|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Związek kobiety z kobietą
Jest to konto jednopostowe, także proszę nie pytać o nic, bo i tak nie odpiszę
![]() Jestem młoda, mam 20 lat... Zakochałam się w kobiecie, chociaż zawsze byłam heteroseksualna. Nie mam z tym problemu, problem tkwi w czymś innym.. żyjemy w takim kraju, że musimy się ukrywać, ukrywać nasz związek.. Bardzo irytuje mnie, że nie mogę mojej ukochanej złapać za rękę, przytulić... Że nie będę mogła iść z nią na wesele, ani na sale na sylwestra. Wiedzą o nas tylko najbliżsi przyjaciele. I teraz pytanie do wizażanek : a) do tych, które są w takiej sytuacji : powiedziałyście o Waszym szczęściu rodzinie? Po jakim czasie? Jak zareagowali? b) do pozostałych - co o tym myślicie? Można być w tym kraju szczęśliwym żyjąc w homoseksualnym związku? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Związek kobiety z kobietą
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
W mojej rodzinie jest taka para. Na weselu były laski razem, na chrzcinach i na rodzinnym zjeździe. A rodzina u mnie różna. Od skrajnych liberałów po rydzykowe mohery. Nikt palpitacji i omdleń nie doznał.
Gadać, przynajmniej oficjalnie, nie gadali. Ręce podali, buzi-buzi na przywitanie. Żadnych scen i darcia szat nie było. Myślę, że już jesteśmy nieco bardziej cywilizowanym i tolerancyjnym krajem.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znam kilka par homoseksualnych. Są szczęśliwi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz złapać za rękę i przytulić - w mieście na pewno. Już nieraz widziałam takie scenki i na nikim raczej nie robi to wrażenia. Sama sobie narzucasz ograniczenie, że nie możesz. Dziewczyny w mieście mają lepiej, te ich "czułości" są bardziej akceptowane i bardziej niejednoznaczne, niż w przypadku mężczyzn. Chyba, że mieszkasz na wsi : http://spoleczenstwo.newsweek.pl/les...97702,1,1.html a) Znając moją rodzinę, pewnie nie - nie mam z nią na tyle zażyłych kontaktów, żeby raczyć ich historiami z mojego życia intymnego. No i nie warto w taki sposób palić za sobą wszystkich mostów. Najbliższej - w moim przypadku mamie i siostrze, pewnie bym powiedziała. b) Myślę, że jeśli jesteś szczęśliwa, to tylko plus dla Ciebie i fajnie, i naprawdę nieważne jest dla mnie w jaki sposób się bzykasz - bo głównie na tym polega różnica w tej "miłości" - nie do zaakceptowania przez innych. Reszta to narzucane sztucznie przez politykę, religię i społeczeństwo ograniczenia.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ee tam, a ja uważam, że jesteśmy już teraz naprawdę cywilizowani i tolerancyjni (mam na myśli Polaków jako naród), przynajmniej w miastach nie jest to niczym nienormalnym, że idą sobie geje/lesbijki na równi z heteroseksualnymi parami i np. trzymają się za ręce, czy obejmują się.
Osobiście lubię tak samo patrzeć na szczerze zakochane, zapatrzone w siebie pary czy to hetero- czy homoseksualne- grunt, że są szczęśliwi ze sobą. To naprawdę podnosi na duchu. Za to nie lubię i pewnie nigdy nie polubię obnażania się ze swoją seksualnością publicznie- czy to śliniące się heteroseksualne nastolatki, czy 40-latkowie którzy "wyrwali" się od opieki nad dziećmi i imprezują, heteroseksualni czy geje, lesbijki...nie ważne- jak się nie umie uszanować innych ludzi i np. obmacuje w komunikacji miejskiej czy ślini w miejscach publicznych, jest to tak samo niefajne. Bez względu na płeć. Za to wesołe, zakochane pary, trzymające się za ręce- sama radość ![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Mam koleżanki homoseksualne. kolegów też.
Jedna z nich po tym, jak przyznała się w domu do "tego", została z neigo wyrzucona... po chyba 3 miechach rodzicom przeszło. wróciła do domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jasne, że można
![]() wiem z autopsji.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Co za zwrot - konto jednopostowe
![]() ![]() Ja znam chłopaka, ok. 25 lat, który mieszka w dosyć małym mieście i się ze swoją orientacją nie kryje, może niektórzy śmieją się z niego po kątach, ale ogólnie jest bardzo lubiany i ma dużo znajomych.
![]() |
![]() |
#11 |
ReklaMO(D)żerca.
|
mam w swoim otoczeniu kilka par homoseksualnych i nigdy od znajomych nie usłyszeli niczego złego na temat swoich związków. Chodzą za ręce, przytulają się ...
