jak wspominacie waszą pierwszą miłość? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 21:03   #1
booombelek
BAN stały

Wink

jak wspominacie waszą pierwszą miłość?

dziewczyny zastanawiam się jak wspominacie swojego pierwszego partnera tak na poważnie? może nadal z nim jesteście? jeśli nie to ile byliście w związku? wspominacie ten związek z uśmiechem na twarzy?
booombelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 21:07   #2
juustine
Raczkowanie

Dot.: jak wspominacie waszą pierwszą miłość?

moim pierwszym partnerem tak na poważnie jest mój mąż. Znam go dobrych 8 lat, 5 lat jesteśmy już razem, rok po ślubie.. Każdy dzień zaczynam i kończę z uśmiechem na twarzy u jego boku.

17/09/2011 jestem mężatką.
juustine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 21:35   #3
201803080934
Konto usunięte

pierwszy poważny związek zakończyłam w zeszłym roku. byliśmy razem prawie 3 lata. czy wspominam z uśmiechem..? nie, bo chociaż minął już rok nadal mnie boli strata tego czegoś, czego nie umiem opisać, ale wiążą się z tym wszystkie wspomnienia, chwile, miejsca, rzeczy. moja pierwsza miłość zawsze będzie się wiązała z jakimś takim bólem, że się nie udało.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 21:36   #4
Levine
Raczkowanie

Z moim pierwszym partnerem na poważnie właśnie niedawno się rozstałam
Trwał on 2,5 roku Żałuje, że właśnie nam się nie udało, bo ta miłość to było najlepsze uczucie, którego doznałam i chciałabym, żeby to mogło trwać zawsze No, ale widocznie byliśmy za mało dojrzali (w wieku 17 lat zaczęliśmy się spotykać) i po prostu to nie przetrwało. Mam bardzo miłe wspomnienia, bo eks nauczył mnie jak to jest kochać, tak prawdziwie i jak to jest być kochanym Dzięki niemu też troszeczkę dojrzałam i cieszę się ogólnie z tego, jaka przez niego się stałam
Teraz niestety nie mamy jakiś dobrych kontaktów, cóż, jak to mówią, niektórzy ludzie przedstawiają się dopiero czasami przy pożegnaniu.

Edytowane przez Levine
Czas edycji: 2012-11-15 o 21:43
Levine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 22:34   #5
klempaa
Zakorzenienie

WYSZUKIWARKA!!!!

Identyczny wątek już istnieje

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 22:39   #6
Los Justynos
Raczkowanie

Hej, moja pierwsza wielka miłość była z lat szczeniackich. Byliśmy bardzo w sobie zakochani, ale do czasu kiedy mnie zostawił. Nie potrafiłam sobie z tym poradzić, schudłam przez drania 10kg.. Generalnie potem przez ponad rok nie miałam nikogo. Ale teraz jestem od ponad 3 lat w szczęśliwym związku. Jestem również bardzo zakochana Nie wyobrażam sobie życia bez niego.
Uważam, że pierwsze wielkie zakochanie jest super sprawą. Tylko często gęsto kończy się ogromnym cierpieniem.
Los Justynos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 22:40   #7
Jacqueline__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
pierwszy poważny związek zakończyłam w zeszłym roku. byliśmy razem prawie 3 lata. czy wspominam z uśmiechem..? nie, bo chociaż minął już rok nadal mnie boli strata tego czegoś, czego nie umiem opisać, ale wiążą się z tym wszystkie wspomnienia, chwile, miejsca, rzeczy. moja pierwsza miłość zawsze będzie się wiązała z jakimś takim bólem, że się nie udało.
podpisuje się pod tym, lepiej bym tego nie ujęła.

tylko że u mnie minęło już ponad 1,5 roku.

Jacqueline__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 22:56   #8
magdaammm
Raczkowanie

Pierwszej poważnej miłości chyba sie nie zapomina, zawsze bedzie jakiś sentyment i chyba zawsze bedzie jakis porównaniem do nastepnego związku, bedziemy szukać cząstki starego związku w nowym.. stara, pierwsza miłośći nie rdzewieje chyba.. i chyba zawsze mocniej zabije serduszko, kiedy zobaczymy tą pierwszą miłość.. oczywiscie były zle chwile ale bylo bardzo duzo tych dobrych, pierwszych, niezapomnianych, nieznanych..
mimo tego, ze to ja go zakonczyłam i niby dobrze sobie radzę, to bardzo duzo mi brakuje.. eh..

Edytowane przez magdaammm
Czas edycji: 2012-11-15 o 22:58
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 06:34   #9
effulla
Zakorzenienie

Z moją pierwszą miłością zeszłam się po 8 latach i jesteśmy razem. Zmian raczej nie planuję
Stary 2012-11-16, 08:42   #10
_ema_
Zakorzenienie

Mój pierwszy związek wspominam raczej niemiło. Facet był nudnym maminsynkiem bez ambicji. A mnie trzymało przy nim chyba tylko to, że uważałam, że skoro się z kimś związałam to jest to zobowiązanie, którego trzeba dotrzymać. I tak wytrzymałam 3 lata (teraz wiem, ze to była głupota, ale cóż, młodość ma swoje przywary ). Z byłym na początku utrzymywałam normalne koleżeńskie stosunki, ale oczywiście po czasie zaczął nastawiać na mnie znajomych, opowiadać jakieś bzdury, ignorować mnie z całej paczki podczas organizacji imprez etc (choć on zaproszenia od mnie zawsze dostawał), a próby dowiedzenie się o co chodzi kończyły się milczeniem z jego strony. Zmienił się bardzo, nie tylko dla mnie ale też dla większosci 'starych znajomych'. Więc w tej chwili niestety, nawet resztkę dobrych wspomnień, i ile w ogóle jakies były, zasłoniła teraźniejszość i nie chcę mieć z tą osobą nic wspólnego

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
Pierwszej poważnej miłości chyba sie nie zapomina, zawsze bedzie jakiś sentyment i chyba zawsze bedzie jakis porównaniem do nastepnego związku, bedziemy szukać cząstki starego związku w nowym.. stara, pierwsza miłośći nie rdzewieje chyba.. i chyba zawsze mocniej zabije serduszko, kiedy zobaczymy tą pierwszą miłość.. oczywiscie były zle chwile ale bylo bardzo duzo tych dobrych, pierwszych, niezapomnianych, nieznanych..
mimo tego, ze to ja go zakonczyłam i niby dobrze sobie radzę, to bardzo duzo mi brakuje.. eh..
hmm, nie zgodziłabym się,były był mi obojętny w kwestii uczuć już w momencie rozstania i jakoś nie czuję sentymentu do jego osoby,
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 09:51   #11
201607040946
Konto usunięte

To się wyłamię i powiem, że moją pierwszą miłością była dziewczyna Teraz wspominam to miło, ale gdy mnie zostawiła, nienawidziłam jej Ale to były szczenięce lata...
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 11:58   #12
chwast
Zakorzenienie

Do kitu, wstyd, wiocha, żenada Oczywiście to nie była miłość, tylko wtedy tak myślałam... do dzisiaj jak wyświetla mi się na fb jakieś jego zdjęcie to mi głupio ciekawe czy jemu też
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 23:03   #13
perelka191288
Przyczajenie

Żadko się zdaża, że jest się ze swoją "pierwszą miłością" do końca życia, aczkolwiek wyjątki sie zdarzają, czesto jednak zależy to od tego w jakim jesteśmy wieku kiedy poznajemy tą osobę. Pewne jest to, że ta pierwsza miłość jest zupełnie inna niż kolejne i nigdy się jej nie zapomina. Ja miała 16 lat kiedy przeżyłam taką miłość, to było juz 8 lat temu, chłopak był starszy ode mnie 6 lat, byliśmy ze sobą pół roku kiedy dowiedziałam się, że mnie zdradza naprawo i lewo, było mi badzo ciężko, wydawało mi się, że skonczyło się moje życie, nie chodziłam do szkoły, nie jadłam, potrafiłam cały dzięń nie wstać z łóżka, czułam się oszukana. Ale po jakimś czasie przeszło, zakochałam się w kimś innym i zapomniałam, Ale do tej pory kiedy widzę tą osobę czuję się dziwnie
perelka191288 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 00:31   #14
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Milosc milosc, czy zakochanie cos juz wiem ze zakochanie czy taki pierwszy chlopak? :P Bo w sumie to taka moja pierwsza milosc wspominam jako chlopaka z gimnazjum, z ktorym pierwszy raz sie calowalam i wlasnie 2 lata sie leczylam ;d spotykalam sieciagle z nim, bo bawil sie mna, miesiac ja miesiac inna. ale zylam normalnie, nie bylo jakies zalamki mega, plakanie ale smianie sie z siebie rowniez. Ale taki pierwszy to na koloniach z ktorym wzielam slub i zerwalam z nim bo smiesznie tanczyl xD Ahh ten mlody wiek:P
Stary 2012-11-17, 02:10   #15
Silence_
Zakorzenienie

Jakaś tragedia to była. Chłopak (bo facetem to trudno go nazwać) dotąd zmienia dziewczyny jak rękawiczki.
Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości