|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moje przemyślenia na temat jogi ...
Niedawno postanowiłem dać szansę na zajęcia z jogi w mojej siłowni. Czułam się dość nieswojo, będąc jedyną osobą poniżej 50 roku życia w morzu rodzynek. Oczywiście instruktor był największym żyjącym hipisowcem.
Ale wystawiłem to. I muszę powiedzieć, bardzo się cieszę, że to zrobiłem. Czuję, że dodanie tego do mojej rutyny naprawdę pomogło mi w podnoszeniu. Odkąd uprawiam jogę, czuję, że czerpię więcej korzyści z każdego wykonywanego ruchu. Moje plecy są silniejsze, mój rdzeń odnotował znaczny wzrost siły itp. Ale prawdziwym powodem, dla którego jestem fanem jogi, musi być poprawa moich przysiadów. Cierpiałem z powodu bardzo ciasnych ścięgien ścięgien, zginaczy bioder i quadów, przez co cierpiały moje przysiady i inne ruchy (i moje biedne kolana ...) reverse phone lookup nba reddit pcpartpicker Edytowane przez Edward11 Czas edycji: 2020-01-06 o 04:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje przemyślenia na temat jogi ...
Cytat:
Może przypadkiem załapałeś się na jakąś grupę typowo seniorską. Są w klubach zajęcia z jogi i pilatesu, dedykowane właśnie seniorom, to może sprawdź. Wiek grup jogowych jakie widziałam, to przekrój pomiędzy 20 a 70 lat. Instruktorzy też w wieku różnym, ale na ogół były to kobiety w przedziale wiekowym 25-45 lat, raz się trafił mężczyzna koło 30tki. Spróbuj jeszcze treningu funkcjonalnego, tez dużo dodaje , zwłaszcza zyskasz na odwadze w ruchu (osobom zasiedziałym w treningu typowo siłowym bardzo tego brakuje przez te wieczne schizy że to nie wolno, tamto wolno tylko jakoś albo śmakoś), lateralizacji, koordynacji, dynamice i wytrzymałości. Zakresy też się jeszcze poprawią, bo tam jest to czego nie ma w jodze, dynamiczny ruch z obciążeniami.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2020-01-09 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.