![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zabawy weselne- godne polecenia!!!
Witajcie. Nie wiem, być może był taki wątek i mi umknął- skierujcie mnie na właściwe miejsce
![]() Bynajmniej- chciałam się Was poradzić w kwestii weselnych zabaw. Niedługo mamy drugie spotkanie z zespołem, na którym mamy dać zarys zabawy i nie mamy zielonego pojęcia, co wybrać. Poszukuję zabaw "ze smakiem", wesołych, przy których goście będą się z chęcią bawili. Takich, które nie wzbudzą ani w nas- Młodych- ani wśród rodziny zażenowania, ale będą ze śmiechem wspominane. Przyznam, że troszkę mnie odrzucają konkursy z podtekstem seksualnym- na weselu bywają przecież dzieci, a i nie każdemu musi odpowiadać macanie po kolanach i takie tam. Rozumiecie pewnie o co chodzi. Jeżeli macie jakieś pomysły- podeślijcie nazwę zabawy wraz z jej krótkim opisem (co jest do zabawy potrzebne, jej przebieg...). Będę mega wdzięczna!!! I na pewno skorzystam! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- up, up... ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zabawy weselne- godne polecenia!!!
Np. Osoba biorąca udział w zabawie siada na krześle. Pod pupę wkłada pompkę. Na wylocie pompki jest balon. Siedząc trzeba 'skakać' na pompkę i pompować powietrzem balon. Osoba, której balon pierwszy pęknie wygrywa.
Mam nadzieję, że dość jasno wyjaśniłam ![]() Pamiętam, że jak byłam na weselu to kupa śmiechu przy tym była ![]()
To moje zdanie. Nie musisz się z nim zgadzać. Edytowane przez Nutella_1 Czas edycji: 2011-08-26 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie nie podobaja takie zabawy typu konkursy wlasnie. najfajniejsze sa takie gdzie moze sie bawic wiekszosc gosci albo wszyscy, a nie tylko 5 par. i nie cierpie zabwy typu opisana powyzej z balonikiem czy innych z podtekstami, macaniem, rozlewaniem roznych napojow - dla mnie mega zenada.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
O takie opisy właśnie mi chodziło
![]() Proszę o więcej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Albo np. taka : wiążemy do ogonka jabłka sznurek ( im dłuższy, tym zabawniej
![]() Miny osób próbujących zjeść jabłko - bezcenne ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
U mnie było coś takiego :
goście ustawiają się w kółku i podają sobie worek z ręki do ręki. W momencie gdy orkiestra przestaje grać, osoba która ma w danej chwili worek wyjmuje sobie z niego jedną rzecz. I tak worek chodzi w kółko aż stanie się pusty. A co było w worku : różne galoty, koszuliny, peruka, biustonosz, stringi, sutanna i nie pamiętam co więcej.. (dostaliśmy od orkiestry) 'Obdarowani' goście nakładają ubrania, dobierają się w pary i tańczą poloneza ![]() Mina starszej cioci, która wylosowała stringi = bezcenna (w pozytywnym tego słowa znaczeniu, nie mogła przestać się śmiać ![]() Albo zabawa w karetę : http://www.weselicho.net/21,zabawy_na_oczepiny.html Edytowane przez elizela Czas edycji: 2011-08-26 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bawiłam się w to na swoich urodzinach. 7 urodzinach.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ogolne zabawy na parkiecie.. tanczymy w koleczku..panowie okrecaje panie, panowie klekaja panie tancza wokol panow i takie tam..a zeby bylo sprawiedliwie to w pewnym momencie wodzirej kaze ukleknac paniom (panie mysla ze teraz panowie beda tanczyc wkolo nich..), a wodzirej mowi: panowie staja naprzeciwko kleczacych pan (muzyka cichnie)..i tak wlasnie panie chcialyby podziekowac panom za taniec ..tez fajne, jak juz wszyscy rozbawieni i nagle panie klekaja przed panami Myślałam, że padnę... ![]() Ale z tym workiem- fajne ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeszcze mi się przypomniało
