|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Interesuje się grafiką jednak studiują kierunek ekonomiczny
Witam,
Chciałabym Was się poradzić co robić. Otóż studiuję jeden z kierunków ekonomicznych, a tak naprawdę zawsze interesowała mnie grafika (nie ma studiów z grafiki komputerowej, ewentualnie specjalność na informatyce). Bardzo lubię obrabiać filmy (nauczyłam się obsługiwać program Sony Vegas Pro) no i zdjęcia, niestety tylko w prostych programach graficznych a chciałabym w sumie nauczyć się obsługiwać takie "wypasione" programy jak Adobe Photoshop czy Corel Draw, robić plakaty, ulotki, gazetki promocyjne itp. Akurat u mnie w mieście Szkoła Policealna TEB prowadzi nabór na kierunek grafika komputerowa, trwa on 2 semestry. Nie będę miała technika, tylko zwykły dyplom szkoły policealnej. Myślicie że warto spróbować swoich sił w profesjonalnej grafice? Boje się że tam przyjdę i jako jedyna nie będę potrafiła nic zrobić w tych programach. Grafika nie jest w ogóle powiązana z moim kierunkiem studiów, nie chciałabym też na darmo tracić pieniędzy, 2 semestry kosztują 1300 zł. Ale kurcze taka prawda że po studiach ciężko mi będzie znaleźć jakąś robotę ![]() PS: a może Wy byłyście w szkole policealnej TEB? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Interesuje się grafiką jednak studiują kierunek ekonomiczny
Ja teraz jestem w Studium Grafiki Komputerowej w Krakowie i naprawdę bardzo sobie chwalę. Z tymże u mnie semestr kosztuje 2000zł (są dwa). I też większość ludzi z mojej grupy nie miała do czynienia szerzej z grafiką, więc nie ma się czego obawiać. Jeśli szkoła jest dobra, to powinna mieć gdzieś zamieszczone portfolio swoich studentów, zobacz, czy to faktycznie jest to, czego chciałabyś się nauczyć. Ja w tym momencie absolutnie pokochałam grafikę wektorową i uwielbiam w niej grzebać (wcześniej miałam opanowany prawie do perfekcji Photoshop).
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
oczywiście że są studia z grafiki komputerowej, np. na różnych Akademiach Sztuk Pięknych, na pewno były też w Krakowie, Gdańsku i we Wrocławiu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.