Co zrobić by mój facet mnie gdzieś zapraszał? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 22:34   #1
ann123321
Przyczajenie

Co zrobić by mój facet mnie gdzieś zapraszał?

Jesteśmy razem trzy lata. Nie chodzimy, do kina, na lody i na kolacje, na imprezy i do znajomych tak. Nie raz prosiłam żebyśmy gdzieś się wybrali, coś zrobili, moje prośby poszły na marne, tłumaczyłam, że nie potrzeba mi kolacji w luksusowej restauracji, więc nie chodzi o pieniądze. Bardzo boję się, że przez takie zachowania nasz związek stanie się monotonny i będziemy jak "stare małżeństwo". Proszę, powiedźcie co mam robić, bardzo go kocham i chce żeby była nam jak najlepiej.
ann123321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 22:53   #2
Candy_lips
Zakorzenienie

Dot.: Co zrobić by mój facet mnie gdzieś zapraszał?

Cytat:
Napisane przez ann123321 Pokaż wiadomość
Jesteśmy razem trzy lata. Nie chodzimy, do kina, na lody i na kolacje, na imprezy i do znajomych tak. Nie raz prosiłam żebyśmy gdzieś się wybrali, coś zrobili, moje prośby poszły na marne, tłumaczyłam, że nie potrzeba mi kolacji w luksusowej restauracji, więc nie chodzi o pieniądze. Bardzo boję się, że przez takie zachowania nasz związek stanie się monotonny i będziemy jak "stare małżeństwo". Proszę, powiedźcie co mam robić, bardzo go kocham i chce żeby była nam jak najlepiej.
Podstawowe pytanie: Czy tak jest od początku związku?
I co generalnie robicie w wolnym czasie, jak spędzacie czas?
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 22:57   #3
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398
Konto usunięte

Poza tym, nie zakładaj dwóch takich samych wątków.
Zbędne.
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 23:02   #4
mary_poppins
sissy that walk

Ale co znaczy, że Twoje prośby poszły na marne? Przecież jak go męczysz żebyście gdzieś wyszli, to on chyba coś odpowiada. Co mówi?

Inna sprawa: czy Ty mu mówisz "chodźmy na lody", czy bardziej "kiedy mnie zaprosisz na lody?". Bo jeśli to drugie, to mogłabyś sama przejąć inicjatywę i gdzieś go zabrać - może on naprawdę nie ma kasy żeby Cię gdzieś zaprosić (zaprosić = zapłacić za oboje). Mieszkam w małym, względnie tanim mieście, a jednorazowa wyprawa do cukierni dla dwóch osób to wydatek rzędu 30 zł, więc żadna tanioszka.

Jeszcze inna sprawa: jeśli tak zawsze było, to może on po prostu jest typem domatora? Ale raczej nie bo mówisz, że na imprezy chodzicie.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2012-11-02 o 23:04
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 23:06   #5
paula54
Zakorzenienie

proste - przejąć inicjatywę
"kochanie chodźmy dziś do kina, grają taki fajny film..."
"mam ochotę spróbować czegoś nowego, chodźmy na sushi..."
Mój mąż mi powtarza czasem, że faceci aluzji nie rozumieją, w myślach nie czytają - coś chcesz, musisz to sama zaproponować.
Poza tym kto powiedział, że to on Ciebie musi gdzieś zapraszać? A nie Ty jego?
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 23:17   #6
Lea_ny
Zakorzenienie

A co on odpowiada jak proponujesz wspólne wyjście?
Stary 2012-11-03, 00:11   #7
201703160948
Konto usunięte

Prosta recepta: "Kochanie, może wyskoczymy do kina/na lody?"
201703160948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 08:44   #8
Kasiuncia23
BAN stały

GG do Kasiuncia23

W moim przypadku zawsze działało zwykła prośba lub propozycja.
Albo " mam ogromną ochotę na gorącą czekoladę" -na rezultat nie muszę długo czekać.
To zależy oczywiście od człowieka, nie każdy facet od razu zareaguje. No ale zwykła rozmowa i wyrażenie tego co leży na sercu na pewno bardziej pomoże niż skarga na wizazu

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
proste - przejąć inicjatywę
"kochanie chodźmy dziś do kina, grają taki fajny film..."
"mam ochotę spróbować czegoś nowego, chodźmy na sushi..."
Mój mąż mi powtarza czasem, że faceci aluzji nie rozumieją, w myślach nie czytają - coś chcesz, musisz to sama zaproponować.
Poza tym kto powiedział, że to on Ciebie musi gdzieś zapraszać? A nie Ty jego?
Dobrze mąż mówi
Kasiuncia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 12:16   #9
Clemence
Zakorzenienie

Pogoadaj z Nim o tym i oczywiscie sama powiedz co chcesz robic. To bedzie łatwiejsze

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 13:14   #10
ann123321
Przyczajenie