![]() Na weselu mojej cioci było tak : w prześcieradle zrobili taką dziurę, by zmieściła się w niej twarz Pana Młodego. Niżej dwie mniejsze na ręce Panny Młodej. Para jest po tej samej stronie prześcieradła. Goście trzymali prześcieradło pionowo. Panna Młoda musiała nakarmić Pana Młodego kawałkiem tortu ( nie widziała gdzie celuje - najczęściej dostawał w nos albo brodę ![]() ![]() Jeszcze inna : uczestnicy dostają po plasterku cytryny. Każdy z nich kładzie go na język. Orkiestra gra np. ' Sto lat ' a uczestnicy mają śpiewać. Miny są przy tej zabawie wręcz zabójcze ![]() Następna : Para Młoda siada na krzesłach tyłem do siebie. Dostaje kartki - z jednej strony napisane ' ja ' , a z drugiej 'on/ona '. Orkiestra ( lub ktoś inny ) zadaje pytania typu ' Kto ma fajniejszych teściów ? Kto będzie zmywał ? Kto będzie trzymał kasę ? ' itp. a Młodzi odpowiadają pokazując odpowiedź na karteczce. Fajnie by było jakbyście nie znali pytań ![]() I kolejna : w balonach ukryte są karteczki ( 1 balon = 1 karteczka ). Balony rzucamy na podłogę w rękach macie szpilki. Po kolei każdy z Was przebija balon - raz Panna Młoda, raz Pan Młody. Na karteczkach jest napisane np. do dziecka w nocy będę wstawać ja, z teściem na piwo będę chodzić ja, ja będę sprzątać łazienkę itd. można wymyślić sporo śmiesznych tekstów do tej zabawy ![]() Jest jeszcze taki ' Telegram do Pana Młodego ' niby od kolegów z Klubu Starych Kawalerów z Włoch ![]() A tu tekst : Nie każdy wie, że Pan Młody przed ślubem należał do Klubu Starych Kawalerów. Cały klub przebywa teraz we Włoszech i przesyła telegram z życzeniami. Żeby udowodnić, że naprawdę przebywają we Włoszech będziemy czytać w oryginale i tłumaczyć. Dzień dobry drogi ( tu imię pana Młodego. Przypuśćmy, że ma na imię Adam ![]() Bongiorno Adamo frajeri bardzo nas cieszy Kontato schizofrenio że się ożeniłeś Liberta kaput w tym uroczystym dla Ciebie dniu Akademio kabaretto życzymy Ci wiele radości i szczęścia La dyscyplina dyktatore pojąłeś piękną żonę Paloma maszkarone po weselu rozpoczniesz normalne życie Katorga, galera, patoga wasz związek będzie pełen miłości Finito amore... potem może przyjdą dzieci Cinquecento bambini zostaniesz ojcem Padre Virgilius będziesz się cieszyć tą perspektywą Silencio mortale dbaj o teściową Arszenikos cyjankare i o teścia Piwencjo kuflozo a zostaniesz doceniony Vizitato prokuratore życzymy Ci Gratulacjone miłej współpracy Non kolaboracjone dużo pieniędzy Forsa finito ładnego mieszkania Apartamento sutereno dobrego samochodu Karocze sireno udanych wakacji co roku Prego ciao Italia Bongiorno ogródek, sekator, działka Tego wszystkiego życzą Ci koledzy ze słonecznej Italii Cavalieros Sicilianos Italianos podpisano koledzy z Klubu Starych Kawalerów Kumplos smutatos P.S. Pozdrowienia dla gości weselnych Bongiorno stonka inwazione Fajna też jest zabawa z krzesełkami ( dość znana ) : w grze uczestniczy obojętnie ile osób. Przypuśćmy, że 10. Ustawiamy 9 odwróconych do siebie krzeseł. Orkiestra gra a goście tańczą przemieszczając się wokół nich. Muzyka się zatrzymuje a goście muszą usiąść na krześle. Dla kogo nie będzie miejsca odpada z gry. Odstawiamy 1 krzesło, a goście znowu tańczą itd. Niesamowite jest to zaangażowanie gości, spryt i walka o krzesła ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Up!