Chcieć, to móc. Nie rób sobie pod górkę na siłę. Pewnie- ludzie zawsze będą gadać, gdyby nie gadali nie byliby sobą. Ale co Ciebie to obchodzi, jeśli masz takie samo prawo do szczęścia jak osoby hetero ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Mam dwoje znajomych o orientacji homoseksualnej. Oboje długo ukrywali swoją orientację bojąc się odrzucenia, czy wyśmiania. Kiedy każde z nich ogłosiło światu że nie są heteroseksualni i okazało się, że żyje im się dużo lepiej po coming oucie, niż wcześniej.
Ten strach przed oceną był gorszy i mimo, że nie którzy z członkowie rodziny mieli początkowo problem z akceptacją sytuacji, po kilki miesiącach nikt nie miał już z tym problemu. Dla niektórych może to być po prostu szok, ale szybko się ogarną. Ja bym cię zachęcała do wyjawienia swojej orientacji, bo straszne musi być życie w ukryciu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
również znam takie pary i nie kryją się z tym, bo napewno nie warto.
znajomi ich akceptują, rodzina też. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Także znam wiele par homoseksualnych i nic w tym dziwnego. Żyją razem, rodzina o tym wie i nie potępia ich nikt za to. Jesteś w nieco lepszej sytuacji niż mężczyźni, bo z reguły jak już ktoś tego nie akceptuje, to na pierwszy ogień idą faceci. Na kobiety żyjące w związkach homoseksualnych zawsze, wydaje mi się, "opinia publiczna" patrzyła przychylniej. Także ciesz się życiem i czerp jak najwięcej radości z waszej miłości ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Nie to chodzi ,że społeczeństwo tego nie akceptuje ale czuje się niezręcznie. Moja bliska przyjaciółka okazała się niedawno bi i choć to toleruje czuję się dziwnie kiedy mizia się ze swoją dziewczyną przymnie. Obie lubię ale obraz w głowie podpowiada mi ,że coś nie pasuje do obrazka.
a)niepowiedziala ale raczej zauważyli skoro z nią sypia w jednym łóżku i zaakceptowali to b)każdy mam prawo do szczęścia mało komu to przeszkadza ,aż tak w tych czasach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Mów mi Rosia :)
|
Statystyki jakieś zbierasz, że już na wstępie uprzedzasz, że nie będziesz odpisywać?
![]() Można żyć, znam dwa związki homoseksualne: dwie kobietki i dwóch panów. Staż: ponad 3 lata razem (panowie chyba już 4). I co? I nico. Mieszkają razem, chodzą razem na imprezy, prowadzą normalne życie. Oczywiście, że mamy homofobów w Polsce, ale mamy ten komfort, że znajomych można sobie wybierać. Rodziny nie, ale w przypadku znanych mi par - owszem, rodzice byli w szoku, jednak z czasem zaakceptowali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Przesada.
![]() ![]() Wyjdźcie z szafy i tyle. Jeśli nie obracacie się wśród jakichś ONRowców nie powinno być problemów. ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
no, prawdziwy śmiech budzi to, że hetero para całująca się publicznie jest okej, para homo robiąca zupełnie to samo jest niesmaczna i nie na miejscu.
to przykre.
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Związek kobiety z kobietą - na pewno jest dużo łatwiej, niż między mężczyznami, bo na dobrą sprawę - jak dziewczyny idą razem za rękę, to nikt nic zdrożnego w tym nie widzi, bo biorą je za przyjaciółki. To samo ze wspólnym mieszkaniem, chodzeniem na imprezy. Przytulenie - ileż to ja razy przytulałam moje jak najbardziej hetero koleżanki, gdy mi się z jakiegoś powodu żaliły. I właśnie z tych powodów uważam, że taki związek jak najbardziej może się nawet w naszym kraju udać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Też miałam kiedyś takie wrażenie, ale przemyślałam to sobie i stwierdziłam, że jest kompletnie irracjonalne
![]() I teraz "do obrazka" nie pasuje mi np. coś takiego: oglądałam jakiś teledysk parę dni temu, jakaś impreza, ludzie tańczą, piją, całują się - babki z facetami pokazane normalnie, w pełnej krasie, tymczasem dwóch facetów całujących się - i tu cenzura - zniekształcony obraz w miejscu ich ust - ![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
tak naprawdę to często jest tak, że jak człowiek się całkowicie podda 'wyjściu z szafy', to ludzie z czasem się przyzwyczajają, i to że kobieta ma dziewczynę przestaje kłuć w uszy. ja tam zawsze wyznawałam zasadę, ze jak ktoś mnie nie toleruje, to niech się chrzani, ja się nie zmienię.
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Bzdury piszesz
![]() Cytat:
W większych miastach to już chyba nikogo zupełnie nie szokuje, nie przeszkadza. A jeśli chodzi o całowanie - mnie tak samo obrzydzają parki homo jak parki hetero, które w miejscach publicznych dają się za bardzo ponieść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Tolerancji mało w polakach.. ale trzeba próbowac;p
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.