|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jestem w kropce.
Moje drogie wizażystki, w marcu rozpisywałam się w temacie : ' Rozstanie z facetem, część...'. Bardzo wtedy mi pomogłyście ! Nie jest tak łatwo wymazać z pamięci mężczyznę, z którym było się prawie 3 lata..
Od rozstanie minęło ok 8 miesięcy. Faktycznie czas leczy rany, ale drobne blizny na serduchu jeszcze mam, może potrzebuje więcej czasu albo kogoś, kto pomoże je zagoić ? Z eks nie mam kontaktu, po rozstaniu spotkaliśmy się 3-4 razy i od kwietnia nikt z nas nie zaproponował spotkania, więc nawet nie wiem co u niego (a tak mnie to ciekawi- nie raz wchodzę na jego profil na FB). Po rozstaniu pracowałam, studiowałam, wyjechałam na miesiąc zagranice, żyłam można tak to ująć. Przechodzę do sedna mojego problemu: W wakacje dorabiałam, pracowałam w dwóch firmach w różnych miastach. Poznałam tam dwóch mężczyzn. Jeden w tym samym wieku, drugi 3 lata starszy. Trochę pisaliśmy ze sobą, dużo czasu spędzaliśmy w pracy itp. Dwa tygodnie temu się zwolniłam i nadal utrzymuje z nimi kontakt. Jeden z nich ciągle pisze, proponuje spotkanie itp a ja się boje, jakoś jeszcze nie mam odwagi się z kimś spotykać. Uważam, że to za wcześnie, nie jestem gotowa. Cały czas jakoś staram się wytłumaczyć, że nie mam czasu, mam obronę magistra itp. Z drugiej strony obawiam się, że ten drugi0 starszy dowie się, o naszych spotkaniach itp. Wiem dziewczyny nie można ciągnąć dwóch strok za ogon ale moje rany w sercu po rozstaniu jeszcze się nie zagoiły, dlatego zwlekam ze spotkaniem i obawiam się, że źle wybiorę. Co mam robić? Chciałabym się z kimś spotykać, wyjść do kina, na spacer i też zapomnieć. Wypada spotkać się z dwoma ? Zobaczyć, który mnie 'bardziej zainteresuje' i wtedy dalej się spotykać? Oni na dodatek razem pracują.. Naprawdę drogie wizażystki, pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, chciałabym się z kimś spotykać i jak po 8 miesiącach 'żałoby' jest ku temu okazja, pojawia się tako problem.. Czekam na wasze opinie ;-) Edytowane przez kseniaxxx Czas edycji: 2012-11-06 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w kropce.
Nie wybieraj żadnego.
Nie jesteś gotowa na związek. Na razie skup się na sobie swoich uczuciach, emocjach, tym co dla Ciebie jest ważne. Postaw na siebie, swój rozwój, a nie pakuj się w związek, kiedy sama wiesz, że nie jesteś na niego gotowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Po prostu nie jesteś gotowa na nowy związek. Nie wybieraj póki co żadnego, poczekaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja z kolei myślę, że spotkania bez zobowiązań to nic złego
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuje wizażystki za odp ;-)
Na chwile obecną, ja nie chce związku.. Chce po spotykać się bez zobowiązań, spędzić miło czas a przede wszystkim zapomnieć całkowicie o ex. Tylko obawiam się, że będę nie w porządku spotykając się z obydwoma ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dobra rada : Nie wchodź na profil swojego ex na fb. Niepotrzebnie się katujesz. Skoro chcesz zapomnieć o ex to tego nie rób.
Edytowane przez Precious things Czas edycji: 2012-11-06 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
radze ci też nie igrać na dwa fronty,bo ktoś kiedyś tez może zabawić się twoim kosztem co nie jest przyjemne. jeśli chcesz,aby w przyszłości ktoś traktował cię poważnie to ty tez traktuj tak ludzi dziś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chcesz wyjść z kimś do kina, na kawę - to śmiało.
Na związek gotowa nie jesteś. I jeśli chcesz być w porządku, to tak jak pisała Margo - powinnaś i jednego, i drugiego o tym poinformować. Z jednej strony "niezobowiązujące" spotkania z jednym i drugim nie są niczym złym. Z drugiej strony kiedyś byłam w podobnej sytuacji. Jednemu i drugiemu powiedziałam, że wiązać się nie chcę. Wydawało mi się, że wyraziłam się jasno... No niestety nie... jeden z nich ubzdurał sobie, że jesteśmy razem (albo przynajmniej będziemy lada dzień). Wyszły z tego niezłe kwasy, a on się na mnie potem śmiertelnie obraził. I założę się, że w jego oczach byłam (i być może jestem, nie wiem) skończoną szm*tą... Więc, jak widzisz, różnie to bywa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Też uważam, że najbardziej fair byłoby poinformowanie obu delikwentów, że chodzi tylko o przyjemne, wspólne spędzanie czasu. A także, że z żadnym z nich nie umawiasz się na wyłączność.
W dzisiejszych czasach to chyba nic dziwnego ani wstydliwego. Ale musisz liczyć się z tym, że jeden lub obaj zrezygnują ze spotkań, kiedy okaże się, że nie prowadzą one do związku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I po prostu na razie rozmawiaj z dwoma facetami,bez podtekstów ![]() Nikogo na razie nie ranisz,to tylko rozmowy z drugą osobą. Ci czegoś chcą,można ich poinformować ze zakonczylas zwiazek ,na razie nie zaufasz i to są spotkania koleżeńskie itd. Wtedy bedzie fair.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.