|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Mały biust
Nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam ten wątek, wybaczcie jeśli tak
![]() Mam 16, rocznikowo 17 i mam bardzo mały biust w porównaniu do mojej sylwetki. Widzę nieraz dziewczyny które są szczuplejsze ode mnie a mają duży biust. Mój rozmiar to 70A, lecz coś mi się wydaje że źle dobieram biustonosz, ponieważ (w push-up'ach)po prawidłowym ułożeniu piersi dziwnie się układają- tak jakby wypływały od góry (dość sporo czytałam o tym na internecie). Mój obwód pod biustem to równo 70 cm a w biuście 75cm... strasznie się krępuję to pisać, bo nie ma się czym chwalić... Doradźcie proszę, tylko bez głupich komentarzy. |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mały biust
Może spróbuj 65B jeśli to push up?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
hm.. pójdę jutro do sklepu i zapytam o taki. A jeśli będzie za duży? Głupio się poczuję.. Mam straszne kompleksy na ten temat
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
wpisz tu wymiary i wyjdzie rozmiar
a w większych miastach są tez sklepy w których sprzedawczynie pomogą dobrać odpowiedni rozmiari nie wstydź się bo nie ma czego bo 1 w twoim wieku biust często jeszcze rośnie a po 2 małe piersi tez mogą być bardzo ładne tez mam malutkie ale z kompleksów się wyleczyłam bo po co skoro są świetne ![]() edit: o linku zapomniałam: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2012-01-27 o 19:02 |
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
No jak będzie za duży to będzie za dużo, no co zrobisz? :P Pomierz, popróbuj. Ja noszę generalnie 65g, czasem to jest 65ff a czasem 65h było dobre jeśli z gąbkami. To tylko piersi, ty przynajmniej masz gamę tanich i ładnych biustonoszy do wyboru i nieobciążony kręgosłup. Jest wiele zalet posiadania małego biustu i nie masz się czego wstydzić, jeśli wylatuje górą znaczy że coś jest nie tak i trzeba próbować innego
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słuchaj, powiem tak... Jesteś w takim wieku, że praktycznie wszystkie dziewczyny mają kompleksy z powodu swojego biustu. 16 lat, czy tam 17 to jest taki czas, że jeszcze masz szanse na to, że biust Ci urośnie. To zabrzmi banalnie, ale najważniejsze, żeby biust był zadbany i zdrowy. Drabineczka, wiem coś o tym. Ja noszę 70F i swoje piersi bardzo lubię, ale jak mam wydać 200zł na porządny biustonosz, podczas gdy moje koleżanki je kupują za 50zł w Esotiq, to aż mi się płakać chce. Na szczęście już jestem w takim wieku, że zaczynam akceptować swoje ciało, godzę się z pewnymi mankamentami. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-01-27 o 19:07 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam za miłe słowa
Pójdę jutro do sklepu i zobaczę co z tego wyjdzie
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
e tam przy małym biuście wcale łatwo o tani biustonosz. większość popularnych firm nie schodzi z obwodami poniżej 70 wiec tak czy siak trzeba niestety w droższych wybierać. i przy swoich nieduzych piersiach tez muszę wydać tak min 150 zł na stanik :P
Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2012-01-27 o 19:08 |
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Ja radzę poczytać inne blogi i fora na temat dobierania staników, bo można znaleźć różne przydatne informacje. Nie masakrowałabym takiego młodego biustu push-upami tylko kupiła na wypróbowanie chociaż jeden porządny stanik.
Z wymiarów wychodzi bardziej rozmiar 65a, ale skoro z 70a się wylewasz, to rzeczywiście warto spróbować 65b. |
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Nieprawda, wiele popularnych firm schodzi poniżej 65 z małą miseczką: h&m, cubus, kappa ahl esotiq i tak dalej i tak dalej. Problem zaczyna się przy obwodzie 65 i dużej misce. Także autorka wątku ma w czym wybierać.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
hej, glowa do gory!
