|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
co dalej?
Pokrótce opiszę moją sytuację i chciałabym aby wypowiedziały się osoby, które przeżyły coś podobnego.
Jestem w związku półtorej roku, wiadomo, bywają lepsze i gorsze dni. Jednak mój chłopak jest osobą zamknięta w sobie, nie wyraża swoich uczuć, nie mówi mi nic miłego. Nie wiem nawet dlaczego ze mną jest. Jednak mam niemiłe doświadczenia z przeszłości-kiedy to byłam rozpieszczana pięknymi słówkami i atrakcjami a za tym kryło się jedne wielkie kłamstwo. Ale nie o tym chciałam pisać. Musiałam wyjechać na pare tygodni kilkaset km dalej. I zaraz po powrocie tak tego nie nazywałam, nie żałowałam ale stało się-zdradziłam mojego M. Przez ten czas nawet myślałam, by się z nim rozstać i zacząć z nowym kolegą coś budować. W obcym mieście, gdzie nikt nas nie znał chodziliśmy za rękę, buziaki i noc... ja nie chciałam ale nie odmówiłam choć w głowie cały czas miałam M. Wróciłam, spotkałam się z M na rozmowę bo podczas wyjazdu mu pisałam że mi czegoś brakuje między nami itd. Jednak nic nie ustaliliśmy, zaprzeczyłam, że na wyjeździe coś przeskrobałam. Dopiero teraz poczułam ogromne wyrzuty sumienia, naprawdę ogromne. Płaczę co jakiś czas jak przypomnę sobie nasze początki, jak uświadomię co zepsułam. Po tej "przygodzie" nie boję się już rozmawiać z M., zaczęłam myśleć o wspólnej przyszłości, zobaczyłam jak mi na nim zależy. M. strasznie boi się zdrady, boi się tego, że odejdę do kogoś innego. Czuję się tak podle jak już nie mogę go uspokajać, że tego nie zrobię… |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: co dalej?
Cytat:
a tym panom juz w glowach nie zawracaj bo nie potrzebnie zranisz bardziej niz juz zranilas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Słuchaj, albo powiedz prawdę swojemu M i On zdecyduje, czy chce z Tobą dalej być..albo raz na zawsze zakończ sprawę z Panem od skoku w bok a najlepszą karą dla Ciebie będą wyrzuty sumienia.
Ja pewnie bym się przyznała, ale Ty zrobisz jak zechcesz.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
skończyłam od razu po powrocie znajomość z tamtym. właśnie chodzi mi o to jak się pozbyć tych wyrzutów...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
wyrzuty nigdy nie znikna, bedzie jeszcze gorzej.
Daj spokój M, i niech pouklada sobie zycie na nowo, bez kogos kto go zdradza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Życze Ci by ukochany Cie zdradził
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Sama wiem dobrze, że źle zrobiłam. Miałam nadzieję, że znajdę kogoś kto przeszedł coś podobnego a Wy wrzucacie mnie do jednego worka z tymi, co bez skrupułów zdradzają partnerów. U mnie był to jeden jedyny raz, nigdy więcej do tego nie dopuszczę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Sorry ale troche bezsensowne wytlumaczenie. Jak mozna zdradzic kogos z kim sie jest juz poltora roku? to nie jest normalne i nigdy nie bedzie. Daj mu spokoj, powiedz mu prawde i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Po jaką cholerę jesteś w związku skoro go zdradzasz? Albo jesteś szczęśliwa i jesteś mu wierna, albo odchodzisz i dopiero wtedy zaczynasz szukać kogoś nowego po odpowiednim czasie odpoczynku od związków.
Polecę tekst kominka aporopo tego czy mówić o zdradzie, bardzo dobry i mówiący o tym jak na prawdę powinno być: http://kominek.blox.pl/2006/01/CZY-M...-ZDRADZIE.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz dwa wyjścia - albo powiedzieć swojemu TŻowi wszystko, albo odejść. Pamiętaj, że zatajaniem tej informacji też go ranisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Nie mówić nic.
