i Selene. Pierwsze igrzyska olimpijskie po 2007 - "roku wielkiego siódmego numeru" wymienionego w pierwszej linijce czterowiersza 74 z Centurii X- powinny się odbyć po roku 2008. W tym też czasie zmarli mają wstać z grobów. Brrrrr...... Czyżby czekała nas zatem historyjka niczym ze słynnego filmu "Noc żywych trupów" ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
No właśnie
A tu:http://wiadomosci.onet.pl/1803229,12,item.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
o kurde... może coś w tym jest... a myślalam na początku, że moze scjentolodzy napadną heh oni tacy dziwni, kościoły mają z wyglądu jak u nas centra handlowe
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
mam książkę o przepowiedniach i nostradamus tam też jest
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
tak sobie pomyślałam...
a może ten filmik od potencjalnych terrorystów został wpuszczony do sieci w celach zwiększenia oglądalności igrzysk? nie tak łatwo dokonać zamachu. jeśli już by się zdarzył ( tfu tfu, odpukać) to mam swoje cichego kandydata i bynajmniej nie jest to żadna muzułmańska organizacja terrorystyczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
A kto, kwakwaki?
![]() Szczerze mówiąc zaniepokoiło mnie to i to dosyc bardzo. Brrr... Aż się boję dzisiejszego otwarcia igrzysk... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Prędzej USA ;p
Zresztą atak Rosjan na Gruzję też nie jest przypadkowy, dziwne rzeczy sie dzieja
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Eee, kwakwaki spektakularniej wyglądaliby w turbanach
![]() Aż się trochę boję oglądac rozpoczęcie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Napiszę jedynie, że tak - czytałam jego przepowiednie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
to do mnie ?
ja osobiście myślałam nad USA. skoro są zdolni zabijać swoich ludzi i niszczyć wieżowce to co im zależy na Chińczykach, których są miliony. a potem jako pierwsi zaoferują pomoc i Chiny będą ich głównym przyjacielem handlowym. ktoś może mi zarzucić, że opieram się na filmikach z youtuba dotyczących ataku na WTC, ale naprawdę jest zbyt dużo nieścisłości w wersji oficjalnej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
hmmm interesujace:d musze nabyc te przepowiednie....i poczytac
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
nie ukrywam, ze az mnie ciarki przeszły, brrrry nie wierze w proroctwa, ale coś w tym jest, i wcale mi się to nie podoba. Mam nadzieję, ze to propoctwo się nie spełni
![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
No nie powiem, mnie też ciary przeszły... aż się boję dzisiejszej transmisji... strach się bać jeśli ten zamach okaże się prawdą....
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Tak czy siak,przekonamy się dziś o "potędze"Nostradamusa .
Jeżeli rzeczywiście,coś się wydarzy,to oprócz tego,że przede wszystkim będzie to tragedią -ale okaże się,że Nostradamus się nie myli,że jego przepowiednie się sprawdzają. Jeżeli natomiast nic się nie wydarzy(i bardzo chciałabym,zeby tak się stało-przede wszystkim,żeby nikomu nic się nie stało) bedziemy mogli by być spokojni wobec jego innych przepowiedni. I ja wogóle obstawiam,że niestety (dla niego niestety) się mylił ![]() Będzie dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cóż nie koniecznie dziś, przeciez igrzyska trwaja dużej niż jeden dzień ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
tak było by najlogiczniej, ale z drugiej strony dziś chyba igrzyska są najlepiej chronione wiec nie jestem pewna czy ktoś nie zaplanował jakieś "miłej" niespodzianki na później
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Na zamknięciu igrzysk też jest dużo osób
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
wszystko ok, uf
![]() też myślę, ze jeśli coś miałoby się stać to stałoby się dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
a ja i tak sie boje jak to czytam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Mam książkę z przepowiedniami Nostradamusa i mówiąc szczerze, to nie robią na mnie wrażenia... Gdy je czytam, to odnoszę wrażenie, ze wszyscy je nadinterpretują. Co do tego artykułu - dziwicie się, ze jacyś tam terroryści grożą wszystkim? Ja nie, bo gdybym wiedziała, ze jakiś facet kilkaset lat temu coś sobie napisał, to chętnie dostarczyłabym światu rozrywki, aby mogli zacząć się trząść.
Poza tym - bardzo lubię takie wierszyki a'la Nostradamus, gdzie jedno słowo znaczy tyle, że nie wiadomo, za co się chwycić. Zresztą, nawet jeśli to prawda [a wątpię w to tak szczerze, że bardziej nie mogę], to tak czy siak kiedyś umrę; nie mam nawet wpływu na to, co dzieje się na świecie. Tak, jak nie zmienię ustroju w Chinach. Chociażbym posłała miliard listów Amnesty International. PS - żeby niektórych uspokoić ( ![]() Nie wiem jak wy, ale ja mam się dobrze. Poza tym gro z przepowiedni się nie sprawdziło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Wedlug mnie przepowiednia na Pekin 2008 jest jak najbardziej trafna i nie ma tu jakichs powiazan, zdecydowanie w tych wersach mozna dostrzec ze to wlasnie chodzi o stolice Chin.
Jeszcze raz przytocze te wersy: Rok wielkiego siódmego numeru obrócony Pojawi się w czasie igrzysk hekatomby, Niedaleko od Wielkiego Tysiąclecia, Kiedy zmarli opuszczą swoje groby. Moim zdaniem konflikt pomiedzy Rosja i Gruzja jest poczatkiem tego co ma zapoczatkowac wojne i upadek religii. Jak wiemy dyplomaci krajow NATO i UE beda sie starac o to aby ten konflikt rozwiazac poprzez polityke a nie z uzyciem sil zbrojnych. Watpie aby Rosja latwo odpuscila a zdecydowane przemowienie naszego prezydenta wcale nie stawia nas w najlepszej sytuacji. Stosunki z Rosja nie naleza do dobrych, chodzi tu m.in o tarcze antyrakietowa i brak sympatii do tego narodu za to co wyrzadzil Polsce. Jezeli ma ktos zna jakies filmy dotyczace przepowiedni Nostradamusa poparte jakimis konkretnymi przykladami tzn. filmy dokumentalne bardzo prosilbym bo ostatnio bardzo mnie to interesuje i chcialbym glebiej poznac prawde. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.