|
Notka |
|
Medycyna i dermatologia estetyczna Chciałabyś poprawić wygląd Twojej skóry bez ingerencji chirurga? Masz pytania z dziedziny medycyny estetycznej i dermatologii? Nasz ekspert odpowie na Twoje pytania! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kwas migdałowy
Czy któraś z "wizażanek" stosowała w zaciszu domowym kwas migdałowy? Może jakieś opinie, uwagi, coś godnego polecenia...
Zastanawiam się nad zakupieniem kwasu migdałowego ale wolałabym zapoznac się z opiniami... |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: kwas migdałowy
Ja miałam kwas migdałowy ale wykonywany w gabinecie. Bardzo lubie ten zabieg i polecam go. Osobiscie uwazam, ze na kwasy warto wybrac sie do kosmetyczki a nie wykonywac samemu w domu.
Teraz można zrobic juz fajne kwasy w niewysokich cenach a profesjonalnie wykonany zabieg da nam bezpieczeństwo. dobra kosmetyczka ewentualnie zaproponuje cos mocniejszego dzięki czemu osiągniesz zadowalenie z zabiegu bo tak jak Pani Grazyna wspomniała po migdale nie ma co się spodziewac spektakularnych efektów pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja stosowałam pellingi z kwasu migdałowego. Miałam skłonnosc do zapalen naskórka. Działa przeciwbakteryjnie. Mnie przyniósl oczekiwane efekty. Może warto spróbować?
#4 |
Raczkowanie
|
Także byłam dwa tygodnie temu na kwasie migdałowym, dlatego, że praca nie pozwala mi na to żeby moja twarz się tak strasznie złuszczała, a po kwasie migdałowym złuszczanie naskórka nie jest takie uciążliwe. Mam skóre z wypryskami i zaskórnikami i ze stanami zapalnymi i dlatego kosmetyczka poleciła mi ten kwas, więc spróbowałam.. Jutro idę na kolejny zabieg.. Czy po pierwszym razie widziałam efekt? Hmm sama nie wiem czy widziałam czy sobie wmawiałam że widze hehe zobaczymy po drugim zabiegu jak będzie wyglądać moja skóra.
Ale i tak zastanawiam się czy nie warto byłoby samemu zrobić sobie zabieg z takim kwasem w domu... Czytam własnie po forach i nie wydaje się to takie trudne a jakieś pojęcie o tym mam, może nie wielkie ale wszystko do nadrobienia ^^ Może jest ktoś kto wykonuje sobie ten zabieg sam w domu i jest zadowolony.. Może ktos pomoże jak zrobić to najlepiej.. Jakieś wskazówki... Edytowane przez intimone Czas edycji: 2012-12-18 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja robiłam i co jakiś czas robię. Jest dosyć łagodny i naprawdę sprawdza się w pielęgnacji skóry, robię sobie z niego peeling i mam zrobiony z niego też tonik
![]() Kupiłam sobie go za grosze na stronie mazidła, kosztuje chyba 8 zł. No a potem robię odpowiednie stężenie, dodając odpowiednią ilość spirytusu i wody destylowanej. Przemywam twarz, pozostawiam na trochę (według przepisu, na którym się wzorowałam to na 10min, ale ja zostawiam czasami trochę dłużej), potem zmywam wodą i nakładam krem nawilżający nivea albo zwykły bambino dla dzieci ![]() Jak będę w domu, to mogę napisać dokładniejsze proporcję, bo teraz jestem w pracy ![]() Aha, jeszcze jedno - sporządzając taki kwas w domu bazujesz na stężeniach w ok. max 13%, a wiadomo że u lekarza/w salonie te stężenia są wyższe, więc i złuszczanie naskórka stosunkowo większe.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() Edytowane przez niebieskie_oczko Czas edycji: 2012-12-18 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
No tak co do stężenia to wiadomo. U kosmetyczki robie ten kwas migdałowy o stężeniu 40 % i jestem zadowolona bo usuwa ładnie moje stany zapalne i zaskórniki.
A czy uzywasz jakiegoś neutralizatora przed kwasem i po ? |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście nie. Myślę, że to też zależy, kto ma jaką cerę. Moja w latach młodzieżowych przeszła katorgi w leczeniu trądziku. Stosowałam miliony kremów, maści, peelingów itp. i mam wrażenie, że po prostu ona wytrzyma wiele, znam jej reakcje.
http://www.youtube.com/watch?v=SHLn9pigXbU - to jest link, na którym ja się wzorowałam. Polecam ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Ja od jakiegoś czasu stosuję kwas migdałowy w domu - będzie ze dwa lata. Jest to produkt który musi być na stałe w mojej kosmetyczce ![]() Kwas migdałowy jest jednym z najbardziej delikatnych kwasów i nie wymaga stosowania neutralizatora. Kwas można stosować latem i zimą. Ja kupuję kwas marki Alissa Beaute. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hej to jaki najlepiej kupić kwas migdałowy ?? Do stosowania w domu? Do tej pory patrzyłam na mazidłach na te kwasy.. Co myslicie
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501676 |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.