|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pudełeczka
Wiem że już były takie wątki bo już skorzystałam z wyszukiwarki ale moje poszukiwania nie przyniosły oczekiwanego efektu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: pudełeczka
Mi niestety nic nie przychodzi do głowy, ale do pytania sie podczepie - a co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ale przecież byly i wykroje na najprostsze pudelka- a pudelka poprostu nie musisz ozdabiac.....eeehhh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
To chyba nie problem samemu narysować szablon (siatke) prostokatnego lub kwadratowego pudełka
![]() ![]() Jeśli chodzi o trwałosć pudełek to zrób z takiego kartonu, są w sprzedaży w formatach 100/70 cm. o grubości 0,5 - 3 mm. w cenie w zależności od grubości w okolicach 4-8 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Owalne jest prosciusie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
gdzieś tam w którejś książce mam wzór na robienie i ozdabianie pudełeczek, głównie mających słóżyć jako opakowania do prezentów. Ja osobiście nie robię pudełek, zostawiam. Mam po butach, po różnych drobiazgach, herbatach itp. itd. I oklejam je folią a ostatnio kilka pudełek obłożyłam materiałek a na wierzchu ( zamknięciu) wyciełam prostokąty i przykleiłam sztywną folię tak żebym widziała co jest w danym pudełku. Tylko bbrak mi koncepcji czy jeszcze je czymś ozdobić czy tak zostawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeśli koniecznie chcesz zrobic sama jakies pudełko,to polecam waiąść jakieś z marketu ( czasami leżą puste ) i jesli nie ma przykrywka to można dorobić z drugiego kartonu, np. podobnej wielkości. Oszczędzasz na kupowaniu kartonu i połowe rpboty masz juz gotowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
http://www.petlaczasu.pl/origami/zpapieru/b40082
Może coś z origami? Tam jest wiele ciekawych rozwiązań |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nie koniecznie o jakie wielkie giganty, ale mniejsze tez mozna spotkać, a jak sie małego nie znajdzie to zawsze mozna wziąść sobie jakies dużer do domu rozłozyć na częsci pierwsze i karton mamy za darmo i to nawet dobraej jakości ( zalezy jakie pudło sobie wybierzemy ) :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Na początek może być papier w kwiaty lub coś co nie żuca sie w oczy.. Możesz pobklejać to chmurkami z papieru i poprzyklejać na nie aniołki z kwiaciarni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.