|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Turbo "mydelniczka" dla kobiety
Witam
Prawo jazdy mam od roku, obecnie jeżdżę fiatem cinquecento 800ccm2 i autko naprawdę jest kochane, małe, zwinne, ekonomiczne, mało awaryjne (a jeśli już coś się popsuje to taniutkie części są) jednak jego ogrrrooooooomnym minusem jest moc która wynosi marne 40KM Teraz na wiosnę mam zamiar sprzedać moja błękitną "strzałę" i kupić coś innego a na pewno szybszego. Licze że na wydanie bede miała 6 tys. zł. I tu moje pytanie czy warto je zainwestować również w marke fiat i również w cinquecento a dokładniej model sporting ? lub seicento, główny nacisk kłade na wielkośc auta, jeżdze tylko po mieście, parkingów jak na lekarsto no i te moje wyczucie gabarytów równiez szwankuje.Proszę o porade jaki mały samochód byłby odpowiedni dla mnie podkreśliam że głównie liczy się dla mnie mały rozmiar i stosunkowa duża moc ?
Edytowane przez chuda89 Czas edycji: 2009-01-12 o 21:43 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Turbo "mydelniczka" dla kobiety
CRX ?
Mitsubishi Colt 1.6 ?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
a może Felcię? Np.: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7389112
znam również fajne forum o Skodzie, tam znajdziesz sporo informacji i pomoc: http://forum.skodovka.pl/index.phpA jesli chodzi o Seicento/Cinquecento to nie licz ze kupisz cos lepszego niz masz.. ale.. zobacz tu, silnik 1.1: http://moto.allegro.pl/item521759917...am_pilnie.html
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2009-01-09 o 21:54 |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
znam bol bo z blekitnego CC ( nie mojego ale jednak dluuuugo nim jezdzilam) musialam sie przesiasc na co innego. nawet matiz byl dla mnie za duzy heheheh bralam pod uwage seicento matiza ale jak wsiadlam do forda ka to poczulam ze to jest to. polecam forda ka albo seicento
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ja się przymierzam do forda ka albo starej micry.
Micre uwielbiam po kursie, jest mała rakieta, bardzo dynamiczna z tym, ze najlepiej kupic sprowadzoną bo można trafic na model po nauce jazdy. Marzy mi się alfa romeo ale to juz nieco wieksze autko i strasznie drogie częsci ale cholera jest bardzo dynamiczna
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
CRX
Fajne auto z renomą (w końcu honda) na pewno mało awaryjne, posiada fajne silniczki, jednak to już trochę wiekowy model, ciężko będzie znaleźć coś taniego w dobrym stanie. Colt 1,6 Mało popularny model w naszym kraju, ciężko z częściami, które są drogie, no i wyglad niezbyt (szczególnie tył) Skoda felicja Na pewno tani w utrzymaniu, dużo części zamiennych, ale wygląd no niezbyt mi podchodzi, i gabarytowo chyba większy od dwóch wyżej Ford Ka Nigdy się nad nim nie zastanawiałam, może to jest to co szukam, wyglad bardziej niż ok, mały, silnik dosyć energiczny hmmmm Micra Podobnie jak ford, gabarytowo ok, i w końcu to nissan, słyszałam że nissany są mało awaryjne. Matiz Zdecydowanie nie, koreańskie (te starsze samochody) podobne są do obecnie chińskich skuterów, no silniki mało dynamiczne
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Chuda - dokładnie, starsze nissany były produkowane w całości w Japonii (teraz jest gorzej bo wspólnie z peguotem) i jak nissana to tylko starszego ( w sensie ponizej 2003 roku)
za tą cene jesteś w stanie znaleźć autko okolo 10 letnie, niezle wyposażone (zależy skąd) co do części - japońce nie są ani najtansze, ani najdroższe. Tanie częsci tylko fiat - może punto?
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Punto jest całkiem sympatyczny, strasznie podoba mi się punto II-giej generacji (jednak za 6tyś nie da rady), rozmyślam także nad Corsą B
Czy Corsa B to lepszy wybór niż punto I ?
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Witam, kilka miesięcy temu po kradzieży mojego auta miałam krótką przyjemność użytkowania Punta1 i jeśli chodzi o jego moc... to nie byłam zadowolona, bardzo powoli nabierał prędkości (mimo, że podobno miał "podrasowany silnik"
) Punciak jest cięższy od Corsy to zawsze będzie zostawał w tyle. Jakbym miała wybierać z tych dwóch to zdecydowanie Corsa, ładniejszy kształt i z tego co kolega mówił- bo taką jeździ, to na moc nie narzeka.
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie punciak mi się podoba, wersja 3 drzwiowa fajnie wygląda i silniki tez ma całkiem dobre 1.2 ma 75KM to nie jest aż tak mało w tak dosyć lekkim samochodzie.
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Jak robiłem prawo jazdy (100 lat temu to było
) to miałem nieprzyjemność pojeździć Punto I w wersji "Sole" - 1.1 i całe 55 chudych osłów pod maską. Jednym słowem masakra, o osiągach mogę powiedzieć, że były wręcz oszałamiające, bo z miejsca jakoś to ruszało, ale nic ponad to. Wyposażenie - bardzo bogate, min. fotele, kierownica, światła, wycieraczki, ba, nawet pasy bezpieczeństwa to miało...Nie wiem jak jeździ 1.2 75KM, bo od tamtej pory obiecałem sobie, że do Punto nie wsiądę, ale sądzę, że do miana "turbo mydelniczki" to jednak mu trochę brakuje. Na moje oko brakuje jakieś 0,4 - 0,6 litra pojemności (1,8 było by już pewnie ok, no może nawet 1,6 - ale od razu mówię: nie wiem jakie były silniki w Punto), bo to w sumie nie jest takie bardzo lekkie auto.
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy 20 KM).Tak czy inaczej jak dojdzie do zakupu to koniecznie się pochwal i wrażeniami z jazdy i samym cackiem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

która wynosi marne 40KM

znam również fajne forum o Skodzie, tam znajdziesz sporo informacji i pomoc:
) Punciak jest cięższy od Corsy to zawsze będzie zostawał w tyle. Jakbym miała wybierać z tych dwóch to zdecydowanie Corsa, ładniejszy kształt i z tego co kolega mówił- bo taką jeździ, to na moc nie narzeka. 

KM).