![]() ja w Twoim wieku mialam ledwo B, a teraz mam 36C takze nic straconego!! ![]() |
|
|
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam 60 albo 65 D i tego naprawdę nie da się w standardowych sklepach kupić. a przy obwodzie 60/65 D to wciąż mała miseczka. ale autorce chyba inny rozmiar wychodzi wiec może się uda
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
No to prawda że 65D nie ma, ale 65A i B spokojnie. Chociaż myślę że przyzwoite 65D i E jest jeszcze w esotiqu. Kupiłam tam moje 65G ale to tak naprawdę nadaje się do wywalenia i spokojnie jest miseczkę mniejsze niż podaje ich tabela...
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Może spróbuj poszukać rozmiaru 60B lub 65B? Osobiście mogę Ci polecić staniki firmy Konrad, jest duży wybór wzorów no i przede wszystkim rozmiarów. W miarę możliwości poszukaj u siebie w mieście bra-fitterki, albo chociaż doświadczonej sprzedawczyni. Unikaj sieciówek, w których wszystko jest w rozmiarach tzw. uniwersalnych. Poszukaj dobrego sklepu z bielizną. Z takim rozmiarem możesz nosić staniki o usztywnianych miseczkach, push-up jak najbardziej, zwróć też uwagę na rozstaw fiszbin. Na staniki w rozmiarach niestandardowych trzeba przeznaczyć trochę więcej funduszy.
Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głównie były właśnie 75B albo 80C czy D.
|
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
Ja kupuję 65-70 C, normalnie w sieciówkach. Do niedawna żyłam w przekonaniu, że mam oczywiście słynne 75B, ale potem trochę schudłam i barfiterka poinstruowała mnie, że jeśli zmniejszam obwód to powinnam wziąć większą miseczkę, żeby całe piersi się "chowały". Sprawdza się, choć wszystko zależy też od kroju.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 22 lata i nadal miseczkę A
trudno się mówi, trzeba z tym żyć, to nie koniec świata. Mam koleżanki, które narzekają w drugą stronę, ich piersi są większe od ich głów. Głowa do góry. A stanikiem nie masz się co przejmować, na pewno dobierzesz idealny
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze, w takim wieku może jeszcze urosnąć. Wiem co mówię. Mi urósł. Wprawdzie ja przytyłam do sporewj nadwagi tak naprawdę no i nie mam do końca hormonów w normie, ale faktem jest, że urosnąć może w tym wieku . Po drugie, masz pewnie źle dobrany biustonosz. Ja dobierałam zawsze C, D, w końcu zorientowałam się, że źle dobrane i że jest większy. Aż byłam w szoku, wtedy się pozbytłam kompleksów, że za małe
. Wiem, zaraz powiesz, że mówię tak, bo mam większy. Nie, nie dlatego. Po prostu wiele z nas ma kompleksy "z czapy". Bo powiem Ci, że ja widzę wiele kobiet i sama mogę Ci tak szczerze powiedzieć, że uważam, że to, że jesteśmy tak różnorodne jest fajne. Pięknych jest wiele kobiet, zarówno z mniejszymi i większymi piersiami. Generalnie i tak patrzy się na twarz itp. Także, nie wiem czemu my kobitki tak sobie wszystko wkręcamy . I piszę Ci to całkiem szczerze! Ja na stnaik wydałam około 2 stów, dobranie nie było łatwe, tym bardziej, że jedną pierś mam dużo większa od drugiej. Stanik to wyrównał, rzadko narzekam, by było mi niewygodnie, bo stanik jest super, dysproporcji w nim prawie nie widać, piersi są uniesione, sylwetka lepiej wygląda i ja sama czuję się seksowniej . Wprawdzie będę musiała się tak dla zdrowia odchudzić, no ale może stanik nadal będzie dobry, a jak nie, no to trzeba będzie kupić inny, ale w każdym razie na dobry stanik warto zainwestować.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam mikroskopijne piersi (jeśli to w ogóle można nazwać piersiami, bo jestem praktycznie płaska - moje wymiary to 68/72) i jestem w takim wieku, że nie ma najmniejszych szans, aby choć trochę urosły (30+). Przybranie na wadze w ogóle nie wpłynęło na rozmiary mojego "biustu". Mam olbrzymi problem ze znalezieniem staników w swoim rozmiarze (65AA). Noszę tylko usztywniane z gąbkami, bo w każdym innym wyglądam jak 10-letnia dziewczynka, niestety najczęściej zwyczajnie za duże - z pustymi miseczkami
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do autorki - ja bym chętnie oddała Ci trochę swoich, bo mam ich dosyć. Wolałabym mieć przynajmniej dwa-trzy numery mniej. Nic by mi nie latało i nie obciążało kręgosłupu. ;] Już nie mówiąc jakie miałam problemy z wyborem rozmiaru parę lat temu (gdzie znaleźć 65E?!). Także nie marudź. Masz 16 lat! Ja w Twoim wieku miałam jeszcze większy biust niż obecnie, ale to wszystko przez nadwagę. Po tylu latach wszystko zdążyło mi się "unormować". |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
warto miec jeden dobry i porzadny stanik niz kilka gorszych (gorsz- mam na mysli staniki z sieciowek). wiem, ze taki biustonosz to dosc duzy wydatek, ale to naprawde dobra inwestycja. ostatnio kupilam stanik do sukienki bez ramiaczek, zalezalo mi, zeby jak najbardziej podnosil piersi i zeby nic sie z niego nie wylewalo dodam, ze stanik ten kupilam w Victoria's Secret. jestem strasznie zadowolona, choc byl drogi. pomijajac sam stanik, najbardziej podobala mi sie obsluga w przymierzalniach dzwonek (nacisnij kiedy potrzebujesz konsultacji) przybiegala mila i usmiechnieta pani z centymetrem i pomagala w doborze odpowiedniego zadna z klientek nie byla skrepowana: i te z gigantycznym biustem i te z naprawde malutkim. pomoc byla profesjonalna. na poczatku troche sie obawialam tej konfrontacji, ale pozniej sie przelamalam i nie zaluje ![]() zero strachu, ze pojawi sie gdzies mezczyzna: przymierzalnia chroniona przez obsluge, by zaden samiec sie tam nie dostal, dlatego kobiety ze swoboda paradowaly w biustonoszach ogladajac siebie w wielkim lustrze na korytarzu ![]() zycze Ci powodzenia! |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Jak buzia i ogólnie figura ładna to mały biust jest pikuś
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A esotiq i h&m to juz na pewno nie ma nizej jak 65 ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Dokladnie esotiq ma dziwna rozmiarowke. Na mnie za male, przy moim prawodlowym rozmiarze. Obwod luzny jak na 65, jakosciowo tez srednio, nie uwydatniaja biustu a nic.
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się nie zgodzę... Esotiq ma bardzo dobre staniki i jak dobrze się wybierze, to podkreślają biust.
Model modelowi nierówny - duuużo zależy od fasonu, wyprofilowania. Raz dorwałam takie 65F, że nie mogłam się w ogóle zapiąć, więc nie wiem jakie to "luźne"...
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
a ile masz pod biustem? i jak dlugo taki stanik byl tak samo ciasny jak w dniu mierzenia?
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Uhm, ja cały czas noszę te staniki i ciągle zapinam się na pierwszą szlufkę, no może w paru już na 2.
A mam je ponad rok, niektóre dwa lata. Kiedyś - moje pierwsze staniki z Esotiq (4 lata temu) szybko się rozciągały, ale bardzo się poprawili w tej kwestii.A ile mam pod biustem to nie pamiętam. Jak się kiedyś mierzyłam to w okolicach 70cm, ale nie sprawdzałam już długo. |
|
|
|
|
#29 | ||
|
High Quality Since 2007
|
U mnie na biust spory wpływ miał dobrze dobrany stanik i cokolwiek więcej pojawiło się już po 20 roku życia
Co nie zmienia faktu, że nie ma się co nad tym za bardzo zastanawiać. To nie jest temat ani do chwalenia się, ani do nie chwalenia... Po prostu, każdy z nas ma jakoś uformowaną każdą część ciała i jedni będą mieli duży biust a inni długi nos. Takie życie, lepiej ten fakt zaakceptować niż się z nim kłócić.
||
|
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
no ja mam zaleznie od modelu luzne 60 albo ciasne 65. wiec jak 65 esotique jest luźna to raczej nie mam tam czego szukać. a szkoda byłoby taniej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

Głównie były właśnie 75B albo 80C czy D.
. A esotiq i h&m to juz na pewno nie ma nizej jak 65