![]()
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dodam coś od siebie: Zabawa dla 4-5 dziewczyn. Każda z nich dostaje gładki biały t-shirt który nakłada na siebie i czerwoną szminkę. Ich zadaniem jest zebrać jak najwięcej buziaków od facetów tzn. muszą im pomalować usta szminką a potem poprosić by odcisnęli swoje usta na koszulce. Mają na to powiedzmy 3 minuty. Potem Para Młoda zlicza buziaki z koszulki każdej z dziewczyn, ta która ma najwięcej wygrywa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i faceci ze szminka na ustach?? ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodam jeszcze że każdy facet mógł złożyć 1 buziaka na 1 dziewczynie. A odbyło się to tak że dziewczyny pokazywały gdzie maja całować ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Mam nadzieję ze nie było: 1) powiedzmy 5 par. Każda para dostaje 1 parę śmiesznych duuuuuużych bokserek. Zespól puszcza muzykę, pary tańczą, zespół - muzykaSTOP, wtedy osoba która ma bokserki musi je szybko zdjąc i założyć partnerowi( wszystko bez pomocy partnera). Kto ostatni założy - odpada. I tak do wyłonienia zwycięzcy. Nie brzmi to najlepiej ale kupa smiechu przy tym jest. 2) Nie pamiętam dokładnie tej zabawy. wszyscy goście tańczą w kółeczku( najlepiej pan pani pan pan itd). Muzyka gra i orkiestra wydaje " komendy" typu "odwracamy się w lewo i całujemy w policzek", albo "kucamy" i wszyscy na kucaka idą w kółeczku ( to można ominąć bo nie wygodnie w obcasach tak chodzić), albo "panowie całują panie po prawej w rękę" i wiele innych poleceń których nie pamietam 3) zabawa w kółeczku z króliczkiem, przezabawna ale też nie pamiętam o co chodziło bo byłam mała ![]() Edytowane przez iwoncia8 Czas edycji: 2011-08-27 o 14:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
najlepsza i bardzo znana jest zabawa w test wiedzy Młodych
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
My mieliśmy test
![]() ![]() ![]() no i pytań wcześniej nie znaliśmy ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2011-08-27 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Super zabawa, zwł że widziałam ją tylko na 1 weselu na którym byłam, więc nie oblatana. Lepsza niż ta z pękającymi balonikami i kartkami w środku, które o ile jest ich mało - są fajne, ale zwykle balonów jest za dużo i robi sie to nudne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
.
|
a to koniecznie musza byc jakies zabawy weselne?
![]() troche wesel obskoczylam i jeszcze nie spotkalam "normalnych" zabaw. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja osobiście będę mieć ze 2-3 fajne zabawy, tak, żeby łącznie z rzucaniem welonem i z tortem nie wyszło dłużej niż 30 min. Bo mnie zawsze oczepiny nudzą. ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Ale wydaje mi się że ta zabawa z testem dla młodych jest fajna i taka " normalna" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest też jeszcze test na płeć dzieci. Muzyka gra i jak jest przerwa to Młodzi [siedzą plecami do siebie] obracają głowe. Jak w tą samą stronę to dziewczynka, jak w obie to chłopiec[czy na odwrót]. Powtarzane tyle razy, ile Młodzi planują dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jest też zabawa w karetę, bądź inna wersja - rodzina wybierająca się do zoo. Też zabawa fajna, ale nie do każdego towarzystwa weselnego pasuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Później mieliśmy taniec w parach i kiedy muzyka przestawała grać kobiety ściągały marynarki partnerom i zakładały je na lewą stronę. Kto ostatni, przegrywa ![]() ![]() No i jeszcze była zabawa z przynoszeniem różnych przedmiotów ale bez rozbierania gości ![]() Bo widziałam kiedyś nagranie z wesela - faceci zostawali w slipkach, jak dla mnie... nie do pomyślenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam opis, że każdy ma wstać i obejść swoje krzesło. Brzmi lepiej. Myśmy obiedali cały rządek i było o prostu niebezpiecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Według mnie każda (lub prawie każda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzeniona
|
Jedna tylko zabawa jest dla mnie poniżej poziomu - erotyczny taniec. Już tłumaczę, o co chodzi: na kilku weselach, na których byłam, dziewczyna która złapała welon miała zatańczyć na rurze - tą rurą był chłopak, który złapał muchę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
invisible_01 - ja widziałam na YT chyba filmik z zabawy w krzesełka połączonej z rozbieraniem facetów
![]() ![]() ![]() Najlepszy był dziadek, który nawet swoje majty chciał oddać ![]() Co do Twojego przykładu, brak słów ![]() Prowadzącemu bym w ![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2011-08-27 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taak ta zabawa jest super ![]() ![]() Ale nigdy w zyciu nie bede miala czegos w stylu tego dmuchania balona skacząc na pompke.. no masakra i zenada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.