Jestem w kropce. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 12:35   #1
kseniaxxx
Raczkowanie

Jestem w kropce.

Moje drogie wizażystki, w marcu rozpisywałam się w temacie : ' Rozstanie z facetem, część...'. Bardzo wtedy mi pomogłyście ! Nie jest tak łatwo wymazać z pamięci mężczyznę, z którym było się prawie 3 lata..
Od rozstanie minęło ok 8 miesięcy. Faktycznie czas leczy rany, ale drobne blizny na serduchu jeszcze mam, może potrzebuje więcej czasu albo kogoś, kto pomoże je zagoić ? Z eks nie mam kontaktu, po rozstaniu spotkaliśmy się 3-4 razy i od kwietnia nikt z nas nie zaproponował spotkania, więc nawet nie wiem co u niego (a tak mnie to ciekawi- nie raz wchodzę na jego profil na FB). Po rozstaniu pracowałam, studiowałam, wyjechałam na miesiąc zagranice, żyłam można tak to ująć.
Przechodzę do sedna mojego problemu: W wakacje dorabiałam, pracowałam w dwóch firmach w różnych miastach. Poznałam tam dwóch mężczyzn. Jeden w tym samym wieku, drugi 3 lata starszy. Trochę pisaliśmy ze sobą, dużo czasu spędzaliśmy w pracy itp. Dwa tygodnie temu się zwolniłam i nadal utrzymuje z nimi kontakt. Jeden z nich ciągle pisze, proponuje spotkanie itp a ja się boje, jakoś jeszcze nie mam odwagi się z kimś spotykać. Uważam, że to za wcześnie, nie jestem gotowa. Cały czas jakoś staram się wytłumaczyć, że nie mam czasu, mam obronę magistra itp. Z drugiej strony obawiam się, że ten drugi0 starszy dowie się, o naszych spotkaniach itp.
Wiem dziewczyny nie można ciągnąć dwóch strok za ogon ale moje rany w sercu po rozstaniu jeszcze się nie zagoiły, dlatego zwlekam ze spotkaniem i obawiam się, że źle wybiorę. Co mam robić? Chciałabym się z kimś spotykać, wyjść do kina, na spacer i też zapomnieć. Wypada spotkać się z dwoma ? Zobaczyć, który mnie 'bardziej zainteresuje' i wtedy dalej się spotykać? Oni na dodatek razem pracują.. Naprawdę drogie wizażystki, pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, chciałabym się z kimś spotykać i jak po 8 miesiącach 'żałoby' jest ku temu okazja, pojawia się tako problem..
Czekam na wasze opinie ;-)

Edytowane przez kseniaxxx
Czas edycji: 2012-11-06 o 12:46
kseniaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 12:47   #2
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w kropce.

Nie wybieraj żadnego.
Nie jesteś gotowa na związek. Na razie skup się na sobie swoich uczuciach, emocjach, tym co dla Ciebie jest ważne. Postaw na siebie, swój rozwój, a nie pakuj się w związek, kiedy sama wiesz, że nie jesteś na niego gotowa.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 15:24   #3
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398
Konto usunięte

Po prostu nie jesteś gotowa na nowy związek. Nie wybieraj póki co żadnego, poczekaj.
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 16:34   #4
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Ja z kolei myślę, że spotkania bez zobowiązań to nic złego Przecież nie musisz od razu deklarować związku
Stary 2012-11-06, 16:44   #5
kseniaxxx
Raczkowanie

Dziękuje wizażystki za odp ;-)

Na chwile obecną, ja nie chce związku.. Chce po spotykać się bez zobowiązań, spędzić miło czas a przede wszystkim zapomnieć całkowicie o ex. Tylko obawiam się, że będę nie w porządku spotykając się z obydwoma ;/
kseniaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 17:01   #6
Precious things
Rozeznanie

Dobra rada : Nie wchodź na profil swojego ex na fb. Niepotrzebnie się katujesz. Skoro chcesz zapomnieć o ex to tego nie rób.

Edytowane przez Precious things
Czas edycji: 2012-11-06 o 17:02
Precious things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 17:24   #7
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kseniaxxx Pokaż wiadomość
Dziękuje wizażystki za odp ;-)

Na chwile obecną, ja nie chce związku.. Chce po spotykać się bez zobowiązań, spędzić miło czas a przede wszystkim zapomnieć całkowicie o ex. Tylko obawiam się, że będę nie w porządku spotykając się z obydwoma ;/
jako wizażanka mogę powiedziec,że nie jesteś gotowa na nowy związek,a będąc fer powinnaś o tym poinformować swoich wybranków.
radze ci też nie igrać na dwa fronty,bo ktoś kiedyś tez może zabawić się twoim kosztem co nie jest przyjemne.
jeśli chcesz,aby w przyszłości ktoś traktował cię poważnie to ty tez traktuj tak ludzi dziś
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 18:16   #8
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Jeśli chcesz wyjść z kimś do kina, na kawę - to śmiało.
Na związek gotowa nie jesteś. I jeśli chcesz być w porządku, to tak jak pisała Margo - powinnaś i jednego, i drugiego o tym poinformować.
Z jednej strony "niezobowiązujące" spotkania z jednym i drugim nie są niczym złym. Z drugiej strony kiedyś byłam w podobnej sytuacji. Jednemu i drugiemu powiedziałam, że wiązać się nie chcę. Wydawało mi się, że wyraziłam się jasno...
No niestety nie... jeden z nich ubzdurał sobie, że jesteśmy razem (albo przynajmniej będziemy lada dzień). Wyszły z tego niezłe kwasy, a on się na mnie potem śmiertelnie obraził. I założę się, że w jego oczach byłam (i być może jestem, nie wiem) skończoną szm*tą...
Więc, jak widzisz, różnie to bywa.
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 21:15   #9
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Też uważam, że najbardziej fair byłoby poinformowanie obu delikwentów, że chodzi tylko o przyjemne, wspólne spędzanie czasu. A także, że z żadnym z nich nie umawiasz się na wyłączność.
W dzisiejszych czasach to chyba nic dziwnego ani wstydliwego.
Ale musisz liczyć się z tym, że jeden lub obaj zrezygnują ze spotkań, kiedy okaże się, że nie prowadzą one do związku.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 22:31   #10
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nie wybieraj żadnego.
Nie jesteś gotowa na związek. Na razie skup się na sobie swoich uczuciach, emocjach, tym co dla Ciebie jest ważne. Postaw na siebie, swój rozwój, a nie pakuj się w związek, kiedy sama wiesz, że nie jesteś na niego gotowa.
No ze sie tak kolokwialnie wyrażę
I po prostu na razie rozmawiaj z dwoma facetami,bez podtekstów i juz.
Nikogo na razie nie ranisz,to tylko rozmowy z drugą osobą.
Ci czegoś chcą,można ich poinformować ze zakonczylas zwiazek ,na razie nie zaufasz i to są spotkania koleżeńskie itd. Wtedy bedzie fair.

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości