|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Niezaliczenie praktyk na studiach:(
Mam taki problem, nie zaliczyłam praktyk studenckich w wymaganym terminie. Może ktoś z Was wie, jakie mogą być tego konsekwencje? Czy ktoś był w takiej sytuacji? pzdr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niezaliczenie praktyk na studiach:(
Praktyki studenckie są na zaliczenie, tak jak każdy przedmiot wpisuje się je do indeksu. Zaliczenie wpisuje opiekun praktyk. Jeśli nie masz czegoś zaliczonego, to skutek jest taki, że nie możesz rozliczyć indeksu i masz nie zaliczoną sesję - nie jesteś wpisana na następny semestr studiów, a w rezultacie zostajesz skreślona z listy studentów. To oczywiście najgorsza wersja, która się wydarzy tylko, jeśli nie podejmiesz żadnych kroków.
W którym semestrze były te praktyki i do kiedy trzeba było je zaliczyć? Pisz pismo do dziekana o możliwość zaliczenia praktyk w innym terminie/innym semestrze, umotywuj prośbę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
O tym nie pomyślałam
![]() No ale o warunek też trzeba napisać podanie. Btw ostatnio dyktowałam przez telefon, bratu TŻ, jak napisać podanie o warunek i ponowne wpisanie na listę studentów. Jak człowiek na 3 roku nie potrafi podania do dziekanatu napisać, to jak on sobie poradzi z jakąkolwiek administracją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Na mojej uczelni po prostu masz warunek i robisz za rok. Nie słyszałam, żeby komuś robili problemy.
To chyba jak zwykłe niezaliczenie przedmiotu, może nawet mniej poważne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
U mnie niezaliczenie praktyki to niezaliczenie roku, bo praktyki wakacyjne przynależą do przedmiotów realizowanych w czasie roku akademickiego. Tym samym wyjściem przy niezaliczeniu praktyki był urlop i zaliczenie praktyki w kolejne wakacje, a dopiero po tym promocja na kolejny rok akademicki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A z tego wszystkiego wynika, że co uczelnia (wydział nawet) to obyczaj i trza do dziekanatu przedzwonić (albo regulamin studiów przeczytać)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.