|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Infekcja, grzybica???
Zacznę od tego, że seks ostatni raz uprawiałam ok. 2 tyg temu. W ciągu tygodnia parę razy i za każdym razem piekło w czasie i po stosunku, ale z każdym razem co raz mniej to odczuwałam, ostatnim razem praktycznie w ogóle.
Parę dni temu zaczęło mnie swędzieć wejście do pochwy, tak, że ciężko było się wytrzymać... Smarowałam maścią clotrimazolum i dziś używałam tantum rosy, jednak zauważyłam, że śluz jest jakiś inny. Ma dość kwaśny zapach(wcześniej takiego raczej nie miał) i wydaje mi się, że w pochwie ma kosystencję grudków, choć nie jestem pewna, bo na bieliźnie jest raczej normalny. Jest go dużo więcej, niż wcześniej, ale może to kwestia cyklu. Jeśli chodzi o swędzenie, to dolegało mi ok. miesiąc temu, ale po paru dniach przeszło po smarowaniu maścią. Wtedy myślałam, że to sedzenie jest powodowane odrastającymi włoskami(golę maszynką). Pamiętam też swędzenie na początku tego roku, ale również przeszło samo. Do tego 2 razy w ciągu ostatniego pół roku brałam 2 różne antybiotyki, ponieważ miałam bakterie escherichia coli w moczu. Skończyłam je brać jakoś 2 miesiące temu, ale wydaje się, że w ostatnich dniach to wraca, bo czuję parcie na pęcherz i ból przy oddawaniu moczu. Jutro idę zarejestrować się do lekarza, jednak chciałam wiedzieć jak to wygląda z Waszego punktu widzenia. Jak będzie wyglądała wizyta u ginekologa? Czy będzie mnie musiał badać, czy skieruje mnie na wymaz?
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Infekcja, grzybica???
Wszystkie objawy wskazują na to, ze masz grzybicę w pełnym rozkwicie
![]() Nie ma czym się martwić, idź do ginekologa - on sprawdzi, oceni czy zrobić wymaz czy nie, przypiszę Ci leki i problem z głowy (przynajmniej na jakiś czas). I nie zwlekaj, jeżeli to już miesiąc trwa to tylko antybiotyk pomoże. Właśnie doczytałam, że to Twój pierwszy raz u gina. Uprawiasz seks i nie byłaś wcześniej? Porządne lanie się należy.
Kapitalistyczna machina stanęłaby, gdyby przestano pić kawę. To stymulant tego systemu. Edytowane przez Capresse Czas edycji: 2012-11-21 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No tak, pierwszy raz uprawiałam seks 2 miesiące temu, ale jakoś nie miałam odwagi iść do ginekologa jeszcze
![]() Czy mój chłopak też się musi leczyć, jeśli to grzybica? Czy w czasie leczenia mogę uprawiać seks? Jestem w mieście innym na studiach, a zarejestrowana jestem u siebie w przychodni w rodzinnej miejscowości. Jak to jest ze skierowaniem na badania na wymaz? Jak wyglada to badanie? I ile trwa leczenie ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
amor vincit omnia
|
chłopak powinien się koniecznie zbadać. być może też jest zarażony a jeśli oboje się porządnie nie wyleczycie to grzybica będzie powracać, a to jest potworne paskudztwo.
w czasie leczenia powinno się powstrzymać od stosunków, zwłaszcza jak dostaniesz globulki itd. no ale to będziesz miała w ulotce leków, które dostaniesz. co do wizyty u ginekologa... wystarczy że masz dokument potwierdzający że jesteś ubezpieczona i możesz iść wszędzie do lekarza. im szybciej- tym lepiej! badanie to normalne badanie ginekologiczne. bez niego lekarz nie stwierdzi w czym problem. a wymaz lekarz zleci lub nie, niektórzy robią od razu nawet. ale to się okaże na wizycie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A długo czeka się na taką wizytę?
I czy jest możliwość, że chłopak zaraził się od którejś ze swoich wcześniejszych partnerek i ze względu na to, że u meżczyzn grzybica raczej przebiega bezobjawowo, przeniósł to na mnie? Dodam, ze z toalet publicznych ani z basenów nie korzystam... O higiene dbam i uzywam żelów i husteczek intymnych. Jedynie myślę, że mogło być to spowodowane faktem, że mój chłopak(mimo mojego zakazu) wsadził mi palec do tylka, a później do pochwy - nie raz...(przepraszam za bezposredniosc)
![]() |
![]() |
#6 |
amor vincit omnia
|
oczekiwanie na wizytę jest zależne od gabinetu. musisz dzwonić i pytać ( w jednym gabinecie to będą 3 dni a w drugim 3 miesiące
![]() brałaś antybiotyki i tu prawdopodobnie leży ć źródło Twoich problemów. niestety to częsty skutek brania antybiotyków u kobiet. gdybyś zaraziła sie od chłopaka- dawno by to wyszło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ale wszystkie moje problemy, łącznie z zapalenie dróg moczowych rozpoczęły się dokładnie w momencie rozpoczęcia współżycia z chłopakiem...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
amor vincit omnia
|
przebadajcie się koniecznie oboje i to szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.