|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Prośba Serdeczna Do Agi Bj
Jakiś czas temu załączyłaś wzdjęcie KAPITALNEGO makijażu oczków, który mi się zawsze marzył. Wiesz jak coś takiego wykonać w praktyce? Nie chodzi mi o cienie, ale o to wyciągnięcie kreaski na zewnątrz i wytuszowanie rzęs - aby oczka sprawiały wrażenie szerokich w pozionie a płaskich w pionie - że tak powiem
![]() Bardzo mi na tym zalezy bo sama mam oczka okrągłe raczej i chiałabym je tak spłaszczyć i rozszerzyć. Tylko jak? I czym? Bo mnie jakoś nigdy się to nie udawało ![]() Załączam to zdjątko: Z góry dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prośba Serdeczna Do Agi Bj
Fajny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
witaj
![]() w tym makijażu wykorzystano czarny eyeliner, nałożono bez jakiś udziwnień i cieniowań różowy cień, rzęs nie podkręcano zalotką tylko tuszowano na zewnątrz by wyciągnąć oko , dostrzegam też w zewn. kąciku przyklejoną kępkę długich sztucznych rzęs ![]() Jeśli masz okrągłe oczy unikaj podkreślania ciemnym cieniem zagłębienia powieki (zwłaszcza na pełnym łuku, możesz to zrobić w okolicach zewn. kącika i rozetrzeć w kierunku skroni),podkreślaj oko ciemną kreską (eyeliner lub kredka) nie robiąc pełnego konturu od jednego do drugiego kącika tylko zaczynając gdzieś w 2/3 długości oka i wyciągajac ją na zewnątrz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
A mi się wydaje, że w tworzeniu tego makijażu niepoślednią rolę odegrał Photoshop i wprawna ręka grafika
![]() ![]()
![]() |
#5 |
okrutnica jakaś... |
hybris
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
okrutnica jakaś... |
ta...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dzięki Aguś - za wyjaśnienie i za poradę!!!
![]() To chyba faktycznie sztuczne rzęsy plus "fotoszop" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
oj... nigdy zadna z nas nie bedzie miec takiego zdjecia... ja gdzies czytalam ze nad takim jednym glupim zdjeciem specjalisci siedza ok. 1 dnia... takze wiecie... ciekaweg jak one wygladaja tak na co dzien... pewnie oprocz tego ze maja tam te kosmetyczki i w ogole... to pewnie podobnie jak my... ale i tak polecam strone http://www.deansplanet.com/nomakeup.html choc pewnie i tak wszyscy na niej byli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.