Oczywiście, że próbowałam ja go zaprosić, proponowałam nawet wspólną randkę z jego najlepszym kolegą i jego dziewczyną, żeby go jakkolwiek zachęcić. Jego odpowiedź zawsze jest taka sama, mówi, że to tylko zmarnowany czas, obejrzeć film i coś zjeść i jeszcze dojazd autobusem, którego tak bardzo nie lubi (choć do szkoły jeździmy nim codziennie), bo jeszcze rok musimy poczekać na prawko... To już ponad trzy lata, próbowałam wielu metod. Liczę na Wasze pomysły.
ann123321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 00:09   #11
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Oczywiście, że próbowałam ja go zaprosić, proponowałam nawet wspólną randkę z jego najlepszym kolegą i jego dziewczyną, żeby go jakkolwiek zachęcić. Jego odpowiedź zawsze jest taka sama, mówi, że to tylko zmarnowany czas, obejrzeć film i coś zjeść i jeszcze dojazd autobusem, którego tak bardzo nie lubi (choć do szkoły jeździmy nim codziennie), bo jeszcze rok musimy poczekać na prawko... To już ponad trzy lata, próbowałam wielu metod. Liczę na Wasze pomysły.
Domownik. Tego nijak nie zmienisz, skoro od 3 lat jest dokładnie taki sam to taki już będzie. Jak to było? Nie zrobisz Murzyna z Chińczyka
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 21:42   #12
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedziałaś mu, że dla Ciebie ciągłe siedzenie w domu, to zmarnowany czas? I że w takiej sytuacji trzeba iść na kompromis, więc np. w jeden weekend siedzicie w domu, tak jak on chce, a w drugi idziecie na randkę, tak jak chcesz Ty? Wytłumaczyłaś mu, że w związku obie strony muszą być zadowolone, a nie tylko jedna?

Niestety jeśli przez 3 lata nie udało Ci się nigdy wyegzekwować spędzania czasu, tak jak Ty chcesz, to raczej trudno to będzie teraz zmienić.
Stary 2012-11-05, 21:55   #13
nelijah
Raczkowanie

Ja bym kupiła dwa bilety do kina np. na BONDA teraz leci i sama go zaprosiła. Przed filmem powiedziała: "Kochanie dzisiaj ja zapraszam do kina, liczę na rewanż" To działa w 9/10 przypadkach Musicie są dogadać i spędzać czas nie tak jak chcesz Ty czy on tylko tak jak chcecie razem, pamiętając o zachowaniu przestrzeni dla każdego z Was. Przebywanie ze sobą non stop też nie jest dobre dla związku, bo można wpaść ze skrajności w skrajność.

Edytowane przez nelijah
Czas edycji: 2012-11-05 o 21:56
nelijah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 23:21   #14
panna_c
Przyczajenie

Miałam podobny problem przez jakiś czas, co zrobiłam? Zaczęłam częściej wychodzic z koleżankami, ze znajomymi. Opowiadałam jak było fajnie, jak dobrze się bawiłam i jak świetnie spędzałam czas. Najpierw go zapraszałam, aby się przyłączył, później po prostu mówiłam, że wychodzę SAMA, a potem opowiadałam dopiero po fakcie gdzie byłam itd. Wolałam wyjśc z innymi i zrezygnowac z randki... Trochę zaczęło go to chyba zastanawiac czemu przestałam miec dla niego czas i się chłopak zreflektował Teraz... praktycznie non stop to kino, to kolacja, to drink, to spacer, to do znajomych poplotkowac... wcale nie trzeba miec dużo pieniążków, żeby fajnie spędzic czas poza domem. W ramach kompromisu też spędzamy czas w łóżku przed tv leniuchując ) Podstępem zmuś go żeby się wysilił, choc jeśli przyzwyczaiłas go, że nie musi tego robic i ustępujesz może byc cięzko, ale trzymam kciuki! Jesteś księżniczką i postaw na swoim
panna_c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 23:51   #15
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:

Hmmm chyba niektórzy tak mają. Koleżanka ma chłopaka sześć lat i chyba nigdy razem nigdzie nie byli. W kinie raz-bodajże na trzecią rocznicę i to tyle :P

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez nelijah Pokaż wiadomość
Ja bym kupiła dwa bilety do kina np. na BONDA teraz leci i sama go zaprosiła. Przed filmem powiedziała: "Kochanie dzisiaj ja zapraszam do kina, liczę na rewanż" To działa w 9/10 przypadkach Musicie są dogadać i spędzać czas nie tak jak chcesz Ty czy on tylko tak jak chcecie razem, pamiętając o zachowaniu przestrzeni dla każdego z Was. Przebywanie ze sobą non stop też nie jest dobre dla związku, bo można wpaść ze skrajności w skrajność.
To prawda. WIna leży troszkę po obu stronach. Kup bilety, powiedz że liczysz na rewanż i postaw go przed faktem dokonanym. Wtedy nie będzie mógł się migać
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości