Zabawy weselne- godne polecenia!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 20:13   #1
asienka_1005
Raczkowanie

Zabawy weselne- godne polecenia!!!

Witajcie. Nie wiem, być może był taki wątek i mi umknął- skierujcie mnie na właściwe miejsce
Bynajmniej- chciałam się Was poradzić w kwestii weselnych zabaw. Niedługo mamy drugie spotkanie z zespołem, na którym mamy dać zarys zabawy i nie mamy zielonego pojęcia, co wybrać.
Poszukuję zabaw "ze smakiem", wesołych, przy których goście będą się z chęcią bawili. Takich, które nie wzbudzą ani w nas- Młodych- ani wśród rodziny zażenowania, ale będą ze śmiechem wspominane.
Przyznam, że troszkę mnie odrzucają konkursy z podtekstem seksualnym- na weselu bywają przecież dzieci, a i nie każdemu musi odpowiadać macanie po kolanach i takie tam. Rozumiecie pewnie o co chodzi.
Jeżeli macie jakieś pomysły- podeślijcie nazwę zabawy wraz z jej krótkim opisem (co jest do zabawy potrzebne, jej przebieg...).
Będę mega wdzięczna!!! I na pewno skorzystam!

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

up, up...

http://s7.suwaczek.com/20120609290113.png
asienka_1005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 21:02   #2
Nutella_1
Raczkowanie

Dot.: Zabawy weselne- godne polecenia!!!

Np. Osoba biorąca udział w zabawie siada na krześle. Pod pupę wkłada pompkę. Na wylocie pompki jest balon. Siedząc trzeba 'skakać' na pompkę i pompować powietrzem balon. Osoba, której balon pierwszy pęknie wygrywa.
Mam nadzieję, że dość jasno wyjaśniłam
Pamiętam, że jak byłam na weselu to kupa śmiechu przy tym była

Edytowane przez Nutella_1
Czas edycji: 2011-08-26 o 21:03
Nutella_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 21:07   #3
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nutella_1 Pokaż wiadomość
Np. Osoba biorąca udział w zabawie siada na krześle. Pod pupę wkłada pompkę. Na wylocie pompki jest balon. Siedząc trzeba 'skakać' na pompkę i pompować powietrzem balon. Osoba, której balon pierwszy pęknie wygrywa.
ja to widzialam na yt w nieco bardziej "erotycznej" wersji. na krzeslkach byla pompka, panowie siadali na pompce, panie siadaly na nich okrakiem i zakladaly balona na koniec pompki. ktora para pierwsza przebila balon - wygrala.

mi sie nie podobaja takie zabawy typu konkursy wlasnie. najfajniejsze sa takie gdzie moze sie bawic wiekszosc gosci albo wszyscy, a nie tylko 5 par.
i nie cierpie zabwy typu opisana powyzej z balonikiem czy innych z podtekstami, macaniem, rozlewaniem roznych napojow - dla mnie mega zenada.
Stary 2011-08-26, 21:10   #4
asienka_1005
Raczkowanie

O takie opisy właśnie mi chodziło
Proszę o więcej:pros i:

Stary 2011-08-26, 21:30   #5
Nutella_1
Raczkowanie

Albo np. taka : wiążemy do ogonka jabłka sznurek ( im dłuższy, tym zabawniej ). Jedna osoba trzyma sznurek, druga musi zjeść jabłko bez użycia rąk.
Miny osób próbujących zjeść jabłko - bezcenne
Stary 2011-08-26, 21:46   #6
elizela
Przyczajenie

U mnie było coś takiego :

goście ustawiają się w kółku i podają sobie worek z ręki do ręki. W momencie gdy orkiestra przestaje grać, osoba która ma w danej chwili worek wyjmuje sobie z niego jedną rzecz. I tak worek chodzi w kółko aż stanie się pusty.

A co było w worku :
różne galoty, koszuliny, peruka, biustonosz, stringi, sutanna i nie pamiętam co więcej.. (dostaliśmy od orkiestry)

'Obdarowani' goście nakładają ubrania, dobierają się w pary i tańczą poloneza

Mina starszej cioci, która wylosowała stringi = bezcenna (w pozytywnym tego słowa znaczeniu, nie mogła przestać się śmiać )

Albo zabawa w karetę :

http://www.weselicho.net/21,zabawy_na_oczepiny.html

Edytowane przez elizela
Czas edycji: 2011-08-26 o 21:49
elizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 21:58   #7
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Albo np. taka : wiążemy do ogonka jabłka sznurek ( im dłuższy, tym zabawniej ). Jedna osoba trzyma sznurek, druga musi zjeść jabłko bez użycia rąk.
Miny osób próbujących zjeść jabłko - bezcenne
Bawiłam się w to na swoich urodzinach. 7 urodzinach.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 22:08   #8
asienka_1005
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elizela Pokaż wiadomość
U mnie było coś takiego :

goście ustawiają się w kółku i podają sobie worek z ręki do ręki. W momencie gdy orkiestra przestaje grać, osoba która ma w danej chwili worek wyjmuje sobie z niego jedną rzecz. I tak worek chodzi w kółko aż stanie się pusty.

A co było w worku :
różne galoty, koszuliny, peruka, biustonosz, stringi, sutanna i nie pamiętam co więcej.. (dostaliśmy od orkiestry)

'Obdarowani' goście nakładają ubrania, dobierają się w pary i tańczą poloneza

Mina starszej cioci, która wylosowała stringi = bezcenna (w pozytywnym tego słowa znaczeniu, nie mogła przestać się śmiać )

Albo zabawa w karetę :

http://www.weselicho.net/21,zabawy_na_oczepiny.html
Z tej stronki, którą poleciłaś, znalazłam taką "zabawę":

ogolne zabawy na parkiecie.. tanczymy w koleczku..panowie okrecaje panie, panowie klekaja panie tancza wokol panow i takie tam..a zeby bylo sprawiedliwie to w pewnym momencie wodzirej kaze ukleknac paniom (panie mysla ze teraz panowie beda tanczyc wkolo nich..), a wodzirej mowi: panowie staja naprzeciwko kleczacych pan (muzyka cichnie)..i tak wlasnie panie chcialyby podziekowac panom za taniec ..tez fajne, jak juz wszyscy rozbawieni i nagle panie klekaja przed panami

Myślałam, że padnę...

Ale z tym workiem- fajne

Stary 2011-08-26, 22:41   #9
Nutella_1
Raczkowanie

Jeszcze mi się przypomniało
Na weselu mojej cioci było tak : w prześcieradle zrobili taką dziurę, by zmieściła się w niej twarz Pana Młodego. Niżej dwie mniejsze na ręce Panny Młodej. Para jest po tej samej stronie prześcieradła. Goście trzymali prześcieradło pionowo. Panna Młoda musiała nakarmić Pana Młodego kawałkiem tortu ( nie widziała gdzie celuje - najczęściej dostawał w nos albo brodę ). Trochę ryzykowne bo Pan Młody z tej zabawy nie wychodzi czysty, ale goście do tej pory wspominają z uśmiechem
Jeszcze inna : uczestnicy dostają po plasterku cytryny. Każdy z nich kładzie go na język. Orkiestra gra np. ' Sto lat ' a uczestnicy mają śpiewać. Miny są przy tej zabawie wręcz zabójcze
Następna : Para Młoda siada na krzesłach tyłem do siebie. Dostaje kartki - z jednej strony napisane ' ja ' , a z drugiej 'on/ona '. Orkiestra ( lub ktoś inny ) zadaje pytania typu ' Kto ma fajniejszych teściów ? Kto będzie zmywał ? Kto będzie trzymał kasę ? ' itp. a Młodzi odpowiadają pokazując odpowiedź na karteczce. Fajnie by było jakbyście nie znali pytań
I kolejna : w balonach ukryte są karteczki ( 1 balon = 1 karteczka ). Balony rzucamy na podłogę w rękach macie szpilki. Po kolei każdy z Was przebija balon - raz Panna Młoda, raz Pan Młody. Na karteczkach jest napisane np. do dziecka w nocy będę wstawać ja, z teściem na piwo będę chodzić ja, ja będę sprzątać łazienkę itd. można wymyślić sporo śmiesznych tekstów do tej zabawy
Jest jeszcze taki ' Telegram do Pana Młodego ' niby od kolegów z Klubu Starych Kawalerów z Włoch Potrzebne będą 2 osoby - jedna czyta ' niby po włosku' , druga jest jako tłumacz.
A tu tekst :
Nie każdy wie, że Pan Młody przed ślubem należał do Klubu Starych Kawalerów. Cały klub przebywa teraz we Włoszech i przesyła telegram z życzeniami. Żeby udowodnić, że naprawdę przebywają we Włoszech będziemy czytać w oryginale i tłumaczyć.

Dzień dobry drogi ( tu imię pana Młodego. Przypuśćmy, że ma na imię Adam )
Bongiorno Adamo frajeri
bardzo nas cieszy
Kontato schizofrenio
że się ożeniłeś
Liberta kaput
w tym uroczystym dla Ciebie dniu
Akademio kabaretto
życzymy Ci wiele radości i szczęścia
La dyscyplina dyktatore
pojąłeś piękną żonę
Paloma maszkarone
po weselu rozpoczniesz normalne życie
Katorga, galera, patoga
wasz związek będzie pełen miłości
Finito amore...
potem może przyjdą dzieci
Cinquecento bambini
zostaniesz ojcem
Padre Virgilius
będziesz się cieszyć tą perspektywą
Silencio mortale
dbaj o teściową
Arszenikos cyjankare
i o teścia
Piwencjo kuflozo
a zostaniesz doceniony
Vizitato prokuratore
życzymy Ci
Gratulacjone
miłej współpracy
Non kolaboracjone
dużo pieniędzy
Forsa finito
ładnego mieszkania
Apartamento sutereno
dobrego samochodu
Karocze sireno
udanych wakacji co roku
Prego ciao Italia Bongiorno ogródek, sekator, działka
Tego wszystkiego życzą Ci koledzy ze słonecznej Italii
Cavalieros Sicilianos Italianos
podpisano koledzy z Klubu Starych Kawalerów
Kumplos smutatos

P.S. Pozdrowienia dla gości weselnych
Bongiorno stonka inwazione

Fajna też jest zabawa z krzesełkami ( dość znana ) : w grze uczestniczy obojętnie ile osób. Przypuśćmy, że 10. Ustawiamy 9 odwróconych do siebie krzeseł. Orkiestra gra a goście tańczą przemieszczając się wokół nich. Muzyka się zatrzymuje a goście muszą usiąść na krześle. Dla kogo nie będzie miejsca odpada z gry. Odstawiamy 1 krzesło, a goście znowu tańczą itd. Niesamowite jest to zaangażowanie gości, spryt i walka o krzesła
Stary 2011-08-27, 09:40   #10
asienka_1005
Raczkowanie

Up!

Stary 2011-08-27, 11:10   #11
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Żenujące, mam nadzieję, że już nikt nie organizuje takich zabaw na weselach...

