![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy słusznie? Oceńcie..
.
Edytowane przez xxPineskaxx Czas edycji: 2014-04-24 o 23:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy słusznie? Oceńcie..
Urodziny to TWÓJ DZIEŃ i wszyscy bliscy, a tym bardziej TŻ powinni się postarać, abyś czuła się wyjątkowo. Twój chłopak zawalił sprawę.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nic dziwnego, że się na niego wściekasz, sama bym chyba rozpętała trzecią wojnę światową gdyby mój facet nie chciał przyjść na moje przyjęcie urodzinowe, może nie oficjalne ale jednak..
Zachował się chamsko, że po prostu olał Twoją propozycję i nie przyszedł, domyślam się jak się czułaś gdy musiałaś wszystkim tłumaczyć czemu go nie ma. Przecież powiedziałaś mu prosto czego oczekujesz, więc dlaczego ma do Ciebie pretensje. zachowuje się jak dzieciak, który ma swoją dziewczynę ekstra daleko. ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez xxPineskaxx Czas edycji: 2014-04-24 o 23:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
porozmawiaj z nim od serca, co Cię boli i że zabolało Cię jego zachowanie.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
TAK, facetowi trudno jest się domyślić. Chcesz kazać ludziom się domyślać, czego chcesz - zabaw się we wróżkę. ![]() Sama sobie komplikujesz sprawę, sama postawiłaś faceta w głupiej sytuacji i jeszcze masz pretensje o to, że się nie domyślił, że ma przyjsć do Ciebie i siedzieć z Twoją rodziną. Zapytałaś go w ogóle o zdanie? Może on nie ma ochoty siedzieć z Twoimi ciotkami i rodzicami? Zapytałaś go o to? Pewnie nie.... bo pewnie on powinien się domyślić , że skoro z Tobą jest, to oznacza to warowanie przy Twoich nogach, nawet jak spędzasz czas z rodziną.... I nie, to, że masz urodziny Cię nijak nie usprawiedliwia. Zastanów się nad oceną rzeczywistości w szerszej perspektywie niż czubek własnego nosa i własne cele i oczekiwania. Z tego co napisałaś, Twoje uczucia ą zraznione... a zrobił to facet, bo się nie domyślił. Wiesz jaka na to jest rada: proste komunikaty . Chcesz, żeby coś dla Ciebie zrobił? Poproś go o to, podając logiczny argument. Jak tego nie potrafisz, to popracuj nad tym.I powtarzaj tak długo, aż Ci wyjdzie.
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Też bym tak radziła, ale myślę, że rozmowy 'od serca' chłopak nie weźmie na poważnie i oleje sprawę. on jest przecież najważniejszy w tym wszystkim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To on dostrzegał tylko czubek własnego nosa, każdy dorosły człowiek poszedłby na kompromis, a ona go zaproponowała. Sorki ale to nie on był najważniejszy w tym dniu. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-11-12 o 01:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Chłopak zachował się beznadziejnie moim zdaniem. wyraźnie przecież widział, że chcesz, by był z Tobą w tym dniu, bo dzwoniłaś do niego,pisałaś smsy,pytałaś czy przyjdzie. Więc jak on może się w ogóle tłumaczyć,że nie wiedział,czego Ty oczekujesz?Faceci...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A ty sie martwisz o jego kulturę...
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Psotniczka1987- Może czas czytać ze zrozumieniem i wyciągać prawidłowe wnioski z przeczytanego tekstu? Autorka chyba wyraźnie napisała, że musiała niemal BŁAGAĆ chłopaka, żeby przyszedł, później żeby przyszedł w połowie imprezy, następnie, aby był na jej samym końcu, aż w końcu łaskawie przylazł jak już wszyscy wyszli.
Miała mu zaproszenie wysłać na te urodziny? Rozmawiali nawet w trakcie imprezy, gdy ona powinna zająć się swoimi gośćmi, smsowali, bo przecież biedny zagubiony chłopczyk się wahał. Może on ma coś do ukrycia? Wiesz Autorko, mnie takie zachowanie doprowadza do ostateczności i potrafię wczuć się w Twoją sytuację, bo miałam tak samo. Mój partner, choć był dużo straszy od Twojego chłopaka, przez 5 lat bał się jak ognia rodzinnych imprez organizowanych u mnie. Potrafił wymyślać historyjki o poplamionym swetrze tuż przed wyjściem, albo o zepsutym samochodzie. Gdyby jeszcze miał powody-np był źle traktowany, czy miał na pieńku z kimś z mojej rodziny-ale nie! wszyscy starali się, aby czuł się komfortowo i skakali koło niego. Mi też było bardzo przykro i musiałam wiecznie się tłumaczyć. Na szczęście posłałam go jakiś czas temu do wszystkich diabłów i teraz mam człowieka, który potrafi się zachować i cieszy się, że może z nami przebywać, bo jest naprawdę miło w dużym gronie ![]() Autorko zastanów się, czy naprawdę ten człowiek pragnie Twojego szczęscia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sierota Boża(Powiem delikatnie) i tyle..
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nic dodać, nic ująć.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A jak dla mnie przeginka, jak ja miałam 18 zjechała się babcia, ciotki itd to mój tż też nie przyszedł, przyszedł dopiero później na godzinę i pospacerowaliśmy. :P
Razem to uzgodniliśmy bo byłoby bezsensu siedzieć przy stole i patrzeć na torta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nasz 8-latek ma aktualnie fazę na pretensjonalne "mogło mi się nie chcieć?"
![]() Według mnie, facet zachował się nieładnie. Zwłaszcza, że autorka nie zmuszała go do siedzenia kilku godzin przy stole ze swoją rodziną - zaproponowała, że mogę posiedzieć choćby parę minut i iść do jej pokoju.
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
On nie chciał iść - a ona go błagała niemalże - nie uważasz, że powinna była odpuścić? Skoro nie widziała z jego strony zainteresowania spotkaniem z rodziną, powinna była odpuścić. Nie to nie. On nie ma ochoty = nie przychodzi. Skoro to dla niego nie jest ważne, może należy się zastanowić nad zasadnością istnienia takiego związku. Ale zapominam czasem, że logika przegrywa z emocjami i schematem Matki Polki zmiksowanej z Matką Teresą i Wróżką , która to wierzy uparcie, ze zmieni faceta . ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() Ja bym odpuściła i nie zmuszała go ale jakby mnie ktoś przy stole spytał czemu go nie ma to nie stawałabym po jego stronie i nie wymyślała głupich wymówek, tylko prawdę powiedziała "BO MU SIĘ NIE CHCIAŁO."
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
[1=1c3a9668cb473eb00ec0f3d ce65be5361e74cda4_63d1c28 200398;37566318]Też bym tak radziła, ale myślę, że rozmowy 'od serca' chłopak nie weźmie na poważnie i oleje sprawę. on jest przecież najważniejszy w tym wszystkim.[/QUOTE] on i tak widzi " czego oczekujesz" zastanów się czego ty oczekujesz !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Chłopak źle się zachował, zgadzam się.
Ale nie w tym, że nie przyszedł na urodziny - bo jestem jak najbardziej w stanie zrozumieć, że może nie lubić siedzenia przy stole z ciotkami i całą tą ferajną - ale dlatego, że w momencie kiedy Ty mu mówisz, że jest Ci przykro, to on strzela focha i wychodzi. Co to w ogóle za zagranie? Moim zdaniem można to było jakoś inaczej wszystko załatwić. On nie chce siedzieć z Twoją rodziną - no może nie lubi, ma prawo. Ty chcesz, żeby był z Tobą w Twój dzień - i też masz prawo tego oczekiwać. Do tego dochodzi kwestia widzenia go przez rodzinę - bo zawsze to jednak lepiej jak go zobaczą, nie wychodzisz wtedy na opuszczoną ![]() ![]() Więc ja bym zrobiła tak: przychodzi rodzina, siedzisz sobie z nimi Ty, po 2 godzinkach przychodzi Twój chłopak, wita się z rodziną i mówi, że porywa Cię np. do kina albo w jakieś inne miejsce, ubieracie się i wychodzicie. I sprawa załatwiona, wszyscy zadowoleni.
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja także próbowałabym pogodzić interesy obojga ale w takich sytuacjach potrzeba dojrzałości do kompromisu a nie podejścia "nie chce mi się i nic mnie nie interesuje, że Tobie smutno". Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-11-12 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Wiesz co, chyba mało kto lubi takie spędy ale jak wydaje się z wypowiedzi autorki byli to ludzie ważni dla niej, ci, których chciała mieć w tym dniu przy sobie..nie zmuszała go aby siedział tam i nudził się godzinami tylko aby się pojawił i trochę z nią pobył. Tyle mogła chyba wymagać..Ich ewentualny ślub czy zaręczyny może także zechce zbojkotować bo z nudziarzami przecież siedzieć nie będzie..Na miejscu najbliższej rodziny czułabym się dziwnie bo zapewne nie są ślepi i widzą że ich unika. Trochę jak nastolatek, który nie umie porozumieć się ze starymi. Dojrzały człowiek powinien umieć się znaleźć w rozmaitym otoczeniu, i prostych starszych ludzi i dzieci i rówieśników, umieć z nimi nawiązać kontakt. W sumie nigdy nie wiadomo czy nie spotka się kogoś ciekawego, warto się otworzyć na ludzi, tym bardziej skoro błaga o to włąsna dziewczyna w dniu swoich 18 urodzin.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
ale autorka, z tego co zrozumiałam, ma urodziny 12.11, a spotkanie rodzinne było 11.11, więc skąd te teksty, że on ją olał w jej urodziny
![]() chłopak jasno i wyraźnie powiedział na samym początku, że nie chce siedzieć z tymi ludźmi [koleżanki jej mamy i ich sąsiadki to nawet nie jest rodzina autorki! ![]() podziwiam, że miał jeszcze cierpliwość wykazać się troską o autorkę i powiedział, że jak będzie za późno, to on do niej przyjdzie, żeby nie szła sama po nocy, mi by chyba to do głowy nie przyszło, tak bym była zirytowana. Cytat:
![]() taka jestem obrażona na niego, że nie przyszedł, to mu nie napiszę, że już goście poszli, a co. przylazł sam? pff, nie przywitam się z nim, niech wie, że mi przykro. jeszcze ma pretensje? to niech sobie idzie, bo ja i tak nie mam ochoty się z nim widzieć teraz. mógł przyjść posiedzieć, a jak nie przyszedł, to niech sobie idzie, dzisiaj już go widzieć nie chce, niech ma nauczkę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale do rzeczy: W jakiej głupiej sytuacji postawiła Autorka swojego TŻa? I tak - zdawała sobie sprawę, że dla niego siedzenie przy stole z gośćmi to nie jest szczyt marzeń, jednak od swojego mężczyzny może oczekiwać tego, że chociaż godzinę posiedzi. Korona mu z głowy nie spadnie, a Autorka w swoim dniu będzie szczęśliwa. I nie rozumiem, czemu naskakujesz na Autorkę, że patrzy tylko na czubek swojego nosa. Skoro są w związku, to chyba bardzo logiczne, że Autorka chciała spędzić czas zarówno z goścmi, jak i TŻem. Ja w Autorce problemu nie widzę. A jej facet bezczelnie OLAŁ jej święto i tyle. Ja z TŻem też średnio przepadamy za imprezami urodzinnymi, ale uczestniczymi w nich. Zarówno idąc w gości, do mojej rodziny, czy do niego. Nawet, jeśli prosi mnie, żebym poszła z nim na urodziny do jego dziadka, gdzie nie cierpię chodzić, to idę, bo nic mi się nie stanie, że posiedzę tam z 2 godziny, a i TŻ jest zadowolony, że z nim tam jestem i jego dziadkowie również. Związek to partnerstwo, wspólne kompromisy, i czasem trzeba się odrobinę poświęcić. Co, jak już byliby małżeństwem? Facet też się może wymigać od rodzinnego spotkania, bo ma takie 'widzimisie'? Dorosły człowiek, a zachowuje się jak rozkapryszony dzieciak.
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
wg mnie przesadzasz
Mało który facet lubi siedzenie przy stole. W dodatku z przyszywanymi ciotkami. Nie jego klimat. Jak będzie narzeczony, albo mąż, to co innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie wydaje wam się, że nie doczytałyście pierwszego posta dokładnie? skąd takie kwiatki w waszych odpowiedziach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.