Napisałaś że sama nie wiesz dlaczego z Tobą jest, nie mówi Ci nic miłego, nie okazuje uczuć, boi się zdrady bo go zostawisz... Tobie z kolei czegoś brakuje...blah..blah...bl ah.. Ja nie kumam po co Ty jesteś z kimś, kto nie spełnia Twoich nadziei? Nie jesteś razem, a raczej obok siebie. Razem znaczy wspólnie, a ja nie widzę tutaj wspólności. Nie ma gwarancji przeciw zdradom i nie ma się co zarzekać że "Ty już nigdy". Ja należę do tych ze strony chłopaka którą robiono w balona i żyję, on też przeżyje. Wyrzuty przejdą Ci z wiekiem. Nie pochwalam zdrad, jestem w stanie jednak zrozumieć motywy i one rządzą faktem wybaczenia czy nie wybaczenia. Zastanów się dokładnie czego chcesz, i jeżeli Twój obecny chłopak to nie "to", to pozwól mu odejść, a Ty wyciągnij wnioski żeby nie powtarzać błędu (ów). Edytowane przez Corvette Czas edycji: 2012-11-06 o 03:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedna z tamtego okresu- zrozumiałam, że nie chcę żadnego innego faceta tylko mojego. Zakochałam się w nim ponownie, bardzo się starałam- wyrzuty sumienia szybko zniknęły bo zdawałam sobie sprawę, że gdyby nie ta zdrada to bym go zostawiła i popełniłabym większy błąd niż pocałunek z kolegą, i w ten sposób możesz na to patrzeć jeśli chcesz się ich pozbyć. Druga rzecz to z czasu obecnego. Nie jestem z tym chłopakiem już ponad rok czasu, nie pasowaliśmy do siebie i mimo całej naszej miłości za parę lat, może paręnaście nie bylibyśmy ze sobą szczęśliwi a raczej znudzeni i pełni wyrzutów. Skoro zdradziłaś partnera to znaczy że coś jest bardzo nie tak w waszym związku. Zdecyduj na spokojnie, obiektywnym okiem patrząc czy jest sens starać się i ratować ten związek czy lepiej odejść i poszukać szczęścia gdzie indziej. wg mnie zdrada oznacza ze aktualny partner nie jest dla Ciebie, ale mogę się mylić w waszym przypadku, ludzie są różni ![]() Nie ma sensu mu mówić. Tylko go skrzywdzisz dotkliwie. Mój się sam dowiedział i zdecydował zostać przy mnie bo mnie kochał ale cierpiał przez to, był strasznie zazdrosny, zaczął robić się zaborczy i przez to też się posypał nasz związek(zerwał ze mną bo po ponad roku od incydentu chciałam się spotkać z tym chłopakiem na kawę ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ktoś napisał nie mówić nic. Nie mówić nic? Sory, ale każdemu należy się prawda w takiej sytuacji, dla mnie inaczej jest to zdrada + kłamstwo. Trzeba płacić za błędy a nie być bezkarnym, co, jakby napisał to facet, że zdradził swoją kobietę, z którą jest 2 lata to już widzę te rady "nie mówić nic". Zostałby tu pożarty. Może trochę konsekwencji. Nie zaprzeczać, że nie bo doskonale wiemy, że tak
![]() Po prostu niepowiedzenie, że się zdradziło osobie zdradzonej to zwykłe chamstwo i świństwo, a sumienie? Cóż, albo będzie ciążyć, albo za kolejne półtora roku stwierdzi " o tamtym nic nie wie więc mogę to zrobić jeszcze raz!" No dla mnie jak ktoś raz zdradził i to kamufluje nawet przed sobą to na 10000% jeszcze raz zdradzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Raz - nie zawsze, stale - nie wciąż? Jeżeli tak myślisz to gratulacje ![]() Zdradę, jak ktoś chce niech wybacza. Pewne jest to, że tego się nie zapomina i prędzej czy później związek i tak się rozpadnie. Nie pochwalam stwierdzenia, że jak już ktoś zdradził, to znaczy że w ich związku coś nie gra - ok, to już skrajny przypadek. A nie lepiej było się rozstać, a nie w czasie związku zdradzać? Po rozstaniu to nie zdrada, tylko niezobowiązujący seks, a partnera nie boli to tak, jak podczas bycia parą. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Ja bym się przyznała, bo i tak nic z tego nie będzie na dłuższą metę, w moim zdaniu.
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdradziłaś, bo swojego faceta nie szanujesz i tyle. Nie ma co dorabiać ideologii. Masz głęboko gdzieś jego uczucia, bo liczysz się tylko ty. Liczą się teraz tylko twoje uczucia (a przede wszystkim strach, że się wyda). Daj mu szansę na stworzenie związku z porządną dziewczyną.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Najłatwiej jest krytykować, a to nie o to chyba chodzi co?! Beata nie napisała tu o tym, żeby ją dobijać, tylko żeby jej pomóc!
beacia8. Z jednej strony im człowiek mniej wie, tym lepiej śpi, ale chyba nie potrafiłabym facetowi spojrzeć w oczy po czymś takim. Najlepiej znasz swojego chłopaka i pomyśl czego on by chciał w takiej sytuacji: czy żebyś taki fakt przemilczała, czy szczerą rozmowę. Różne osoby różnych zachowań oczekują |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Postaw się w jego sytuacji, czego ty byś oczekiwała.
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Nie mówić nic o zdradzie, odejść od tego faceta i szukać sobie kogoś, kto spełni Twoje wszystkie oczekiwania. Obie strony pocierpią i obie przeżyją, a ów zdradzony facet pójdzie przynajmniej dalej bez balastu psychicznego, że został zdradzony.
I nie obiecywać sobie, że "nigdy więcej"...nie ma w życiu "nigdy" i nie ma "na zawsze". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi chociaż przykro mi się zrobiło czytając niektóre z nich. Każdy może popełnić błąd, przecież nikt nie jest idealny. Wiem, że zrobiłam coś strasznego, że mogłam pomyśleć żeby coś nowego zaczynać a M. olać. To mi było potrzebne by go docenić. Nie wiem co będzie teraz, raczej nie wytrzymam i powiem mu cokolwiek ale wtedy go zranię. Może i jestem egoistką ale w tej chwili nie wyobrażam sobie rozstać się z nim. Pomimo wszystkich złych chwil, tego jak czułam się niedoceniana, niekochana, kiedy żyłam z przeświadczeniem, że i tak z nim nie będę- teraz zobaczyłam jaki jest. Jednak nie chodzi o słowa tylko o czyny. Bardzo chaotyczna ta wypowiedź ale nie potrafię inaczej. Chcę pozbyć się wyrzutów, wymazać to z pamięci, zacząć znów uśmiechać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Fenris ![]() Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2012-11-07 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na co komu zdrada? Jeżeli chcesz zdradzić - odejdź. ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlatego jestem przeciwna wszelkim przyznawaniom się, żalom, przeprosinom i próbie składania wszystkiego. Zdradziłaś? Więc zostaw i odejdź. I nie przyznawaj się, bo co to zmieni? Ani jemu ani Tobie lepiej od tego nie będzie. Piszę to z perspektywy osoby, która ma swoje za skórą. Aha, a jeśli Autorko masz nadzieję, że wymażesz to z pamięci i pozbędziesz się poczucia winy..to nie sądzę, to zostaje w głowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.