Cytat:
Jeszcze mi się przypomniało
Na weselu mojej cioci było tak : w prześcieradle zrobili taką dziurę, by zmieściła się w niej twarz Pana Młodego. Niżej dwie mniejsze na ręce Panny Młodej. Para jest po tej samej stronie prześcieradła. Goście trzymali prześcieradło pionowo. Panna Młoda musiała nakarmić Pana Młodego kawałkiem tortu ( nie widziała gdzie celuje - najczęściej dostawał w nos albo brodę ). Trochę ryzykowne bo Pan Młody z tej zabawy nie wychodzi czysty, ale goście do tej pory wspominają z uśmiechem
Jeszcze inna : uczestnicy dostają po plasterku cytryny. Każdy z nich kładzie go na język. Orkiestra gra np. ' Sto lat ' a uczestnicy mają śpiewać. Miny są przy tej zabawie wręcz zabójcze
Następna : Para Młoda siada na krzesłach tyłem do siebie. Dostaje kartki - z jednej strony napisane ' ja ' , a z drugiej 'on/ona '. Orkiestra ( lub ktoś inny ) zadaje pytania typu ' Kto ma fajniejszych teściów ? Kto będzie zmywał ? Kto będzie trzymał kasę ? ' itp. a Młodzi odpowiadają pokazując odpowiedź na karteczce. Fajnie by było jakbyście nie znali pytań
I kolejna : w balonach ukryte są karteczki ( 1 balon = 1 karteczka ). Balony rzucamy na podłogę w rękach macie szpilki. Po kolei każdy z Was przebija balon - raz Panna Młoda, raz Pan Młody. Na karteczkach jest napisane np. do dziecka w nocy będę wstawać ja, z teściem na piwo będę chodzić ja, ja będę sprzątać łazienkę itd. można wymyślić sporo śmiesznych tekstów do tej zabawy
Jest jeszcze taki ' Telegram do Pana Młodego ' niby od kolegów z Klubu Starych Kawalerów z Włoch Potrzebne będą 2 osoby - jedna czyta ' niby po włosku' , druga jest jako tłumacz.
A tu tekst :
Nie każdy wie, że Pan Młody przed ślubem należał do Klubu Starych Kawalerów. Cały klub przebywa teraz we Włoszech i przesyła telegram z życzeniami. Żeby udowodnić, że naprawdę przebywają we Włoszech będziemy czytać w oryginale i tłumaczyć.

Dzień dobry drogi ( tu imię pana Młodego. Przypuśćmy, że ma na imię Adam
)
Bongiorno Adamo frajeri
bardzo nas cieszy

Kontato schizofrenio
że się ożeniłeś

Liberta kaput
w tym uroczystym dla Ciebie dniu

Akademio kabaretto
życzymy Ci wiele radości i szczęścia

La dyscyplina dyktatore
pojąłeś piękną żonę

Paloma maszkarone
po weselu rozpoczniesz normalne życie

Katorga, galera, patoga
wasz związek będzie pełen miłości

Finito amore...
potem może przyjdą dzieci

Cinquecento bambini
zostaniesz ojcem

Padre Virgilius
będziesz się cieszyć tą perspektywą

Silencio mortale
dbaj o teściową

Arszenikos cyjankare
i o teścia

Piwencjo kuflozo
a zostaniesz doceniony

Vizitato prokuratore
życzymy Ci

Gratulacjone
miłej współpracy

Non kolaboracjone
dużo pieniędzy

Forsa finito
ładnego mieszkania

Apartamento sutereno
dobrego samochodu

Karocze sireno
udanych wakacji co roku

Prego ciao Italia Bongiorno ogródek, sekator, działka
Tego wszystkiego życzą Ci koledzy ze słonecznej Italii

Cavalieros Sicilianos Italianos
podpisano koledzy z Klubu Starych Kawalerów

Kumplos smutatos

P.S. Pozdrowienia dla gości weselnych

Bongiorno stonka inwazione

Fajna też jest zabawa z krzesełkami ( dość znana ) : w grze uczestniczy obojętnie ile osób. Przypuśćmy, że 10. Ustawiamy 9 odwróconych do siebie krzeseł. Orkiestra gra a goście tańczą przemieszczając się wokół nich. Muzyka się zatrzymuje a goście muszą usiąść na krześle. Dla kogo nie będzie miejsca odpada z gry. Odstawiamy 1 krzesło, a goście znowu tańczą itd. Niesamowite jest to zaangażowanie gości, spryt i walka o krzesła
Te pogrubione bardzo fajne

Dodam coś od siebie:
Zabawa dla 4-5 dziewczyn. Każda z nich dostaje gładki biały t-shirt który nakłada na siebie i czerwoną szminkę. Ich zadaniem jest zebrać jak najwięcej buziaków od facetów tzn. muszą im pomalować usta szminką a potem poprosić by odcisnęli swoje usta na koszulce. Mają na to powiedzmy 3 minuty. Potem Para Młoda zlicza buziaki z koszulki każdej z dziewczyn, ta która ma najwięcej wygrywa.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-27, 12:33   #12
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Dodam coś od siebie:
Zabawa dla 4-5 dziewczyn. Każda z nich dostaje gładki biały t-shirt który nakłada na siebie i czerwoną szminkę. Ich zadaniem jest zebrać jak najwięcej buziaków od facetów tzn. muszą im pomalować usta szminką a potem poprosić by odcisnęli swoje usta na koszulce. Mają na to powiedzmy 3 minuty. Potem Para Młoda zlicza buziaki z koszulki każdej z dziewczyn, ta która ma najwięcej wygrywa.
A to nie jest żenujące? Podpici mężczyźni, atrakcyjne dziewczyny w koszulkach. Ciekawe, gdzie będą całować.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-08-27, 14:20   #13
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A to nie jest żenujące? Podpici mężczyźni, atrakcyjne dziewczyny w koszulkach. Ciekawe, gdzie będą całować.
racja
i faceci ze szminka na ustach??
Stary 2011-08-27, 14:42   #14
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Widziałam osobiscie tą zabawę i wyszła bardzo fajnie. Wszystko odbyło się bardzo kulturalnie i było przy tym dużo śmiechu. Koszulki oczywiście duże cn XL założone na sukienki. Dodam że alkohol był na weselu. Jak towarzystwo kulturalne to nie będzie problemu.
Dodam jeszcze że każdy facet mógł złożyć 1 buziaka na 1 dziewczynie. A odbyło się to tak że dziewczyny pokazywały gdzie maja całować

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Mam nadzieję ze nie było:
1) powiedzmy 5 par. Każda para dostaje 1 parę śmiesznych duuuuuużych bokserek. Zespól puszcza muzykę, pary tańczą, zespół - muzykaSTOP, wtedy osoba która ma bokserki musi je szybko zdjąc i założyć partnerowi( wszystko bez pomocy partnera). Kto ostatni założy - odpada. I tak do wyłonienia zwycięzcy. Nie brzmi to najlepiej ale kupa smiechu przy tym jest.

2) Nie pamiętam dokładnie tej zabawy. wszyscy goście tańczą w kółeczku( najlepiej pan pani pan pan itd). Muzyka gra i orkiestra wydaje " komendy" typu "odwracamy się w lewo i całujemy w policzek", albo "kucamy" i wszyscy na kucaka idą w kółeczku ( to można ominąć bo nie wygodnie w obcasach tak chodzić), albo "panowie całują panie po prawej w rękę" i wiele innych poleceń których nie pamietam
3) zabawa w kółeczku z króliczkiem, przezabawna ale też nie pamiętam o co chodziło bo byłam mała

Edytowane przez iwoncia8
Czas edycji: 2011-08-27 o 14:30
iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 14:47   #15
manymanyways
Rozeznanie

najlepsza i bardzo znana jest zabawa w test wiedzy Młodych siadają oni na krzesłach, plecami do siebie, i maja w rękach baloniki lub kartki papieru ze swoimi imionami. Następnie prowadzący zadaje im pytania, typu "kto pierwszy powiedział "kocham Cię", "kto dziś zaśnie wcześniej" itp, a młodzi w odpowiedzi unoszą balon/kartkę papieru z imieniem osoby nie tylko fajne, niezboczone;P i nieżałosne, ale też można się trochę dowiedzieć o parze
manymanyways jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 16:15   #16
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

My mieliśmy test kupa śmiechu tylko nie mieliśmy kartek a butami pokazywaliśmy
no i pytań wcześniej nie znaliśmy

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2011-08-27 o 16:18
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 17:32   #17
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
My mieliśmy test kupa śmiechu tylko nie mieliśmy kartek a butami pokazywaliśmy
no i pytań wcześniej nie znaliśmy
Super zabawa, zwł że widziałam ją tylko na 1 weselu na którym byłam, więc nie oblatana. Lepsza niż ta z pękającymi balonikami i kartkami w środku, które o ile jest ich mało - są fajne, ale zwykle balonów jest za dużo i robi sie to nudne.
Stary 2011-08-27, 17:52   #18
skazana_na_bluesa
.

a to koniecznie musza byc jakies zabawy weselne?
troche wesel obskoczylam i jeszcze nie spotkalam "normalnych" zabaw.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 18:00   #19
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
a to koniecznie musza byc jakies zabawy weselne?
troche wesel obskoczylam i jeszcze nie spotkalam "normalnych" zabaw.
Jak nie chcesz to nie muszą Taka jest tradycja. Ale byłam na 1 weselu gdzie było tylko rzucanie welonem/krawatem.

Ja osobiście będę mieć ze 2-3 fajne zabawy, tak, żeby łącznie z rzucaniem welonem i z tortem nie wyszło dłużej niż 30 min. Bo mnie zawsze oczepiny nudzą.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Ale wydaje mi się że ta zabawa z testem dla młodych jest fajna i taka " normalna"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-27, 18:10   #20
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
Jak nie chcesz to nie muszą Taka jest tradycja. Ale byłam na 1 weselu gdzie było tylko rzucanie welonem/krawatem.

Ja osobiście będę mieć ze 2-3 fajne zabawy, tak, żeby łącznie z rzucaniem welonem i z tortem nie wyszło dłużej niż 30 min. Bo mnie zawsze oczepiny nudzą.
U nas na oczepiny było tylko rzucanie i taniec starej i nowej młodej pary a zabawy w trakcie wesela po prostu dla urozmaicenia

Stary 2011-08-27, 18:27   #21
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wydaje mi się że ta zabawa z testem dla młodych jest fajna i taka " normalna"
Ten test i telegram kawalerów to dwie, które mi się podobają. Właściwie jedyne.

Jest też jeszcze test na płeć dzieci. Muzyka gra i jak jest przerwa to Młodzi [siedzą plecami do siebie] obracają głowe. Jak w tą samą stronę to dziewczynka, jak w obie to chłopiec[czy na odwrót]. Powtarzane tyle razy, ile Młodzi planują dzieci.
Stary 2011-08-27, 18:58   #22
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Jest też zabawa w karetę, bądź inna wersja - rodzina wybierająca się do zoo. Też zabawa fajna, ale nie do każdego towarzystwa weselnego pasuje. trzeba sie nabiegać i liczyć z kontuzjami
Stary 2011-08-27, 19:01   #23
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Jest też zabawa w karetę, bądź inna wersja - rodzina wybierająca się do zoo. Też zabawa fajna, ale nie do każdego towarzystwa weselnego pasuje. trzeba sie nabiegać i liczyć z kontuzjami
To też mieliśmy Właśnie wyprawę do ZOO - fajnie się na to patrzy ale raz uczestniczyłam i więcej nie zamierzam

Później mieliśmy taniec w parach i kiedy muzyka przestawała grać kobiety ściągały marynarki partnerom i zakładały je na lewą stronę. Kto ostatni, przegrywa Byście widziały jaka walka była

No i jeszcze była zabawa z przynoszeniem różnych przedmiotów ale bez rozbierania gości
Bo widziałam kiedyś nagranie z wesela - faceci zostawali w slipkach, jak dla mnie... nie do pomyślenia

Stary 2011-08-27, 19:08   #24
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Nie polecam wersji bieganej-jak wszyscy biegali ktoś mnie popchnął i połamałam palec z stopie, bo zaczepiłam o krzesło.
Widziałam opis, że każdy ma wstać i obejść swoje krzesło. Brzmi lepiej. Myśmy obiedali cały rządek i było o prostu niebezpiecznie.
Stary 2011-08-27, 19:10   #25
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
To już jest totalnie oklepane.

Według mnie każda (lub prawie każda ) zabawa się uda, jeśli ma się rozrywkowych, chętnych do zabawy gości.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 19:31   #26
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość

Według mnie każda (lub prawie każda ) zabawa się uda, jeśli ma się rozrywkowych, chętnych do zabawy gości.
i jeśli nie jest wulgarna, chociaż i do takich znajdą się chętni.ale niestety zwykle trzeba się zgłosić zanim wiadomo będzie o co chodzi
Stary 2011-08-27, 19:49   #27
invisible_01
Zakorzeniona

Jedna tylko zabawa jest dla mnie poniżej poziomu - erotyczny taniec. Już tłumaczę, o co chodzi: na kilku weselach, na których byłam, dziewczyna która złapała welon miała zatańczyć na rurze - tą rurą był chłopak, który złapał muchę Na dodatek zawsze leciał tekst: "on będzie rurą, a Ty zatańcz tak, żeby mu jego rura stanęła" - dla mnie bez komentarza. Przecież to, że ktoś jest panną/kawalerem nie znaczy, że nie ma partnera/partnerki, zresztą nawet będąc wolna nie tańczyłabym tak przy wszystkich. Welon złapała raz 13-latka i dla mnie było obleśne patrzeć, jak wije się koło 25-latka, a on się cieszy.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 19:52   #28
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Jedna tylko zabawa jest dla mnie poniżej poziomu - erotyczny taniec. Już tłumaczę, o co chodzi: na kilku weselach, na których byłam, dziewczyna która złapała welon miała zatańczyć na rurze - tą rurą był chłopak, który złapał muchę Na dodatek zawsze leciał tekst: "on będzie rurą, a Ty zatańcz tak, żeby mu jego rura stanęła" - dla mnie bez komentarza. Przecież to, że ktoś jest panną/kawalerem nie znaczy, że nie ma partnera/partnerki, zresztą nawet będąc wolna nie tańczyłabym tak przy wszystkich. Welon złapała raz 13-latka i dla mnie było obleśne patrzeć, jak wije się koło 25-latka, a on się cieszy.
A gdzie byli rodzice tej dziewczynki?!
Stary 2011-08-27, 19:53   #29
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

invisible_01 - ja widziałam na YT chyba filmik z zabawy w krzesełka połączonej z rozbieraniem facetów Kobiety musiały przynieść to spodnie, to krawat <ogólnie chyba wszystkie części garderoby prócz skarpet i bokserek > i założyć na siebie, ta która wygrała miała zrobić striptiz na krześle. Mega żenujące jak dla mnie.
Najlepszy był dziadek, który nawet swoje majty chciał oddać

Co do Twojego przykładu, brak słów
Prowadzącemu bym w kopnęła

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2011-08-27 o 19:55
Stary 2011-08-27, 19:57   #30
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manymanyways Pokaż wiadomość
najlepsza i bardzo znana jest zabawa w test wiedzy Młodych siadają oni na krzesłach, plecami do siebie, i maja w rękach baloniki lub kartki papieru ze swoimi imionami. Następnie prowadzący zadaje im pytania, typu "kto pierwszy powiedział "kocham Cię", "kto dziś zaśnie wcześniej" itp, a młodzi w odpowiedzi unoszą balon/kartkę papieru z imieniem osoby nie tylko fajne, niezboczone;P i nieżałosne, ale też można się trochę dowiedzieć o parze

taak ta zabawa jest super to na pewno bede miala na swoim weselu

Ale nigdy w zyciu nie bede miala czegos w stylu tego dmuchania balona skacząc na pompke.. no masakra i zenada.
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości